Autor Tema: Octavia A5 kvalitetnije ozvucenje  (Pročitano 6351 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže stanke91Započeo temu

Octavia A5 kvalitetnije ozvucenje
« poslato: 18. Sep, 2014. 11:35 »
Pozdrav svima,

Interesuje me da li je neko menjao ozvucenje na oktaviji a5? Hteo bih da stavim nesto kvalitetnije, da dobro zvuci. Ne trebaju mi neka pojacala i bazuke da imam 1000w u kolima itd. Znaci nesto kvalitetno da bude glasno ali da je kvalitet basa i zvuka dobar.

Samo po sebi ozvucenje u a5 je extra. Mislim na fabricke zvucnike. Ja imam klasicno u vratima po jedan bas i gore one visokotonce. Pozadi nisam sekao dasku i stavljao elipse.

Gde da jurim zvucnike i ko to ugradjuje kvalitetno u BG-u? Pozdrav.
« Poslednja izmena: 22. Sep, 2014. 09:47 Karlheinz Hell »

Van mreže olajkris

Odg: Octavia A5 kvalitetnije ozvucenje
« Odgovor #1 poslato: 18. Sep, 2014. 12:31 »
Jedno bitno pitanje koliko para mislis da ulozis?...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 18. Sep, 2014. 18:25 »
Samo po sebi ozvucenje u a5 je extra.

Ja bih takođe voleo da zamenim ozvučenje, pojačalo+zvučnike, jer mislim da je zvuk i pored 8 zvučnika - osrednji, ni blizu odličnom.
Međutim, kako nisam zahtevan po pitanju zvuka, a za to treba lepa svota $$, ostaće ovako.  cry2
  • Vozi: Yeti

Van mreže olajkris

« Odgovor #3 poslato: 18. Sep, 2014. 18:31 »
a za to treba lepa svota $$, ostaće ovako.

Zbog toga i pitam do koliko para misli a ako pare nisu problem onda Bose(kao brend) mada mislim da ce biti skupa parada...

Van mreže bugarin

« Odgovor #4 poslato: 18. Sep, 2014. 18:59 »
ja ne znam sto se vama ne svidja zvuk u octy A5 :(
meni je uz podesavanja na stream-u sasvim zadovoljavajuci. nije kao u fabiji mk1, al boze moj.
a volim bas..............naravno ne decibele za takmicenje, kad se ljudi loze na brundanje i vibriranje lima.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #5 poslato: 18. Sep, 2014. 19:39 »
Drugar je na pezou 206 stavio pioneer baseve i visokotonce. Uzeo u tehnomaniji 12000din dao za sve i bas se extra cuju. Ja bih dao do 20000din.

Van mreže olajkris

« Odgovor #6 poslato: 18. Sep, 2014. 19:48 »
raspitaj se onda u tom slucaju i o sony Xplod seriji zvucnika. mislim i da bi ti to bilo ok..

« Odgovor #7 poslato: 18. Sep, 2014. 22:45 »
Nije meni problem da jurim te zvucnike nego ne znam dimenzije baseva dole i visokotonaca. Znam da nisu iste dimenzije za sve, a ako im tamo kazem u radnji da je za Oktaviju oni nece imati pojma koje su dimenzije u pitanju :D

Van mreže bokilava

« Odgovor #8 poslato: 19. Sep, 2014. 19:26 »
Ne znam koja je velicina zvucnika u A5, ali i kada je saznas ja ti preporucujem da ipak skines svoje zvucnike i da vidis koja je situacija sa dubinom ugradnje. Nemaju svi zvucnici  npr. precnika 165mm istu dubinu, ima plitkih sa dubinom od 40ak mm, do nekih koji idu i preko 60mm dubine. Zamisli sta ta 2cm razlike mogu da naprave prilikom ugradnje... Bitan ti je i precnik visokotonca, mada manje jer se njihova ugradnja lako resava cak i ako ne pasuju ''zub na zub''.  Druga stvar na koju moras da obratis paznju prilikom izbora i ugradnje je precnik i velicina magneta, jer i on moze da te zeza ako u vratima ima neki lim, ili nosac prozora ili rupa nije dovoljno siroka...
Posto su ti na autu odvojeni visokotonci od srednjih trebalo bi da uzmes komponentne zvucnike a ne coax. varijantu (dvosistemci, trosistemci). Sto se tice samog brenda, sa naseg trzista licno bih ti preporucio Magnat i Hertz, vrlo dobar kvalite a cene su im u od 7000 din pa na dalje za set od dva srednja, dva visoka i dve skretnice. Vrlo bitna stavka koju utice na kvalitet zvuka je naravno i sam izvor zvuka. Ne znam za fabricku muziku u A5 al moja Octavia MK1 je imala blago receno najobicnije gov.o od muzike. Sve komplet, i centralna jedinica, i zvucnici, i njihov polozaj, i mogucnost ugradnje after market muzike, ma sve je golo gov.o... ako te bude zanimalo jos nesto pitaj ;)

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 19. Sep, 2014. 22:10 »
slažem se za primjer Herza ispred magnata..i za obratit pažnju na dubinu zvučnika gdje bi magnet mogao smetat podizaču stakla.i sa oem ozvučenjem u O1 koje je kakvo je (u elegance varijanti malo ipak kvalitetnije)

..ali ne slažem da after market mogučnost može biti..g..no. na O1..niti na bilo kojem autu.
Bio prisutan na više db draga a i kolega je imao složenu muziku za Emmu..
tako da..

ugl. sve se na kraju svodi..koliko misliš uložit u sve to. Piooner zvučnici nisu baš neš..vs oem koji jesu u O2.

