Autor Tema: Kupio bih novu Superbicu  (Pročitano 21581 puta)

0 članova i 22 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži nebojsar

Odg: Kupio bih novu Superbicu
« Odgovor #30 poslato: 27. Okt, 2014. 16:13 »
ne zaboravi MDI paket, da prikljucis USB na multimediju   dodatno grejanje za dizelase, sta li je to?

Nema potrebe za tim ako uzme elegance biznis, columbus ima u sebi hdd od 30gb + slot za SD kartice, 10 x brze ce da prebaci sve sto mu treba i nigde nista nema da strci :)

Dodatno grejanje za dizelase je vezano valjda za dodatno grejanje dizela pred paljenje, tako nesto, za webasto se slazem to je mnogo dobra stvar, pogotovo sto sve daljinski aktiviras, npr zimi, podesis sve i kad dodjes do auta ono kabina zagrejana :)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže djordje48

« Odgovor #31 poslato: 28. Okt, 2014. 08:42 »
bravo, nisam znao da je columbus tolika zver. onda je dilema resena sa sd karticom >:D.  znaci, fleet paket je pojacan akumulator i alternator, e jesu dali objasnjenje u cenovniku, boli glava hearcut.  pa eto, postoji dosta sitnica koje ne kostaju mnogo, ali npr webasto. i columbus sa DAB...to su vec skuplje stvari....sve je stvar ukusa i potreba, ali samo treba imati na umu sta znaci porucivanje i ugradnja kad se vec kupi auto....mnogo skuplje plus elementarno i bezobrazno neznanje dilera.....zato, iskonfigurisati pre porudzbine u skladu sa finansijama da posle ne boli glava bravo2       kada je trebalo drugu fabiju da kupim, dvoumio sam se izmedju nove i polovne. za novu 1.2 TSI bih morao da dam 14 ili 15 000 da je iskonfigurisem kako hocu i da posle ne diram nista. s obzirom da sam vec imao nekoliko fabija pre nje, nisam bio toliko zaludjen i nateram sebe da kupim polovnu kako bih ustedeo novac. uzeo sam nepune dve godine staru za 6000 i od budzenja dodao druge farove, radio i naslon za ruku sto me izaslo 600 eura i vise ne mogu i da hocu da budzim bilo sta. tako sam ustedeo 7000 eura jer da sam kupio novu, to sigurno ne bi bio klot, vec elegance sa podosta dodatne opreme....o ukusima se ne raspravlja O:-)

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #32 poslato: 28. Okt, 2014. 11:01 »
Izgleda da Columbus u poslednjih godinu dana ima DAB, a od 2012. ima i pojačani HDD (40 ili 45GB), mada to treba proveriti sa dilerom pre poručivanja.
Webasto... 960€. DSG ... 2.280€. 4x4 ... 1.900€. Majku mu... zašto te igračke toliko koštaju? :(
Očas posla stignem do cifre od 30k, a tek onda krene glava da me boli...

Kada pogledamo ovu Brown Metallic na NBG i odlučimo konačno za boju, krećem u pregovore sa AČ. Mada, kada sam ih pitao za probnu vožnju (ne bih da kupujem auto na slepo), oduvali su me ??  wac1  WTF ?? Nemaju vozilo (Superb) za test drive.

Van mreže zoranius

« Odgovor #33 poslato: 28. Okt, 2014. 12:38 »
Majstore, ako je vec doslo do cifre od 30000 evra sta mislis da pogledas i neki drugi auto? Npr. http://www.mazda-rs.com/Modeli/Nova-Mazda-6/Mazda6-Sedan/Specifikacije-i-cene
Da mogu i zelim da dam 30000 evra za auto ne bih gledao Skodu.
Inace boja koju si spomenuo mi se ne svidja (sto ne znaci da tebi ne treba da se svidi). Drugar ima Superb te boje pa ni on nije odusevljen. Toliko je tamna da tek kada zagledas vidis da nije crna nego braon. Ponavljam preporuku Ametist purpurna ili Metal siva.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže Turbo

« Odgovor #34 poslato: 28. Okt, 2014. 13:11 »
Kakva Mazda, za te pare BMW 318d (143ks) nov u Delti. Škoda preko 20k (i to je mnogo), je potpuno iracionalna kupovina što se mene tiče.

Van mreže zoranius

« Odgovor #35 poslato: 28. Okt, 2014. 13:22 »
Koliko sam uspeo da vidim najjeftiniji 318d je 33874 bez dodatne opreme, a na ovu cenu dodaj bar jos 2-3000 (ako ne i vise) za dodatnu opremu koja se kod BMW-a sva placa pa vidi koliko kosta. U svakom slucaju izmedju Mazde 6 za 31000 i BMW-a 3 za 36000 uvek bih pre uzeo novu Mazdu 6 koja je savrsenstvo.  A da je kupovina Skode za cenu znatno preko 20000 iracionalna tu cemo da se slozimo.
Mozda da ostanes na Ambition bussines, da im ubijes cenu za 1000 evra ili za tu vrednost stavis nesto od opreme. Razlika od 3000 evra izmedju Ambition i Elegance je u najvecem delu samo zbog koznih sedista na struju. Da li to vredi 3000 evra?
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Na mreži nebojsar

« Odgovor #36 poslato: 28. Okt, 2014. 13:23 »
Jeste hdd od 40gb, proverio sam :) dobar deo zauzimaju mape za nav ali jeste taj kapacitet (auto mi je avg 2012).

