Autor Tema: Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada...  (Pročitano 11144 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže t.salai

Odg: Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada...
« Odgovor #30 poslato: 27. Avg, 2014. 00:44 »
Mislio sam gore napisati da provjeris katalizator, to mi je bila prva pomisao ali sam od nje odustao jer 116k km je premala kilometraza da katalizator ode, pa sam to pobrisao iz posta. Kako god, ako je vec toliko zapusen, trebalo bi ti na dijagnostici izbaciti gresku na lambda sondama jer parametri ne bi bili dosljedni jedna drugoj. Kazem opet, nisam 100% siguran da li 1.2 ima 2 sonde, ali ako ima treba izbaciti gresku jer je njima odstupanje od 7% u granicama tolerancije, a pored tako zapusenog katalizatora ( ako je samo do njega ), razlika parametara bi trebala biti dosta veca.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže DadaZapočeo temu

« Odgovor #31 poslato: 27. Avg, 2014. 07:47 »
I majstor se čudi da je na 115k otišao katalizator,onda ako je tako auto je nažalost prešao mnogo više. Ima dve lambda sonde,majstor je na osnovu diagnostike zaključio da je katalizator,kaže izbušiće ga i izbaciti napolje,šta da se radi samo da sve bude ok.

« Odgovor #32 poslato: 27. Avg, 2014. 08:44 »
Možda je ovaj ludak pre mene sipao olovni benzin i tako s.ebao katalizator. Ima svakakvih ludaka

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #33 poslato: 27. Avg, 2014. 10:47 »
Meni je vjerovatnije da je vracana kilometraza ako nisi provjeravao, jer kod mene na tdi-u na skoro 200k ne zeza a kvalitet goriva u Bosni je za epske pjesme...
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

« Odgovor #34 poslato: 27. Avg, 2014. 13:42 »
Poslednja informacija od majstora je da je katalizator kao nov, km je original :bravo:
Zamenio je svećicu i filter goriva za sad, idemo dalje

Van mreže Turbo

« Odgovor #35 poslato: 27. Avg, 2014. 15:19 »
Jednu svećicu?!

Van mreže Nesas

« Odgovor #36 poslato: 27. Avg, 2014. 18:41 »
Kod 1.2 1 svecica je kao 2 na drugim.

« Odgovor #37 poslato: 27. Avg, 2014. 18:47 »
Zamenio je sve svecice,nisu bile odgovarajuce za ovaj motor i nisu mogle da podnesu toliku temp i pregrejavale su se i pravile celu pizdariju.Bivsi vlasnik ih ne menjao ali nije stavio prave i eto sranja.J.bene svecice su pravile celu zbrku,sve ostalo je dobro,i katalizator i lambda sonde sve je ok.

Van mreže Nesas

« Odgovor #38 poslato: 27. Avg, 2014. 18:52 »
Dobro je resio si problem, pozz

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #39 poslato: 07. Sep, 2014. 10:48 »
Poslednja informacija od majstora je da je katalizator kao nov, km je original :bravo:
Zamenio je svećicu i filter goriva za sad, idemo dalje
za kilometrazu nemozes dobiti informaciju da je sa njom sve u redu,jer nepostoji sansa da ti to majstor kaze prilikom dijagnostike,tj da zna da je vracana ili ne
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god