Autor Tema: Skoda Swing (RCD-310) za Fabiju  (Pročitano 9902 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TurboZapočeo temu

Skoda Swing (RCD-310) za Fabiju
« poslato: 19. Maj, 2013. 13:54 »
Nadam se da je tema u odgovarajucem podforumu, tice se Fabije ali su pitanja uopstena.

Zanima me, gledam da nadjem RCD iz naslova polovan. Na koje potencijalne probleme mogu da racunam kod ugradnje? Da li je potrebno softversko usaglasavanje sa novougradjenim Head Unitom, sta ako nemam jedinstveni kod, da li je moguce dekodirati i koliko to moze da kosta. Koliko moze da kosta i ugradnja uopste?
Ako znate jos nesto sto mi nije palo na pamet, skrenite mi paznju.

Van mreže Kiza

Odg: Skoda Swing (RCD-310) za Fabiju
« Odgovor #1 poslato: 19. Maj, 2013. 14:51 »
Ja jurim DANCE za moju fabiju, ali nam je procedura ista, osim što ja moram da menjam panel gde dolazi radio. Kod Dance-a postoji code, tako da pretpostavljam i kod Swing-a da postoji. Ugradnja je vrlo prosta, možeš i sam da obaviš, samo je bitno da imaš šrafove i lajsnu koja ide oko aparata. Nema tu mnogo pamateovanja, nabaviš, prikačiš, ukucaš kod, proveriš da li sve funkcioniše i to je to. Ovo ti sve pišem iz mog iskustva sa Dance aparatom, koji nisam uzeo zbog panela, jer nije bio odgovarajuće boje, a prikačio sam, ukucao kod i sve je normalano radilo... Nastavljam potragu...
  • Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.

« Odgovor #2 poslato: 19. Maj, 2013. 15:00 »
Hvala na odgovoru, tako mi je i delovalo da je montaza prosta, ali imam par drugara koji se bas time bave, a posto planiram i zadnje zvucnike da ubacim hteo bih i fabricku muziku jer je ipak predvidjena za 8 zvucnika. A sta ako nemam kod?

Van mreže Kiza

« Odgovor #3 poslato: 19. Maj, 2013. 15:09 »
Sve se da dekodirati, ima ljudi koji se time bave, e sad cena ne znam kolika je tačno, različito se kreće, načuo sam da je oko 15-20e.
  • Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.

Van mreže Viiper

« Odgovor #4 poslato: 22. Maj, 2013. 20:32 »
Ja sam pre par dana ugradio Bolero(rcd 510), bez ikakvih problema...samo se skine jedna plastika i ona mala pregradica , stavio player (dzek na dzek) 4 srafa i vratio masku koja ide okolo...evo slike kako izgleda :D

Van mreže Viiper

« Odgovor #5 poslato: 23. Maj, 2013. 04:06 »
I jos nesto...pripazi kad kupujes Swing, cini mi se da imaju dve verzije
Ova koja je valjda za superb-a/oktaviju

i ova koja je za fabiju, razlikuje se donji deo playera, pa nisam siguran da moze ovaj od superb-a... :/

Pozz

Na mreži MAKS

« Odgovor #6 poslato: 23. Maj, 2013. 07:35 »
Koliko te izaslo to zadovoljstvo ako nije tajna ?
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #7 poslato: 23. Maj, 2013. 16:01 »
Odlicno je legao Bolero :) Kolika je cena ako nije tajna i gde si nasao? cuo sam da na Bubanj potoku ima fabrickih rcdova od svih sorti...

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #8 poslato: 01. Jun, 2013. 00:20 »
Не знам да ли се сјећаш из моје гараже на старом форуму, али ево укратко: SWING мораш наћи конкретно за Fabia/Roomster возила, пошто за Octavia/Yeti не одговара (шири у горњој зони). Мени су за уградњу у овлашћеном сервису тражили 1500 дин. То је то, надам се да сам бар мало помогао :)

Off topic: први пут видим уграђен BOLERO у Fabiu и остао сам отворених уста  :o :o :o Изгледа екстра!