4x4 potreba, dsg po zelji, webasto preterivanje. Insistiraj na probnom vozilu i dsg i manuelni, probaj kod dilera jer se oni obicno ozbiljnije odnose prema kupcu.

Sto se tice price za auto u rangu 20+ do 30k eu mazda je po rezervnim delovima, servisima itd tri svetlosne godine za skodom, o cenama servisa da ne pricamo. Bmw je suvisno porediti jer za te pare se dobija klotirana verzija  auta  sa slabijim motorom, bez pogona 4x4 , auta koji je 20 cm kraci i nema opcije petih vrata.

Bmw je i meni top izbor ali su suvise, bas suvise skupi za ono sto nude. 320 xd koji je u rangu superba po opremi je cca 45k evra, to je full napakovani superb plus solidna 1.6tdi oktavija za zenu pride.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #37 poslato: 28. Okt, 2014. 15:16 »
Gledaću da cena ne ode previše. Nisam limitiran budžetom, ali moram ostati realan. Treba nam velik auto, za putovanja, a mislim da je Superb dovoljno i velik i kvalitetan i udoban da služi besprekorno sledećih 5 do 6 godina za tu svrhu. Pikiram Škodu, jer kao brend daje mnogo za uložen novac.

4x4 jeste lepo imati, ali ide tek uz DSG sa doplatom od 4.200€. S obzirom da će sledeće godine žena dobiti Subaru Forester, pa ako baš baš zaveje, isposlovaću nekako da se okoristim njenim 4x4 pogonom ;).

Webasto možda jeste preterivanje i košta skoro 1.000€, ali postoji i alternativa: Škoda nudi opciju 7E6 (130€+PDV) - dodatno grejanje za dizel motore. Radi se o 1kW električnom grejaču smeštenom ispred ili iza malog hladnjaka, koji greje od starta. Uz grejana sedišta i šoferšajbnu, sve to dovoljno brzo zagreje i odledi kabinu. Imao sam to u Mondeu, i baš je dobra stvar.

Pozdrav!

Van mreže djordje48

« Odgovor #38 poslato: 03. Nov, 2014. 11:51 »
da sada imam oko 30-35 000, ovo bi bilo moj superb, cene prema alprosu: :bravo:
superb combi 1.8 TSI 4x4  elegance  27 264 plus

fleet paket                                                25
alarm                                                        225
zadnji bocni airbag                                       255
suvoz airbag switch off, airbag za kolena      265 
celicni rezervni tocak i alat                             0
grejana sofersajbna                                      170
kuka sa adapterom                                      510
varijabilni prtljažnik                                     245
paket za lose puteve                                    135
priprema za telefon GSM premium                135
columbus sa DAB                                        2410
MDI                                                           110
patosnice                                                    80
pomerive pregrade                                      135
isofix suvozacevo                                        35
poklopac za prtljag                                     50
sunset                                                       190
dvostruki stitinik od sunca                          25
PP aparat                                                  55
grejne dizne                                              25
sound sistem                                             335
boja bela

Na mreži nebojsar

« Odgovor #39 poslato: 03. Nov, 2014. 13:23 »
priprema za telefon GSM premium                135
columbus sa DAB                                        2410

Elegance biznis ti ovo ima kao standard, ne treba ti dodatno da ubacujes, takodje i sunset...

Van mreže djordje48

« Odgovor #40 poslato: 03. Nov, 2014. 18:05 »
slazem se ali elegance buissiness ima 18 cola felne i profil 40 a ja ne bih nize od 45, dakle 225 40 17

Na mreži nebojsar

« Odgovor #41 poslato: 03. Nov, 2014. 19:17 »
dakle 225 40 17

Samo da ti kazem, ja pljujem moje 18-ice ali sad kad ih skinem i stavim 17-ice auto mi izgleda ko osakacen. Jednostavno mu dobro stoje. U svakom slucaju 18-ice mozes da skines, kupis 17-ice po zelji i da ti ostane para i za zimske gume.

Van mreže Filip

« Odgovor #42 poslato: 03. Nov, 2014. 21:30 »
dakle 225 45 17

nebojša stavi zimske 16ice pa tek onda da vidiš  :B=)

a ja moje 18ice ne pljujem, obožavam ih, i da nađem na oglasima Xtreme 19" sa novog RS-a prešao bih na njih  >:D
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži nebojsar

« Odgovor #43 poslato: 04. Nov, 2014. 10:06 »
dakle 225 45 17

a ja moje 18ice ne pljujem, obožavam ih, i da nađem na oglasima Xtreme 19" sa novog RS-a prešao bih na njih  >:D

Pa kad ne vozis po gradskoj kaldrmi svaki dan :) Ja vec znam svaki pregib na asfaltu, svaki izvuceni saht, svaku rupu.

Van mreže Filip

« Odgovor #44 poslato: 04. Nov, 2014. 10:26 »
a sve su meni dobri putevi gde vozim  :P

ne radi se o tome, nego merak nema cenu  ;) mora svasta da se istrpi, sve je stvar kompromisa  :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip