Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 1999-2007
»
Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada...
Strana:
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada... (Pročitano 11138 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Dada
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
2
Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada...
«
poslato:
20. Avg, 2014. 08:50 »
Imam čudan problem i molim za pomoć, kod majstora idem sigurno( za desetak dana kad legne plata), ali samo bih voleo da saznam pre ako mogu sta je sa kolima.
Išao sam na put i primetio sam da u trećoj,četvrtoj i petoj brzini kad pretičem i daje gas prilikom ubrzavanja i br. obrtaja ide preko 3100 počinje nešto da bruji u auspuhu(rekao bih da je u zadnjem loncu) i tako bruji do 3500 obrtaja i onda preko toga prestaje, napominjem da auto lepo ide i nema nikakvih problema u vožnji. Nakon tih ubrzanja ako kojim slučajem stanem negde npr.semafor i hoću ponovo da krenem auto trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada i diže se, trepteri svetlo na instrument tabli??? Nema šanse da suto krene, zamalo da poginem na ibarskoj magistarli zbog toga, auto ne prima gas i štuca i nece da krene, guši se. Jedini način da se auto vozi i dalje je da ugasim auto i ponovo upalim i nema nikakvih problema, u povratku sam morao dvaput da ga gasim i palim da bi sve bilo normalno. U gradu nemam nikakvih problem. Ko zna ili sumnja šta je neka pomogne, ja idem kod majstora sigurno
«
Poslednja izmena: 20. Avg, 2014. 23:16 pedja
»
djordje cacak
Laurin&Klement
L&K ugled:
13
Odg: Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada...
«
Odgovor #1 poslato:
20. Avg, 2014. 11:00 »
kako ti auto pali ujutru,da li tada trokira i variraju br obrtaja?
Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god
Dada
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #2 poslato:
20. Avg, 2014. 14:18 »
Nikakvih problema nema ujutru prilikom paljenja niti bilo kad, auto je odličan, ne trokira niti br obrtaja varira, zato me i još više čudi što se ovo dešava, kao da preko 3000 obrtaja kad ga ubrzam on udje u neki safe mod i ne možeš više da ga voziš dok ga ne ugasiš i upališ ponovo, znači da ga resetuješ, totoalno lud problem, i da me neko pita da mu objasnim ja ne znam kako jer zvuči suludo to što sam video i primetio
I ovo mi se sad desilo kad sam vozio duze, u gradu nema nikakvih problema
«
Poslednja izmena: 20. Avg, 2014. 23:09 pedja
»
djordje cacak
Laurin&Klement
L&K ugled:
13
«
Odgovor #3 poslato:
20. Avg, 2014. 17:17 »
Sta kaze dijagnostika,ako si je radio?
Koliko sam shvatio on ti u voznji preko 3000 o/min trokira.A kako se ponasa kada ga turiras u leru?
Nebih da lupam da li je ovo ili ono,jer moze biti i do karburacije,do dizni,do elektronike,do pumpe,do raznih senzora.Vise lici na neki softverski kvar nego na mehanicki,jer cim ga ugasis on onda radi kako treba.
Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god
bigor
Laurin&Klement
Like ukupno: 43
L&K ugled:
39
«
Odgovor #4 poslato:
20. Avg, 2014. 19:00 »
Sve mi lici da su ti svjecice pri kraju, kada si ih mijenjao zadnji put
Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #5 poslato:
20. Avg, 2014. 19:38 »
Slicno se meni auto ponasao kada sam stavio delimicno neodgovarajuce svecice mada u dosta manjoj meri. Radi kao traktor dok ga ne ugasis. Upalis i sve bude normalno.
Ali sa sadasnjom elektronikom moze da bude sta god ti padne na pamet...
sumadinac1.4 16v
Laurin&Klement
L&K ugled:
7
«
Odgovor #6 poslato:
20. Avg, 2014. 22:09 »
moze biti senzor broja obrtaja na radilici npr ili bombina Miljenko
Startuj motor u mraku pa zaviri ispod haube vidi da ne baca varnice negde gde ne bi smeo da baca ......meni se desavalo nesto slicno kao tebi...
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
«
Odgovor #7 poslato:
20. Avg, 2014. 23:14 »
Citat: Dada 20. Avg, 2014. 08:50
Imam čudan problem
Ne bi bilo loše da uvek napišeš: koji motor, godište, oznaka, generalno stanje isl...