« Odgovor #9 poslato: 01. Jun, 2013. 00:46 »
Sećam se Jovane, video sam to odmah kada sam video Swing u drugarovoj Oktaviji, primetno je više u "V" u odnosu na ovaj što ide kod nas. :)

Van mreže ralesyu

« Odgovor #10 poslato: 26. Jul, 2013. 22:18 »
Pozdrav, hajde da malo osvezim pricu koja je zatihnula bas kada je bilo zanimljivo:).Evo i ja sam trenutno u slicnoj dilemi, naime imam Fabiu 2 2008. god.Kupio sam kuciste za radio sa 2 DIN dimenzijom i sada planiram da uzmem SWING (namenjen za fabiu naravno) ili jos izvesnije folcikin rcd 310 (koji se lakse i povoljnije moze naci kao polovan.Muci me dilema oko softverske kompatibilnosti ovih uredjaja sa mojim godistem Fabie.Fizicki je sigurno sve OK.Juce sam za 1 min. povezao SWING od oktavije i naravno savrseno je radio ali fizicki je veci od mog kucista tako da nisam mogao da ga zadrzim.Danas sam cuo a i procitao neke tekstove koji upucuju na moguci softverski problem koji se manifestuje nekontrolisanim praznjenjem akumulatora!Zna li neko nesto o ovom problemu?Koliko je istinit i ima li mu leka?Od 2009 SWING (dakle i rcd 310) su poceli da se ugradjuju u Fabie ali moja je 2008.?

Van mreže Viiper

« Odgovor #11 poslato: 16. Avg, 2013. 17:29 »
200€ sam platio Bolero, polovan naravno...Izvinjavam se na kasnom odogovoru :D... Sto se tice tog praznjenja akumulatora, nisam primetio, makar na boleru... Dosta puta je radio kad auto nije bio ukljucen i nije se ispraznio akumulator... E samo da skrenem paznju, svi ti fabricki playeri se cuju dosta losije - tise, od recimo onih stadardnih pioneer-a...

Van mreže djordje48

« Odgovor #12 poslato: 14. Sep, 2013. 23:02 »
problematika oko ugradnje audio video uredjaja nije nimalo jednostavna kako izgleda, i ne vazi to pravilo da samo ubodes (i za neke druge stvari u zivotu samo ubodes...pa se posle kajes... >:D)  ogranicicu se na fabiju i rumstera (slicna problematika vazi i za ostale starije modele). ovde je kljucno pitanje kompatibilnosti CAN linije (protokola) ???  ukratko, CAN linije predstavljaju savremene elektronske sklopove koji sluze da smanje broj kablova u intsalaciji automobila, i tako olaksaju prenos podataka izmedju razlicitih jedinica u vozilu. svi znamo da danas vozila imaju dosta elektronike i sve vise i vise uredjaja i moralo se smisliti nesto da se smanje kablovi (iako i dalje vazi pravilo da to ne moze bez kabla ;D).elem, fabija i rumster pre fejslifta (oktavija mk2, stari superb) koriste CAN 1.6 protokol. ja sam hteo da u svoju fabiju sa 2 DIN otvorom ubacim 2 DIN fabricki skoda/VW uredjaj). imao sam onu takozvanu veliku rupu karakteristicnu za VAG vozila ( napominjem da lako mozete modifikovati vasu fabiju ili rumstera ako nemate ovu rupu. naime, nemac je sve lepo smislio i ako vam kod nas u skodi kao lep poklon uvale neki pionner ili LG sto obozavaju da rade jer vam nece pokloniti swing koji kosta 500eura ili columbus koji kosta 1500 eura -evo maski i plastika ima polovno da se nadje na otpadu, ovo je 1 DIN  http://www.polovniautomobili.com/oglas3661106/kuciste_radio_aparata_skoda_fabia_2/)  i dvoumio sam se izmedju radija i navigacije i ubacim na kraju radio. dugo sam kopao po netu i  evo zakljucaka:  pre fejslifta u fabiju i rumstera je isao DANCE koji koristi CAN 1.6, posle fejslifta DIN VW uredjaji kao sto su SWING, BOLERO, COLUMBUS. ako hoces da ubacis swing u fabiju pre 2010-og godista, tj , samo utaknes (da izvinete na uzrazu >:D), radio ce se gasiti na svakih pola sata tokom voznje, nece raditi GALA, nema temperature na displeju SWING-a i nece se gasiti kad se izvadi kljuc iz brave) jer jednostavno SWING ne komunicira sa centralnom jedinicom jer on koristi CAN 2.0, a fabija pre fejslifta CAN 1.6. posto sam ja jelte Balkanac, ja ne dam da me Svabo nadmudri i da me natera da kupim fabiju fejsliftovanu da bih ubacio swing, a necu ni dam 500 eura autocacku za novi swing, vec ja hocu njih da zeznem. >:D Svideo se meni Swing, velik ekran, lepo svetli, a imam fabiju 2007-o godiste sa veeeelikom rupom.... i bas na nemackom forumima nadjem deo koji samo skoda ima i koji koriste sva vozila iz VAG-a gde ljudi hoce da ubace novije radio i nav aparate, kao sto su RCD 310, RCD 510, RNS 510, u npr, golfa 5, starog tuarega, passat b6, oktaviju mk2, fabiju i rumstera 2007-2010. sami nemci su to provalili i masovno ga koriste. ispada da su se ljudi u skodi gadno zeznuli, jer ovaj deo serijski ugradjuju na novog superba da bi upravo on mogao da primi ove nove aparate sa protokolom 2.0. znaci skoda hoce da ustedi i jos uvek gura stari protokol CAN 1.6 u superba...ali to je luksuzan auto i mora da primi RNS 510 npr...kako??? paaaaa, ubacicemo jeftino parce elektronike (adapter sa 1.6 na 2.0 protokol). tako cemo resiti problem da ne moramo da razvodimo zice za 2.0 protokol i da modifikujemo centralnu jedinicu, vec proizvedemo adapter...za superba....a ostale ko sisa...jer superba ipak direktori kupuju...a fabiju sirotinja... :P

