Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 1999-2007
»
Škoda 1.9 74kw board comp
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Škoda 1.9 74kw board comp (Pročitano 3664 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
hellreaser
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
Škoda 1.9 74kw board comp
«
poslato:
26. Nov, 2014. 20:09 »
Pozdrav svima! Drugari od prije neki dan sam postao ponosni vlasnik škode fabie (polovnjak iz Austrije). Zamolio bih vas da mi malo pomognete oko nekih nejasnoća na board kompjuteru. Prije svega u pitanju je model iz 2005-e godine,fabia karavan. Naime,imam problem oko toga da ne znam da upalim onaj srednji displej koji inače pokazuje greške i upozorenja,lijevi i desni displej rade ok ali onaj srednji samo kad dam kontakt i onda se sve pogasi. E sad znam ja da ni ne treba da bilo šta signalizira jer to bi već bio neki problem...ali...skinuo sam neki manual za te modele i u njemu sam našao da se preko tog srednjeg displeja može ući u nekakav meni a to nikako da mi krene za rukom,zna li neko kako da otvorim taj meni? I još jedno pitanje da li je moguće da ovaj model iz 2005-e nema senzore koji signaliziraju na displeju otvorena vrata ili gepek...otvarao sam sva vrata dok motor radi ali nema nikakvog upozorenja na displeju da su otvorena i jedna od njih? Zahvaljujem se svima koji pomognu bar malo!
Vozi: Skoda Fabia 1.9 TDI 74 kw (2005)
decha
Style
L&K ugled:
11
Odg: Škoda 1.9 74kw board comp
«
Odgovor #1 poslato:
26. Nov, 2014. 21:00 »
Na tom srednjem su samo signalne lampice koje se pale kad das kontakt i ako nesto od komponenti otkaze. Nema tu nikakvog menija. Signalizacija otvorenih vrata ti je upaljeno svetlo u kabini tj. ako ti neka vrata nisu dobro zatvorena nece ti se gasiti svetlo u kabini. Nadam se da sam bar malo bio od pomoci. Pozzz
Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006
hellreaser
Ambition
L&K ugled:
0
«
Odgovor #2 poslato:
26. Nov, 2014. 21:13 »
Naravno da si mi pomogao prijatelju,hvala ti mnogo,znači u ovim modelima iz 2005-e nema one slikovite signalizacije na dispjelu da su bilo koja vrata otvorena. Vidim da i ti voziš isti model iz 2006-e pa bih te još pitao da li ovaj moj model ima plivajući zamajac,i da li je moguće da na mjestu gdje treba po šemi da bude osigurač od lambda sonde osigurača nema,znači li to da te sonde uopšte i nema ili...?
djordjebg
Laurin&Klement
Like ukupno: 11
L&K ugled:
47
«
Odgovor #3 poslato:
26. Nov, 2014. 21:34 »
Postoje dve vrste centralnog displeja. Obican sa signalnim lampicama, kojih ima poprilicno, izmedlju ostalih i lampica koji daje indikaciju otvorenih vrata ili indikacija otvorenog gepeka.
http://workshop-manuals.com/skoda/fabia-mk1/vehicle_electrics/electrical_system/instruments_gci/dash_panel_insert/warning_light_symbols_in_dash_panel_insert/dash_panel_insert_%286y1_xxx_xxx_x_6y2_xxx_xxx_x_and_6y0_920_xxx_xxx_c%29/
Opet sta ce od ovih lampica bice aktivno zavisi od nivoa opreme, najveci broj Fabija ima samo osnovne funkcije, ne i ove naprednije.
Druga vrsta centralnog displeja je maxi dot displej, izuzetno retka stvarcica. Izgleda jako lepo sto i sam mozes videti, ali ti ga ne posedujes. Ovaj displej poseduje menije na koje mislis.
https://www.youtube.com/watch?v=jYPvlJpmVZg
hellreaser
Ambition
L&K ugled:
0
«
Odgovor #4 poslato:
26. Nov, 2014. 21:43 »
Eeee da prijatelju baš na to (taj displej i meni) sam mislio,kod mene nema čak ni signalizacije otvorenih vrata ali dobro bolje da nema nego da ima a da ne radi. A znaš li šta u vezi ovog drugog pitanja,zamajac i lambda sonda ,da li znaš jel postoje na mom modelu ? Hvala ti na pomoći!