Ili u svom profilu, u potpisu dodaj auto/motor/godište isl... i onda se uvek vidi :-)
Vozi: Yeti
Dada
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #8 poslato:
21. Avg, 2014. 08:15 »
Mislim da nije ni bobina ni svećica, jer one trokiraju i zajebavaju ali auto može kako tako da se vozi, ovo bukvalno ti stopira auto kao da si ručnu povukao, kada pritisneš gas obrtaji reaguju kao da ima neku knedlu, samo zabaguje i nema šanse dok ga ne ugasiš-resetuješ da voziš ni par metara.kreće kao da ga guraš par metara i onda stane, ma luda situacija skroz, ni sam sebi ne verujem šta se sve desilo. Fabia je 2005 god,. 1.2htp 47kw prešla 116000km, drugi sam vlasnik. Ići ću na dijagnostiku kad legne plata!
Samo mi se dogadja nakon duže vožnje, po gradu ne, kao što sam već rekao vozim lepo hoću da prestignem ubrzavam preko 3000obrtaja počinje da bruji u auspuhu (samo tada bruji auspuh) i bruji do 3500 obrtaja, i nakon toga kad prebacim u veću brzinu sve lepo ide, bez problema, ali ako kojim slučajem moram da stanem (kolona, semafor) i nakon rada u leru hoću ponovo da krenem, auto ne prima gas, trepteri svetlo na tabli, trokira, štuca, i moram da ga ugasim i da tek nakon toga radi kao da ništa nije bilo sve dok opet ne počnem da prestižem i ubrzavam preko 3000 obrtaja. Ja sam vozio dizela i on kad mu turbina ili nešto drugo nije ispravno on preko 2500-3000 obrtaja udje u safe mod i možeš lagano da ga voziš, ali sad fabiu nema šanse da voziš, samo da se čudiš šta se to od jedanput desilo da kolima, totalno suludo zvuči
«
Poslednja izmena: 22. Avg, 2014. 15:50 pedja
»
Nesas
RallyeSport
L&K ugled:
8
«
Odgovor #9 poslato:
21. Avg, 2014. 08:45 »
Fabia 1.2 htp ima veci broj obrtaja od ostalih motora u skodama. Tebi je ona vec u tom safe modu, jel ti svetli neka lampica na instrument tabli. Proveri ti svecice kada su menjane a naravno i bobine pitaj starog vlasnika. Bobina ako ode fabija ne moze da se vozi, na gornjoj strani bobine je bakelitni deo i najcesce se jave ispupcenja kao bobuljice na kozi. Cim skines poklopac motora one se vide i blize su tebi,.Oslobobi kabal sa strujom sa nje i samo je povuci uvis jace-cupas je pa pogledaj stanje.
Dada
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #10 poslato:
21. Avg, 2014. 08:56 »
Ne svetli lampica, sve je najnormalnije. Poslušaću tvoj savet i pogledaću bobine kad dodjem kući. Lepo pali i lepo ide, dal u toku duže vožnje i napora bobina poludi, sve je moguće, bitno je i da nije teško doći do bobina, da su na vidljivom mestu. U svakom slučaju pogledaću, hvala na pomoći.
Nesas
RallyeSport
L&K ugled:
8
«
Odgovor #11 poslato:
21. Avg, 2014. 09:00 »
Ako to primetis na bobini zameni ih sve, meni su u roku od 200 km sve otkazale stim da jedna nije otisla skroz vec malo da zbunjuje vlasnika. Svecice ako nisu orginal menjaju se do 30000 km.
Dada
Ambition
L&K ugled:
2
«
Odgovor #12 poslato:
21. Avg, 2014. 09:24 »
Samo da su one, sve ću da ih zamenim. Koja je cena po komadu ako se sećaš?
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #13 poslato:
21. Avg, 2014. 16:35 »
Davno je bilo kada je otac menjao jednu bobinu u ovlascenom servisu. 100 ili 200 evrica, ne secam se bas tacno (cini mi se da je 200) ali znam da mi se cinilo da je dranje
.
bigor
Laurin&Klement
Like ukupno: 43
L&K ugled:
39
«
Odgovor #14 poslato:
21. Avg, 2014. 16:44 »
Mnogo je to para, ne zalijeci se. Prvo provjeri sta je da budes siguran jer da je bobina trebao bi izbaciti gresku, a i ako jeste nije vise od 60 eura nova
Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ
Strana:
1
2
3
»
Gore