Autor Tema: Novo iz Škode: Octavia III liftback 4x4  (Pročitano 4650 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nebojsarZapočeo temu

Novo iz Škode: Octavia III liftback 4x4
« poslato: 03. Nov, 2014. 13:26 »
Pa sto mu gromova, koja je svrha VRS dizela ako su sad izbacili sa istim motorom i jos 4x4 takvu oktaviju u limo verziji? Meni je taj dizel od 185 konja totalni hit, cipovan na 235 konja mislim da je ultimate izbor i da moze da stize do stotke za 6.5 s bez problema.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže jovan.ilic.89

Odg: Novo iz Škode: Octavia III liftback 4x4
« Odgovor #1 poslato: 03. Nov, 2014. 14:35 »
Pa sto mu gromova, koja je svrha VRS dizela ako su sad izbacili sa istim motorom i jos 4x4 takvu oktaviju u limo verziji
:bravo: :bravo: :bravo:

Једино што бих купио прије актуелне vRS верзије је у овом случају L&K лимузина, 135kw 4x4 DSG + чип, наравно... :RR) Ау, каква би то звијер била...са оним "турбина" фелнама, да се смрзнеш spkloud

Међутим, водили смо дискусију овде на форуму, ако ускоро избаце и 4х4 vRS то ће бити сан снова bravo2

« Odgovor #2 poslato: 03. Nov, 2014. 14:50 »
Међутим, водили смо дискусију овде на форуму, ако ускоро избаце и 4х4 vRS то ће бити сан снова

Ma ne smeju to da urade, ubili bi prodaju GTI-ja odmah.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #3 poslato: 03. Nov, 2014. 18:52 »
Могуће, али не мора да значи... :) Надам се да то неће имати утицаја, јер онда не би смјели да имају ни 7-8 модела са погоном на 4 точка, као што сада имају, јер то нема ни VW. Голфове ће увијек да купују људи који хоће брзу, спортску, "момачку" машину, и они који болују од бренда, док Oктавију vRS купују и они који би више простора а притом и брз аутомобил...замисли да неко вози GTI караван nono А Октавију vRS возе...итекако :)
Тако да, искрено се надам да ће тата VW да дозволи и 4х4 у vRS :)

Van mreže Turbo

« Odgovor #4 poslato: 03. Nov, 2014. 18:58 »
Što bi ubili prodaju GTI-ja? GTI nije nikada bio i neće nikada biti 4x4, tako da ne bi bili konkurenti.

Jovane, postoji jako veliki broj ljudi koji žele sportske karavane, tako sada imaš Golf R Variant, 4x4 karavan sa 300ks. Da ne pričam o RS6 koji je skoro pa imperativno karavan.

Ne slažem se za ovo bolovanje od brenda, GTI su kupovali i kupuju ljudi koji prosto žele kvalitetniji i opremljeniji automobil sa boljim pedigreom, i spremni su to da plate. GTI karavan takođe ne postoji, niti je postojao ikad.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #5 poslato: 03. Nov, 2014. 19:11 »
Апсолутно се слажем да постоји велики број људи који жели спортске караване, примјер је управо поменута Оctavia vRS и одличан примјер Audi RS модела који си навео, али ја не знам ни једног власника Golfa GTI (додуше знам само 2 и једног бившег) који би икад возио GTI караван, све и да постоји :) То је аргумент више ономе што сам мислио, да то није иста клијентела те да VW можда не би бранио да се у vRS стави 4x4 :)

Е сад, боловање од бренда нисам навео као нешто смртно опасно, али је чињеница да су заљубљеници у VW посебан профил купаца, па тако Megan RS, рецимо, који је можда и бољи HH него GTI (ту би се ти можда и сложио са мном :P) тешко да ће моћи да "отме" неког купца од Golfa GTI :) Још једном, ово све као аргумент ставу да је то различита клијентела, те да би Golf GTI био у малој или никаквој опасности од Octavia vRS модела са 4х4 погоном :)

Можда се мало удаљавамо од наслова теме, али ову размјену мишљења свакако треба задржати, па можда и у некој другој теми... bravo2

Van mreže Turbo

« Odgovor #6 poslato: 03. Nov, 2014. 19:14 »
Slažem se za mentalni sklop većine vozača VW kod nas, ali to je samo kod nas, a mi smo statistička greška u njihovoj prodaji. Ja bih prvi voleo da imam sportskog karavana, od 250+ks.

