Autor Tema: problem sa paljenjem  (Pročitano 6873 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ivan zaZapočeo temu

problem sa paljenjem
« poslato: 24. Avg, 2014. 01:40 »
pozdrav svima na forumu. e ovako od skora sam vlasnik felicije 1.3 96god. auto ima ugradjen plinski uredjaj. auto ima ngk svecice i champion kablove ali bivsi vlasnik se ne seca pre koliko predjenih km ih je menjao. vizuelno izgledaju ok. e sad prvo paljenje ujutru auto tesko upali ali upali. i onda radi bez problema. i dok je vruc upali na pola kljuca. ali kada ga ugasim i odstoji recimo 20-30 min posle vergla kao lud i prava je umetnost upaliti ga.                                                         e sad da li bi promenom kablova i svecica resio taj problem ili je nesto drugo u pitanju? ako neko zna u cemu je problem, molim za pomoc!!!!!!!
  • Vozi: skoda felicija 1.3lx 1996

Van mreže dulefontana

Odg: problem sa paljenjem
« Odgovor #1 poslato: 24. Avg, 2014. 17:44 »
Nisu kablovi i svecice, moja pretpostavka da te zeza automatski sauh.

Van mreže brlog04

« Odgovor #2 poslato: 24. Avg, 2014. 19:31 »
Ja sam imao slican problem, pa mozda ti pomogne. Auto upali iz prve. Ako ne upali onda nema sanse da ga upalim dok ne odstoji pola sata. Ili ako ga upalim i ugasim u narednih nekoliko minuta, nema sanse da ga upalim dok ne odstoji pola sata. Problem sam resio zamenom isparivaca plina. Majstor je hteo da resi problem zamenom membrana, ali se ispostavilo da membrane kostaju skoro isto kao isparivac.
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 24. Avg, 2014. 23:22 »
Ako ti auto pali na benzin, probaj to sa paljenjem na benzinu, ako se to ne desava onda poslusaj kolegu u postu iznad.

« Odgovor #4 poslato: 25. Avg, 2014. 21:28 »
Ma ne pali na benzin sto je najveci problem. Ovaj od koga sam ga kupio nije ga vozio godinu dana na benzin. Ja sam malo sam ocistio svecice i od prilike posto nemam strucan alat namestio zazor na ngk svecicam na otprilike 0.8-0.9mm i zamislite bolje pali sa manje verglanja. I psto je to pomoglo planiram da porucim brisk svecice ove za gas i nove kablove.                                                                                        Ima le neki savet koje kablove a da nisu preterano skupi. I da, hvala na savetima.

« Odgovor #5 poslato: 25. Avg, 2014. 21:32 »
Za brlog04-------- kod mene je druga prica. Kad upali i vozim ga neko vreme da se zagreje pa ga ugasim. I ako ga palim u narednih 10-tak min on pali na cetvt-kljuca.  I sto vecu pauzu pravim izmedju paljenja sve teze pali? E to mi je cudno, sta bi to moglo da bude??

Van mreže brlog04

« Odgovor #6 poslato: 25. Avg, 2014. 23:20 »
Kod mene se to drugacije desavalo. Samo kad je motor hladan imao sam problem sa paljenjem. Isti problem sam imao i na favoritu i na feliciji. Kad nece da ti upali, pipni rukom isparivac da vidis koliko je hladan, ako je bas hladan probaj da ga zalijes toplom vodom da ga odmrznes pa onda probaj da ga upalis. Ne bih mogao nesto drugo da ti predlozim jer nemam toliko iskustva.?
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

« Odgovor #7 poslato: 26. Avg, 2014. 09:18 »
Hvali ti druze u svakom slucaju. Prvo menjam svecice i kablove pa cu videti sta nadalje

Van mreže dulefontana

« Odgovor #8 poslato: 26. Avg, 2014. 10:12 »
Kod mene se to drugacije desavalo. Samo kad je motor hladan imao sam problem sa paljenjem. Isti problem sam imao i na favoritu i na feliciji. Kad nece da ti upali, pipni rukom isparivac da vidis koliko je hladan, ako je bas hladan probaj da ga zalijes toplom vodom da ga odmrznes pa onda probaj da ga upalis. Ne bih mogao nesto drugo da ti predlozim jer nemam toliko iskustva.?
Briskove svecice i Teslini kablovi su ti pobednicka kombinacija za taj motor. Iskontrolisi i kapu i ruku. Isto treba pogledati i magnet da li je ok u razvodniku. Ako nije struja problem, onda kontrolisi karburator.

« Odgovor #9 poslato: 26. Avg, 2014. 21:31 »
I to mi isto jedan majstor rekao, samo on spominjao neke plave tesline kablove? Koje uzeti i gde?

Van mreže dulefontana

« Odgovor #10 poslato: 26. Avg, 2014. 22:57 »
To su ti, plave su boje i na njima pise Tesla - Made in USA.
Bili su oko 1500 dinara, a ja sam moje uzeo u Lugi sanu na NBG-u ali oni vise nemaju lokal na toj lokaciji.

« Odgovor #11 poslato: 28. Avg, 2014. 10:08 »
cekam danas da mi stignu brisk svecice i tesla kablovi. pa cemo videti... kad zamenim javljam kako je...

« Odgovor #12 poslato: 28. Avg, 2014. 21:09 »
danas spromenio kablove i svecice i auto pali na pola kljuca. videcemo kako ce ujutro kad zahladni, nadam se da ce biti ok. hvala forumasima na pomoci i savetima !!!

« Odgovor #13 poslato: 29. Avg, 2014. 19:54 »
Danas sam cistio kapu od oksidacije i posle je skinuo kapu i naprskao wd sprej na razvodnu ruku i razvodnik paljenja i to pocistio cepicima za usi. Sada auto opet puno vergla i tesko pali. Jel moguce da sam poremetio nesto?

Van mreže omlest

« Odgovor #14 poslato: 29. Avg, 2014. 19:59 »
mozda razvodnik paljena zeza, ja moj kad sam hteo da skinem on puce i prepolovi se a izgledao je ok.