Evo da se i ja upisem na forum, pozdrav svima pre svega.
Na zalost javljam se zbog problema, pandan onome kako se vecina nas javlja doktoru - tek kad zaboli. Vozim fabiu vec 7 godina, i toliko sam je hvalio svo ovo vreme da sam samo cekao da nesto ureknem. Presla je 128.000 km, a ulaganja su bila smesna. Odrzavana u WV servisu. 90% je voznja po gradu, teko da sam bio prezadovoljan performansama. Problem je nastao pre dve nedelje, kada sam osetio da prilikom naglog dodavanja gasa "proguta knedlu" pa tek onda ubrza. Kada ga drzim na klackalici i cekam skretanje za koje moram da dam malo jaci gas i brze pustim kvacilo, hoce i da se ugasi. Na leru isto na momente gubi gas, pa se vrati. Uzme majstor pod svoje, i uradi: ciscenje dizni, promeni jednu bobinu, stavim novi akumulator (bio je star, ali dok nije sve izmenjao nisam imao problema sa njim, onda odjednom nece da vergla), ocisti klapnu. Posle tog servisa, auto prima gas i radi ko i pre, pali ko metak kad je hladan. Ali tada nastaje sledece: kad je zagrejan, i ostavim ga 15 min - 30 min ugasenog - nece iz prve da upali, vergla ali ne pali. Iz druge upali. I potrosnja, ono sto pokazuje kompjuter, je drasticno skocila: pre je trosio po gradu do maksimalno 8 L/100km, a sada ide i preko 10 L/100km. Kad dodam gas, trenutnu potrosnju pokazuje i preko 23 L/100km. Znam da jedinu ispravnu potrosnju mogu proveriti metodom "sipanje do vrha - 100km - sipanje do vrha", ali logikom vodjen ne znam kako je do sada pokazivao dosta manje.
I sada, majstor mi rece da sumnja da su dizne otisle. Zanima me vase misljenje, odnosno neka iskustva sa ovim. Da napomenem da ni pre ni posle, kompjuter ne izbacuje ama bas nikakvu gresku.
Izvinjavam se na opsirnosti, hvala svima unapred.