Huawei P6 TT

« Odgovor #7 poslato: 03. Nov, 2014. 19:15 »
Što bi ubili prodaju GTI-ja? GTI nije nikada bio i neće nikada biti 4x4, tako da ne bi bili konkurenti.

Pa bas zato, 4x4 je pozeljnija varijanta u sportskom okruzenju uz malo tuninga dobije se skoro ista masina po perfomansama sa 35% ustede u ceni i mnogo vecom sigurnoscu u skoro svakom voznom okruzenju.

Za karavane se slazem, VW je odavno kuća  karavana sportskog duha, RS4 i RS 6 su dobar primer.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #8 poslato: 03. Nov, 2014. 19:25 »
...ali to je samo kod nas, a mi smo statistička greška u njihovoj prodaji...
Има резона bravo2

Ма има да буде 4x4 vRS, ко пита VW  ;D ;D ;D beer1

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #9 poslato: 03. Nov, 2014. 20:00 »
Kliknite na Facebook ikonu gore desno ;-)
Prava mera, nema šta, još da vidimo koliko će to zadovoljstvo da košta. U kvalitet ne sumnjam.
  • Vozi: Yeti

Van mreže Turbo

« Odgovor #10 poslato: 04. Nov, 2014. 14:38 »
Pa bas zato, 4x4 je pozeljnija varijanta u sportskom okruzenju uz malo tuninga dobije se skoro ista masina po perfomansama sa 35% ustede u ceni i mnogo vecom sigurnoscu u skoro svakom voznom okruzenju.

Za karavane se slazem, VW je odavno kuća  karavana sportskog duha, RS4 i RS 6 su dobar primer.

Baš mislim suprotno, da je 2WD pogon poželjniji u pravom sportskom autu. Ima prednosti, ali za sportske performanse više mana. Što BMW M-ovi nisu 4*4, nijedan pravi, izvorni HH takođe nije , japanski sportaci, AMG retko koji jeste. 4*4 više otežava i usporava sportski auto, unosi disbalans u šasiju nego što donosi benefita, tj ti benefiti koji postoje nisu prednost u kontekstu sportskog auta.
Pride, Audi je krenuo u razvoj quattra jer njihovi single axle pogoni nisu bili ni izbliza dorasli BMWu i Mercu. Drugim rečima, nikada nisu umeli da naprave solidan 2WD. I danas im je među lošijima, i čim je neka mašina jača oni trpaju 4*4 u njega.
Huawei P6 TT

Van mreže Filip

« Odgovor #11 poslato: 04. Nov, 2014. 14:50 »
ali ne brkaj samo prednji i samo zadnji 2 wd  :B=)

vidi se da voziš slab auto  :P sa blizu 200 i preko konja samo s prednjom vučom ne možeš da se pokupiš
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Turbo

« Odgovor #12 poslato: 04. Nov, 2014. 15:23 »
To sam već rekao, ne možeš sa Škodinim ni sto ks na prednjoj da savladaš ljudski, ali ima njih koji savršeno hendluju po skoro 300ks na prednjoj. Provozaj neki HH pa da pričamo. Remap u Srbiji je posebna priča, ne naplaćuje se jeftino mapa koja je kulturna i ispeglana, pa se lepo pokupi sva snaga sa radilice na put. Ne može i jare i pare.

Huawei P6 TT