Autor Tema: spaljen kompjuter... the end...  (Pročitano 4871 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ivan4994Započeo temu

spaljen kompjuter... the end...
« poslato: 15. Sep, 2014. 17:29 »
evo, da vam ispricam svoju muku u nadi da ce to nekome pomoci, kako neko i niko ne bi napravio gresku kao sto sam je ja napravio. posto mi je akumulator izdahnuo samo tri dana nakon isteka garancije, pozovem drugara da prespojimo kablove  i upalimo auto da odem da kupim nov. posto je padala kisa, a ja pricao telefonom, usput pokusavao da vidim koji je koji kabl, posto su oba iste boje(pravljeni u domacoj radinosti) i u svoj toj zurbi pogresno prespojim kablove (bar mislim da je to bilo). bas u trenutku kad sam prislonio kabl na moju masu, nesto je puklo. razvezem brzo, dam kontakt-radi, lampice gore, ali ne gori lampica za servo volan i pretpostavljam jos nesto, nisam siguran. pokusam da upalim, on zavergla i bas kad je trebalo da sastavi on se ugasi. tako nekoliko puta i nece... da ne duzim i ne smaram vise, na dijagnostici pokaze greske na CAN sta god to bilo, ali zvuci skupo. sad je kod majstora, juri gresku i verovatno sabira u desetinama ili stotinama evra popravku i trlja ruke... :'( sramota me je i krivo mi je zbog greske koju sam napravio, obzirom da sam elektricar :-[(za kucnu instalaciju, ne autoelektricar ali opet!) ali eto, desi se svima... pozdrav svima i pazite prilikom prespajanja, sta drugo da kazem... inace, prespajao sam sa astre G dizel, ona ima kontra kleme, ako mi je to za neko opravdanje...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže nebojsar

Odg: spaljen kompjuter... the end...
« Odgovor #1 poslato: 15. Sep, 2014. 20:37 »
Pazi nisam strucnjak ali kontam da bi u kolima sve trebalo da ima svoj osigurac kao sistem zastite kao sto je to slucaj i kod kucnih instalacija. ECU bi trebalo nekom logikom da bude zasticen i nekim elektronskom prednaponskom zastitom u samom kucistu na PCB-u (pa je I intervencija moguca). Samim tim sto su ti gorele lampice na tabli imam utisak da ECU daje neki signal samoj tabli a da su mozda zbog obrnutog polariteta mozda neki releji i osiguraci pogoreli (od pojedinih Sistema).
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #2 poslato: 15. Sep, 2014. 21:33 »
slazem se sa nebojsar. nemora da znaci da je crkao ecu ili da ce da bude nesto skupo... vecina nove lektronike ima zastitu u sebi... ako ti majstor kaze da je crkao ecu  mozda moze da se popravi nemoj se odmah zaletati da kupis drugi...

Van mreže Nesas

« Odgovor #3 poslato: 16. Sep, 2014. 13:20 »
Pogledaj sve osigurace, na skodama ima na svakoj sijalici dioda a kamo li na skupljim komponentama.

« Odgovor #4 poslato: 16. Sep, 2014. 13:31 »
svi osiguraci rade, dva puta sam proverio. i oni unutra mali i u motornom prostoru veliki. tacno je sve sto pricate i nadam se da je neka glupost tipa stakleni osigurac ili nesto slicno. e sad, majstor je odneo komp kod elektronicara, objasnio mu situaciju i ovaj je rekao: aha, znam sta je, imao sam takav slucaj na oktaviji, ali da se ne zalecemo, pogledacu detaljno pa cu reci dijagnozu... sad cekam kao na iglama...

« Odgovor #5 poslato: 17. Sep, 2014. 16:27 »
sad mi je javljeno... sve je totislo... modul od abs-a, od airbag-a, jos gomila nekih drugih sranja, uglavnom cena popravke je izmedju 400 i 700 evra... :'( skupa greska...

Van mreže tasa

« Odgovor #6 poslato: 17. Sep, 2014. 20:54 »
Pa za te pare stranca da uzmes pa cerupaj....
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Na mreži djordjebg

« Odgovor #7 poslato: 17. Sep, 2014. 21:19 »
Polako, 700 evra zvuci preterano. Mozda ti Dule Zemun moze priteci u pomoc bar sa nekim kompjuterom.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #8 poslato: 17. Sep, 2014. 21:57 »
pogledaj  malo cene polovnih delova po ebay.de sigurno se to moze naci dosta jeftinije. cenim da sve  to sto si nabrojao  moze da se nadje za 200-300e  a mozda i manje... za nemce su to stari automobili i sve od delova polovno je jeftino. a vecina stvari pasuje od pola ibice golfa  tako da sigurno moze da se nadje

Na mreži djordjebg

« Odgovor #9 poslato: 17. Sep, 2014. 22:13 »
Postavi ovde kataloske brojeve svega sto je stradalo pa da vidimo.

« Odgovor #10 poslato: 18. Sep, 2014. 09:14 »
danas ce doci drugi elektronicar da pogleda pa ce mi reci sve sto je crklo. nadam se i molim boga da je onaj prvi hteo samo da se debelo ugradi...

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #11 poslato: 18. Sep, 2014. 09:27 »
Pa za te pare stranca da uzmes pa cerupaj....
Nemas stranca za te pare,jedino da dobijes domacicu sa stranim tablama.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #12 poslato: 18. Sep, 2014. 10:33 »
Idi u Šabac.Tamo imaš sve.

Послато са LG-D373

Van mreže tasa

« Odgovor #13 poslato: 18. Sep, 2014. 14:24 »
Nemas stranca za te pare,jedino da dobijes domacicu sa stranim tablama.
ma moze i tetka samo da mu radi :-)

• Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Van mreže djordje48

« Odgovor #14 poslato: 18. Sep, 2014. 14:49 »
lako je biti general posle bitke i pametovati, ali moram dati svoj komentar, pa se nadam da se ostale kolege nece ljutiti. kablovi za startovanje se mogu kupiti u svakoj prodavnici auto delova i cena kvalitetnijih je oko 3000 -5000 din sto nije i ne sme da bude skupo i treba stalno nosisti u kolima. u uputstvu za auto jasno pise kojim redom se koji kabal spaja i odspaja.  evo slicnog primera:  moj komsija je hteo da vari cirkularnu tetsteru. uradio je to, i nakon nekoliko minuta rada zavrsio u urgentnoj u jedva ostao ziv, jedva su mu izvadil parce iz glave. domaca radionost u nas srba je cist idiotizam i debelo kosta, nekada i zivota :'(. steta je bas velika, ali polako, sve se da popraviti sem izgubljenog zivota, i nista nije vredno zivota :'(