evo tog famoznog adaptera koji sam morao da porucim u autocacku za 9 200 din....

http://www.t5-board.de/board/threads/44343-TP-1-6-nach-TP-2-0-Skoda-5J0-035-751

http://www.skodacommunity.de/skoda-marktplatz/angebote/72387-can-bus-interface-skoda-can-tp-1-6-tp-2-0-diagnose-interface-f%C3%BCr-datenbus-gateway-navigationseinheit-5j0-035-751/

http://forum.skodahome.cz/topic/57545-bolero/page-2

http://vwnavi.com/volkswagen-factory-fit-navigation-systems/rns-510-mfd3-navi-system/7200-help-rns-510-can-bus-1-6-need-adapter-2-0-version-2.html

http://www.clubtouareg.com/forums/f45/conexx-order-how-canbus-1-6-2-0-rns-510-a-51145-8.html

http://www.briskoda.net/forums/topic/126736-can-gateway-upgrade/

http://www.briskoda.net/forums/topic/144978-fabia-ii-now-with-a-rns-510-columbus/

radio SWING sam kupio za 80 eura (plus USB adapter koji se kaci na mesto CD sanzera na njega) kod cuvenog majstor draganceta iz lipovice (skinuto sa polovnjaka). ima on dosta tog krsa...zvuk SWING-a i zvuk obicnog pionner-a koji sam imao se jednostavno ne moze porediti!!!  imam 8 fabrickih zvucnika koji sa pioneer-om nikako ne mogu da daju basove, a sa SWING-om ekstra rade. ova modifikacija se isplati...ali, ko ima maxidot, ovaj adapter mu nece pomoci, jer maxidot nece povuci sve informnacije sa SWING-a ili columbusa. takodje mi GALA ne radi, ali sve ono sto je bitno i sto sam dobio sa mofikacijom radi:  kad vadim kljuc, radio mi se gasi, i samim tim centralna jedinica ga prepoznaje, gasi ga i on ne vuce struju ( ako ne ugradite adapter, a imate pre fejslift fabiju, crpi vam struju). radi mi se vise ne gasi na svakih pola sata tokom voznje.  ko ima oktaviju, mozda ovaj adapter ne treba, moze se vrstiti kodiranje na dijagnostici, ali se detaljno raspitajte kod cuvenog Vlada Milovca u Autocacku u Konjevicima, on je vec radio slicne modifikacije na oktaviji, a meni je sada prvi put prepravljao CAN protokole na fabiji. na ovom linku majstora draganceta imate slike mog SWING-a i USB adaptera. On taj adapter prodaje za 40 eura, a originalan MDI interfejs u autocacku i porscheu ada kosta tricavih 400 eura...znaci, ko ima pre fejslift fabiju ili rumstera, a hoce radio i nav aparate iz najnovije skodine ponude, nek kupi ovaj adapter u autocacku i resio je problem

http://www.polovniautomobili.com/oglas2999854/orginalni_cd_radio_aparati_za_automobile-novo_u_ponudi_usb-mp3_pleyer_za_fabricku_auto_muziku/

zakljucak:  Ja vs Svabo 1:0

Nichts ist unmöglich!!! O0

Van mreže djordje48

« Odgovor #13 poslato: 21. Sep, 2013. 13:57 »
majstor dragan u lupovici-legenda, ima ga i na bubanj potoku

http://www.kupujemprodajem.com/XXX

U "Reklamni pano" možete otvoriti temu i reklamirati sve i svašta.
Postovi za koje procenimo da su više reklama nego potrebna infromacija vezana za naslov teme ćemo nažalost izmeniti sa XXXXX.
Hvala na razumevanju.
« Poslednja izmena: 21. Sep, 2013. 15:19 pedja »