0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Ja sam imao iste simptome,pucanje dok se mota volan a auto stoji.Na kraju se ispostavilo da su otišli-raspali se ležajevi amortizera sa sve odbojnim gumama.Predložio bih ti Auto servis Brzak,Avalska odmah pored Najlona.Tamo i ja održavam auto.Ljudi su korektni.Otpad za Škodu isključivo nemaš u NS i okolini.
Pre 15 dana ja menjao zadnju oprugu - pukla (vozimo isti auto). Kupio sam KAYABA (KYB) u Kitkomercu i koštala je 2640 dinara, ali ponavljam - zadnja za Fabiu karavan. Znam da je pravilo u paru, ali rizikovao sam i nema razlike u visini - auto stoji ravno, tako da neću menjati i drugu.U Euroautu drže opruge švedskog proizvođača (ne sećam se imena), ali iz ranijeg iskustva znam da su i one dobre - 3 god. garancije. Zadnja za Fabiu karavan košta 3200 dinara i sve može na komad. Monroe opruge više ne nabavljaju, jer su skupe, pa nema potražnje.Na našem tržištu se nude i opruge Spidan, ali nisam se dalje raspitivao, jer je to deo GKN grupe, u čije delove baš i nemam poverenja. Pitao i za OEM u Alprosu - otprilike su duplo skuplje od ovih pomenutih.Isto mi je majstor rekao - kupi jednu polovnu ili dve nove. Ali kada mi je ispričao koliko često menja opruge na vozilima VW grupacije starosti 10-12 godina, ja razmislio i odustao od polovne, jer je velika verovatnoća da će i ona uskoro da pukne.Ipak, u tvom slučaju je prednja opruga u pitanju, pa je ekstremno preporučljivo zameniti obe, zbog bezbednosti pre svega.I ja se čudim kako je pukla - baš ne tovarim auto i izbegavam rupe, ali dešava se - više nema pravila.