Dakle ovako... jutrošnji post sam pisao na semaforu

.
Jutros sam se pojavio kod g.Vinka potpuno spreman, sa njihovim cenovnikom u rukama, označenim modelom koji hoću, kao i spiskom dodatne opreme koji želim, sa izračunatim PDV-om što je u totalu izašlo na 3.666€

Na akcijsku cenu od 23.508€ sam dobio dodatnih 1.500€, tako da je ceh na kraju 25.674€.
g.Vinko u startu nije bio raspoložen za toliki popust, morao je prvo da proveri kod njegovih koliki je dilerski popust (cena prema Alprosu, Samradžiću itd), tako da mi je tek pola sata kasnije telefonom javio da mogu dobiti auto po toj ceni. Očigledno nije politika da daju pojedincima ispod cene koju imaju dileri ?? Prokomentarisao je da sa tom cenom niijedan od dilera ne može da konkuriše jer bi davali auto bez zarade.
Sve u svemu, zadovoljan sam ... to je najbolje što su mi dali do sada, što zvanično, što usmeno.
U Čačku nas je dočekao Marko Dunjić, predusretljiv momak koji se raspričao posle par minuta

. Na moje pitanje koji bi on Superb uzeo kada bi direktor jednog dana raspoložen ušao u salon i rekao mu, Marko, dobar si momak, hoću da te častim, uzmi Superba koji hoćeš, samo reci boju !! Marko mi kroz smeh odgovorio .. Moon White !!! To mu je favorit. A upravo je jedna takva pored nas u salonu.. kao i Business Gray.
Prvo nas je odveo do ogromnog carinskog skladišta, i izvozio na čistinu svaki Superb koji smo hteli da vidimo.. jedno šest komada

. Par fotki (nažalost telefonom, DSLR sam ostavio u stanu da skuplja prašinu):

Ova bela je imala folije na krovu i haubi i gepeku, tako da treba gledati samo bokove..
Napomena: Sve i jedan Superb je bio sa dizel motorom...
Na kraju se izbor sveo na Business Grey i Moon White, jedine dve koje su bile u salonu, tako da smo tamo nastavili da ih zagledamo:

Bela je na 215/65/16 (ima sunset za zadnjim staklima), Siva na 215/55/17 točkovima (standardna stakla).
Business Grey je udarna boja za novi Superb, kao Mazdina crvena za Šesticu i ostale modele... tako da je baš baš odmerena i odlično joj leži. Bela iznenađujuće dobra, auto izgleda šire nego što jeste, stamenije, iz određenih uglova čak i namrgođeno. Štop svetla se odlično uklapaju u dizajn zadnjeg dela.
Ali !!! Kod bele boje se dizajnerske linije koje baš znače ovom autu, slabije primećuju. Tolike izlomljene površine koje se kod sive presijavaju svaka u svojoj nijasni se kod bele skoro i ne razlikuju.. taj kontrast između povrišina koje se gledaju pod različizim uglom nije toliko uočljiv. Za sada naginjem ka sivoj 60:40. Supruga je za divno čudo neodlučna.. prijatno ju je iznenadila bela... Kaže, koju god da uzmemo, nećemo pogrešiti.
Napomena: Sve tri bele koje postoje (Candy, Moon, Laser) su jako slične, i kada se pogleda samo jedna od njih, teško je reći o kojoj se radi.
Postoji još jedna boja, koja ulazi u top tri, pored ove dve, a to je Lava Blue.. za koju Marko kaže da je video na prezentaciji u inostranstvu, i da je izuzetna. Na žalost, nema nijednu u Čačku da nam pokaže, niti ima poručenu. I ne sme da rizikuje da je uzme napamet, jer teško da će jedan od dvesta kupaca hteti u toj boji (jednostavno kod nas "ne prolazi").
Ako uzmem antracit felne za Business Grey, mislite li da bi auto u globalu bio suviše siv?

Razmišljam da kočione čeljusti ofarbam u škoda-zelenu

U ponedeljak ostavljam kaparu g.Vinku i najverovatnije uzimam Business Grey, koju ću moći promeniti sledećih par nedelja, dok ne krene u proizvodnju...(ako negde vidim Lava Blue i oduševim se).
Toliko za sada... Pozdrav !!