«
Poslednja izmena: 26. Nov, 2014. 21:48 hellreaser
»
djordjebg
Laurin&Klement
Like ukupno: 11
L&K ugled:
47
«
Odgovor #5 poslato:
26. Nov, 2014. 21:48 »
Posto je elegance model trebao bi imati dve signalizacije za otvorena vrata, preko centralnog svetla i preko crvenih lampica u vratima vozaca i suvozaca. Naravno centralno svetlo mora biti u pravom polozaju podeseno da bi tako radilo.
Lamda sondu nemas, posto je dizel. A plivajuci zamajac ATD motor nema.
hellreaser
Ambition
L&K ugled:
0
«
Odgovor #6 poslato:
26. Nov, 2014. 21:56 »
Druže radosniju vijest mi nisi mogao reći,drago mi je da nema plivajući pa ni tu lambda sondu,pogotovo zamajac koji je skup kao đavo. Auto sam uzeo prije 3 dana pa čekam registraciju i tablice, ne smijem na put još uvjek a svašta me nešto interesuje. Čim dobijem tablice idem malo do servisa na dijagnostiku da vidim u kakvom je stanju. Dugujem ti piće za ovako lijepu vest. Ako imaš još neki savet ili informaciju koja bi mi bila od pomoći bio bih jako zahvalan. Inače ovo mi je prvi malo bolji auto,tačnije drugi u životu,zadnjih 6 godina sam vozio golfa dvojku pa jadničak sad kao da sam u svemirski brod sjeo
tasa
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
14
«
Odgovor #7 poslato:
26. Nov, 2014. 21:57 »
Verujem da je dvojka dizel
sada sedi i samo pun gas
Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline
hellreaser
Ambition
L&K ugled:
0
«
Odgovor #8 poslato:
26. Nov, 2014. 22:02 »
Citat: tasa 26. Nov, 2014. 21:57
Verujem da je dvojka dizel
sada sedi i samo pun gas
Da da dizel druže,sve mi je koščice prebrojao za 6 godina
tasa
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #9 poslato:
26. Nov, 2014. 22:09 »
Nemoj jos da ga prodajes
prvo proveri ovog da se ne vratis u staro sedlo
hellreaser
Ambition
L&K ugled:
0
«
Odgovor #10 poslato:
26. Nov, 2014. 22:15 »
Ma otišla je stara raga drugom u zagrljaj još prije mjesec dana,muka mi bila da ga više gledam ako mi vjeruješ. Danas sam malo detaljnije zavirivao pod haubu i sve sam "provalio" gdje je šta,jedino mi nema boce sa servo uljem za volan,zna li neko gdje se nalazi?
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 58
L&K ugled:
72
AS Petrović
«
Odgovor #11 poslato:
26. Nov, 2014. 22:56 »
Boca se nalazi ispod akumulatora, videćeš mali zeleni čep
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
tasa
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #12 poslato:
26. Nov, 2014. 22:59 »
Nista ne diraj, i ne misli o servu, samo misljenje je skupooo
Salu na stranu, ima sit da se navozas sa skodilakom, i bices zadovoljan
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
«
Odgovor #13 poslato:
26. Nov, 2014. 22:59 »
Dobrodošao na Škoda forum, nadam se da će te Škoda lepo služiti :=)
Za svako novo pitanje možeš otvoriti novu temu (ali malo i prelistaj forum) sa odgovarajućim naslovom, jer onaj ko hoće da pročita o "bord comp", verovatno ga ne interesuje "plivajuću zamajac" i "boca sa servo uljem"...
ili smisli bolje naslov teme pre nego je postaviš tj. šta misliš u njoj pitati unapred.
Svrha: da svako kasnije (npr. za 2-3 god.) lako nađe i brzo pročita ono što ga interesuje, a ne da mora da lista/čita "pola foruma" :-)
Vozi: Yeti
hellreaser
Ambition
L&K ugled:
0
«
Odgovor #14 poslato:
26. Nov, 2014. 23:16 »
Prije svega hvala administratoru na dobrodošlici, trudit ću se da ubuduće maksimalno poštujem pravila foruma, između ostalog detaljnije pretrage prije otvaranja novog posta. Nadam se da će mo se lijepo družiti i razmjenjivati iskustva i ubuduće. Još jednom hvala svima koji su se uključili u ovaj post i pomogli mi.
Strana:
1
2
»
Gore