Autor Tema: Pitanja u vezi Skode Superb 2.0tdi 125kw 4x4  (Pročitano 13785 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
Odg: Pitanja u vezi Skode Superb 2.0tdi 125kw 4x4
« Odgovor #15 poslato: 21. Sep, 2014. 20:56 »
@Busy: U pravu si skroz ali cisto pitam, interesuje me, a i voleo bih da sto manje trosi, da budem iskren, kao i svako od nas, da se razumemo..
Ne,ja ne mislim tako.Ja kad bi imao dovoljno para da kupim takav auto,baš bi me bolelo da li troši 12 ili 20 l na 100 km.  ;)

Na mreži hakkler

« Odgovor #16 poslato: 21. Sep, 2014. 22:05 »
Ne,ja ne mislim tako.Ja kad bi imao dovoljno para da kupim takav auto,baš bi me bolelo da li troši 12 ili 20 l na 100 km.  ;)

evo potpis i +   :bravo:

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #17 poslato: 21. Sep, 2014. 22:23 »
Mislim da je to jedna od većih zabluda, svakome je bitno da li će ga auto koštati 4000 ili 6000 eura godišnje za gorivo, tim pre ako je te pare svojim rukama zaradio. Sa 2000e se može mnogo toga uraditi. Npr. kupiti jedan jako dobar sat, ili bicikl, ili otići sa porodicom na jedno fino letovanje :)

Van mreže bugarin

« Odgovor #18 poslato: 21. Sep, 2014. 22:42 »
ja mislim da prvo treba da postavis prioritete.
zelis 170ks, pogon na sva 4 i da ti malo trosi.  nono , cak i kod dizela.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
« Odgovor #19 poslato: 22. Sep, 2014. 07:12 »
@Uroš Brate,iz iskustva znam da ti koji imaju za 4×4 i ostale pervezije tipa splavovi,Maldivi i St.Moritz kukaju više nego ja sa 2000 RSD u džepu nedeljno.
Odosmo mi u off.Ovde se zna šta je statusni simbol i to se vuče iz '90ih:auto,kajla,mobilni sa što većim ekranom i menadžerska diploma (nema veze što pojedini ne znaju da npr. množe i dele razlomke).
Bio sam jasan.A ovakvih tema imamo po svim forumima.I ja maštam,ali onda lupim se po čelu i kažem sebi da radim za 300 € i imam porodicu,a za besnim kolima mogi da se okrećem jer nemam da ih održavam,a o tankanju i potrošnji.na istim ne razmišljam. ;)

Послато са LG-D373

Van mreže DejanZrZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • L&K ugled: 0
« Odgovor #20 poslato: 25. Sep, 2014. 14:21 »
Pitam samo za potrosnju i odma krece ono srpsko, hoces da ti ide,a da ne trosi.. Pa da to zelim, isao bih peske... Pitao sam samo, ne razumem cemu sad Maldivi, splavovi i ostalo, zaista ne razumem. Hvala na pomoci. Pozz

Na mreži zoranius

« Odgovor #21 poslato: 25. Sep, 2014. 15:47 »
Ne znam bas koliko kupci bilo koje Skode ne razmisljaju o tome koliko im trosi auto. To mogu sebi da priuste samo kupci Audija, BMW-a i Mercedesa i to kupci novih. Svi ostali mislim da ipak u glavi vrte i koliko trosi auto koji kupuju.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #22 poslato: 25. Sep, 2014. 21:53 »
Svi gledaju potrošnju, tj. svako ko ima imalo mozga. Benzinska pumpa je jedno od mesta gde za par sekundi ostanem bez par hiljada dinara. Ništa čekovi, ništa na odloženo, ništa platiću ti posle prvog ... plaćanje dospeva odmah!  ???
Inače, Superb je je još OK po tom pitanju...
  • Vozi: Yeti

Van mreže nebojsar

« Odgovor #23 poslato: 25. Sep, 2014. 22:11 »
Ništa čekovi, ništa na odloženo, ništa platiću ti posle prvog ... plaćanje dospeva odmah!  ???

Sem sa routex-om I masterom. Tu imas odlozeni efekat :) Jos ako je sluzbeni routex.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Beljan

« Odgovor #24 poslato: 09. Okt, 2014. 22:47 »
 vlasnik sam superba combi 4x4 140 tako da se odlucih da napisem komentar.
Potrosnja ide od 4,4l do 9l u zavisnosti od brzine. Ima start/stop tako da u gradu nije posebno uvecana potrosnja. Obzirom da najvise vozim otvoreni put potrosnja je 7l prosek pri brizinama 140-160. Haldex spojka je 4.generacije, do 96% snage cpu moze da prebaci pozadi, reagure na 1/7 okretaja tocka. Postoji klip na youtube kako sistem funkcionise. Haldex ulje se menja na svakih 60.000. Mali servis na 15k.
Za putovanja je napravljen, 4x4 je sigurnost na svakoj podlozi, pri vecim brzinama, u krivinama...na snegu je neverovatan auto, vozio ga po mecavi na Alpima da se ni jedna lampica nije palila.
Definitivno preporuka onome ko zeli ozbiljan auto, sigurnost i udobnost, a nije opterecen brendom.

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 10. Okt, 2014. 08:05 »
Svaka čast.

Послато са LG-D373

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #26 poslato: 19. Feb, 2015. 20:36 »
Skodin Haldex 4 generacije sasvim lepo radi, i svima ga preporucujem. Imam iskustva samo sa Audijem i Skodom jer sam ih dovoljno dugo vozio da mogu da uporedim. Sto se mene tice ne mogu da se porede, ja neke razlike nisam video... nisam neki rally freak, ne vozim na "granici", nije mi 4x4 nikada spasao zivot :) Kad je sneg, kao da nije i to je jedina prakticna prednost 4x4 za ljude koji normalno voze auto.

Jedina prednost koju sam ja video kod Haldexa je da mi se Quattro jednom zaglupeo. Na izlasku sa parking mesta, oba prednja tocka su mi upala u one valjkaste slivnike koji su bili prekriveni ledom... I eto, Audi Quattro je "vozio" u mestu, istripovao se da je sve uredu i da ja kao vozim :) Kad sam iskljucio ESP, krenuo je kao da nista nije bilo... Kod superba/tt-a nekako mi se cini da ESP i 4x4 lepse saradjuju i ne zaglupe se.

• Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?