Autor Tema: Veliki servis.Šta podrazumeva?Šta se inače radi?Opšta diskusija.  (Pročitano 2707 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže 2 BusyZapočeo temu

Otvorio bih novu temu uz dopuštenje mod tima.
U njoj možete pisati o vašim iskustvima oko velikog servisa.Da li ste radili,kad je najbolje uraditi,šta podrazumevate pod terminom veliki servis?Takođe o delovima i kvalitetu određenih koji ste koristili prilikom ovog jako važnog segmenta u održavanju svog auta.
Evo,ja ću prvi. ;D
Planiram sledeće godine da odradim veliki servis,od prilike na 180000 km.Pod njim podrazumevam:
-Zamenu zupčastog kaiša,rolera i španera istog
-zamenu kompletnih tečnosti u autu:ulje motora,ulje menjača,ulje kočnica,ulje servo upravljača
-Filtere:ulja,vazduha,nafte,klime,menjača(ako ga ima)
-Kočnice komplet-prednje i zadnje
-Eventualno provera trapa koji je slaba tačka i amortizera.
Eto.Ako imate da nešto još dodate vi dodajte. :B=)
Lepo bi bilo da tema bude sticky,da nam se nađe.

Na mreži hakkler

Odg: Veliki servis.Šta podrazumeva?Šta se inače radi?Opšta diskusija.
« Odgovor #1 poslato: 20. Sep, 2014. 20:40 »
uz sve gore navedeno + vodena pumpa

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #2 poslato: 20. Sep, 2014. 21:27 »
Pumpa za vodu obavezno kad se radi veliki servis, mada nije nužno ako je menjana 10-20.000 pre velikog servisa zbog neke druge intervencije (procurela stara itd). Kod benzinca bih dodao da je veoma poželjno da se tada zamene i svećice, jer im je otprilike toliko i vek trajanja. Ako PK kaiš okreće i pumpu za vodu, poželjno je da se i on promeni, i roler/španer ako postoje i naravno obavezno kontrola remenica, da neka nije oštećena ili kriva jer njihovo stanje utiče na trajanje kaiša. Što se delova tiče, dao bih preporuku ako je dozvoljeno (na osnovu ličnog iskustva sa raznoraznim vozilima, što mojim što u servisu), da ne ispadne da pametujem mnogo :))
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže WEST 014

« Odgovor #3 poslato: 20. Sep, 2014. 21:49 »
Svecice obicne menjas na 20 000. Platina/iridium dosta duze.

Na mreži Sreten

« Odgovor #4 poslato: 27. Maj, 2015. 18:25 »
Postavicu ovde pitanje da ne otvaram novu temu. Kako je moj auto usao u petu godinu, po knjizici bih trebao da radim veliki servis bez obzira sto mi je auto presao 42000km. Da li je potrebno da stvarno radim taj veliki servis ili da vozim jos i ne razmisljam o tome? Ovo mi je prvi auto sa zupcastim kaisem i nemam iskustva u odrzavanju takvog motora.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 27. Maj, 2015. 23:17 »
Mislim da komotno možeš da voziš još godinu-dve. Ako ne želiš da rizikuješ - radi servis. Možemo i zajedno  ;D , evo ja sam sa 1.9tdi na 123.000 i u 8-oj godini. Spremam se (više psihički  :-\ ) za taj veliki i još po nešto... Taj (slični) 1.9tdi/105ks u golfu 5 radi Veliki servis na 150.000km.
  • Vozi: Yeti