Van mreže djordjebg

« Odgovor #10 poslato: 19. Sep, 2014. 22:40 »
Mislim da je Tiborovo zapazanje u vezi after market muzike bilo veoma efektno. Valjalo bi taj post prekopirati ovde.
Moje misljenje je da je to promasena investicija, kao prvo ocekivati nekakav High fidelity u automobilu je van svake pameti, to je prevozno sredstvo i nije projektovano za uzivanje u zvuku nego za voznju. Brandovi kao sto je Sony su obicna konfekcija i vrlo je upitno da li ce uopste zvucati bolje nego OEM zvucnici. Bose je veoma karakteristivna firma, oni se oslanjaju na psihoakustiku i ljudsku percepciju zvuka i nisu cenjani u HiFi krugovima, a da ne pricam da su im proizvodi preskupi. Vidim da Skoda sada nudi i CAnton kao doplatu, verovatno da svira bolje, ali da li opravdava doplatu je isto engima.
« Poslednja izmena: 19. Sep, 2014. 22:51 djordjebg »

« Odgovor #11 poslato: 19. Sep, 2014. 23:11 »
Hvala vam svima na savetima. Ja cu u svakom slucaju pogledati od ponedeljka zvucnike koji postoje na nasem trzistu pa cu videti da li mi se isplati da budzim sve to ;)

Van mreže bokilava

« Odgovor #12 poslato: 19. Sep, 2014. 23:55 »
@hakkler nisam mislio na to da je after market u globalu sra.e, vec da u O1 nemas mogucnosti da bez nekih vecih zahvata tipa prerada tapacirunga, krivljenja nosaca prozora u vratima i secenja limova, busenja/secenja daske za gepek, razvlacenja gomile kablova itd. ubacis bilo sta kvalitetnije od after market muzike... u prednjim vratima plitko za bilo koje bolje zvucnike, pozadi u vratima i nema zvucnike osim visokotonaca (ne znam kojom logikom se rukovodio taj neki pametnjakovic pa je odlucio da ih tu stavi) i skroz nazad male 13ice u plastici koja drzi dasku, a sama od sebe vibrira i bez zvucnika... btw moja je elegance oprema i strasno kakav krs od muzike je bio fabricki, zvucnici su me posebno razocarali :)
ne znam koje velicine su zvucnici u O2, niti kako to svira, samo rekoh coveku da prilikom kupovine obrati paznju na jos neke stvari osim precnika samih zvucnika...

Van mreže zare

« Odgovor #13 poslato: 20. Sep, 2014. 00:50 »
Poimanje zvuka je stvar ukusa. Ne znam za Oktaviu ali Fabia MkI sa 8 zvucnika i fabrickim radiom zvuci vise nego korektno, da ne kazem odlicno, za automobile naravno. Nece da ispadaju prozori, ne trese se krov i ne otpadaju srafovi sa tockova jer to i nije muzika nego izivljavanje. Ali opet stvar ukusa.
Problem je sto 95% ljudi misli da je dobar zvuk ako bas rastura ovo sto sam gore naveo i ako posle toga 3 dana ne cujes nista. Prva muzika ne zvuci tako ali to je druga prica.

Kao sto neko rece Bose ma koliko da je na glasu i nije neka firma. Ako Skoda nudi Canton to moze biti mnogo bolja opcija ulozeno/dobijeno nego Bose. Naravno nista bez kvalitetnog pojacala (ne mora da bude jako) tako da i FM radio moze da zvuci iznenadjujuce dobro. Uglavnom osetno bolje nego mp3 sa raznih usb-a i sl.
Magnat, MNC, i ne znam koje jos firme koje se vidim reklamiraju kao ozvucenje za kola mogu mozda da posluze za ono gore razbijanje, tu nema ni priblizno kvalitetnog zvuka. Koliko je uopste i moguce reprodukovati realan i stvaran zvuk. Sony, Panasonic i opet takve varijante nisu nista posebno ali kod nas imaju ime...

Za stvarno dobru, citaj kvalitetnu, muziku u kolima pretpostavljam da treba dati dooobru kolicinu para za nase uslove a opet komsiluk nece da ti zavidi jer se ne cuje bump bump i niko ne zna da si na 300 metara od kuce  :B=).

Van mreže bokilava

« Odgovor #14 poslato: 20. Sep, 2014. 01:34 »
Poimanje zvuka je stvar ukusa. Ne znam za Oktaviu ali Fabia MkI sa 8 zvucnika i fabrickim radiom zvuci vise nego korektno, da ne kazem odlicno, za automobile naravno. Nece da ispadaju prozori, ne trese se krov i ne otpadaju srafovi sa tockova jer to i nije muzika nego izivljavanje. Ali opet stvar ukusa.
Problem je sto 95% ljudi misli da je dobar zvuk ako bas rastura ovo sto sam gore naveo i ako posle toga 3 dana ne cujes nista.
isto tako problem je i sto 95% ljudi pomisli da kad neko kaze magnat misli na 1000w i decibela u kolima ;)
Decko rece da bi izdvojio do 20000din a vi pricate o Bose i Canton :) i btw ako Fabia MK1 sa fabrickim radiom i 8 zvucnika (u jeee 8 komada) ''zvuci vise nego korektno'', a Bose ''nije neka firma'' u audio svetu, onda... :) kapiram da je Pioneer zapravo najobicniji SZTR Kalem iz Male Mostanice