Autor Tema: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?  (Pročitano 13028 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?
« Odgovor #45 poslato: 27. Feb, 2018. 21:10 »
Onda imamo i isti auto i isti sistem , kod mene kad ga ugasim se ne pali , pricamo o ASR u . Svetli na tabli da je ugasen i ne radi dok ga ne upalim opet . Ista mi je situacija i na Fabiji i na RSu sto se tice proklizavanja
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži bigor

« Odgovor #46 poslato: 27. Feb, 2018. 21:27 »
Kako bi bilo dobro organizovati jedan skup po ovakvom vremenu na nekakvom velikom parkingu gdje bi mogli testirati i gume i sisteme na vozilima. Vjerujem da bi bio najzanimljiviji skup u poslednje vrijeme ;)
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #47 poslato: 27. Feb, 2018. 21:45 »
Redovan skup je sad u nedelju 4.marta, možda tada, predloži neki parking, snega će biti :-)
  • Vozi: Yeti

Na mreži bigor

« Odgovor #48 poslato: 27. Feb, 2018. 21:56 »
Redovan skup je sad u nedelju 4.marta, možda tada, predloži neki parking, snega će biti :-)
Samo da nam ne ociste snijeg do tad

Послато са Redmi 4X  

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #49 poslato: 27. Feb, 2018. 22:06 »
Uzdajte se u azurnost nasih putara... =))
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže BrRista

« Odgovor #50 poslato: 27. Feb, 2018. 22:18 »
Ovaj sneg i nevreme su prirodno okruzenje za Scauta. Malo je reci da sam odusevljen. Izasao sam juce u jednu veoma strmu ulicu, jedini. Sabio sneg i ocistio ljudima dvoriste ( znate koliko je Scaut visok pa vam je jasno koliki je sneg). Krecem se bez problema i uzbrdo i nizbrdo. Zadovoljan sam i odusevljen. Ne secam se dobro, ali mislim da je bolji od subaru legasija koji sam imao pre 10ak godina. Pravo auto za Uzice i Zlatibor.

Zanima me samo jedna tehnicka stvar - koja je razlika izmedju  ASR i ESP ?
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Na mreži bigor

Van mreže joca 58

« Odgovor #52 poslato: 27. Feb, 2018. 22:45 »
Moj ljubimac se odlicno snalazi ( nema 4x4 ) i gazi po Fruskoj gori da sam prezadovoljan.Mada mnogo utice dugogodisnje iskustvo.Pozzzzz
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže nelle

« Odgovor #53 poslato: 28. Feb, 2018. 00:08 »
Prošle večeri - test: sa i bez ESPa. Do sada nisam testirao po zaleđenom putu ESP sistem uopšte. Po suvom mi je žao da ga tako maltretiram.

Sa upaljenim sam impresioniran koliko obuzda auto. Brzine su bile razumne do 50ak km/h pri skretanju. Mada je i po suvom u konkretnim krivinama to previše za saobraćaj... Oseća se kočenje pojedinačnih točkova (unutrašnjih naravno) i auto isprati zadatu putanju sa padom brzine na za oko 30ak%. Ali skrene gde treba. Bezbednost na prvom mestu  :) Slalom me je zaprepastio: na zaleđenoj kocki sam vozio a la Mirko A! Zamalo da pomislim da sam profi  =))

Isključen ESP me je razočarao. NIJE ISKLJUČEN! Isključen je ASR, a ESP radi sa malim zakašnjenjem. Nisam smeo da pokušam da se okrenem pod ručnom pri većoj brzini. Korigovao je auto i u krivinama. Nakon povlačenja ručne krene da se zanosi, dodam gas, a on koči točak (čak i pogonski!) da usmeri kretanje auta u pravcu u kom je okrenut volan. Kakva tragedija. Inače, lampica da je ESP isključen (ne ona koja se pali kad se aktivira sistem u vožnji) svetli sve vreme, a prilikom proklizavanja ili zanošenja pali se i lampica rada ESPa samo što kod proklizavanja nema reakcije auta, dok kod zanošenja ga koriguje. Praktično, isključivanje omogućava nešto temperamentniju vožnju ali ne i potpunu zabavu na ovoj mojoj Škodi (verovatno i svim ostalim sa prednjim pogonom).

Eksperiment je trajao oko sat vremena - 40ak km.

Da ne dodajem u garaži: baš sam zadovoljan ležanjem pre nego što se elektronika umeša. Dobar grip i pri kretanju i kočenju, a i u krivinama. - odgovor na naslov teme - vrlo dobro!  bravo2
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Van mreže Maksimus

« Odgovor #54 poslato: 28. Feb, 2018. 00:56 »
Na oktaviji 2 je moglo skroz da se ugasi... Medjutim izgleda da na novim skodama to nije slucaj,a sad sam se setio i jednog detalja koji ide tome u prilog. Naime postoji mogucnost "dvostepenog gasenja esp-a" na superbu,ali ga nema svaki superb(to je trece dugme sa desne strane menjaca) vec je dostupno iskljucivo u varijanti sa 4x4. Znaci sada samo sa tim sistemom moze skroz da se ugasi elektronika (na prvi pritisak se gasi samo asr). Sto su to uradili pojma nemam.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #55 poslato: 28. Feb, 2018. 01:05 »
Ima neka fora da se preko dijagnostike kodira da po zelji moze potpuno da se ugasi esp (mislim drzenjem dugmica).
Inace ne znam kako se kodira, ali sam negde video da moze.
E sad, nekome je ta opcija fabricki aktivirana, a nekome ne, pa pretpostavljam otuka da na istim modelima nekom moze, a nekom ne moze da se ugasi.

Van mreže BrRista

« Odgovor #56 poslato: 28. Feb, 2018. 08:34 »
Nisam imao prilike da detaljno testiram ESP na Scautu. Iskljucim ga ponekad kada idem uzbrdo po velikom snegu jer me umrtvi u ostrim krivinama. Cisto da ne saltam u prvu. Primetio sam da auto voli da "zaplese" u krivini i to me je uplasilo. Desilo se par puta na veoma mokrom snegu, neznatno, kao da ce auto da se okrene oko svoje ose, ali sam jednostavno oduzeo gas i auto se smirilo. Nije bilo nista radikalno ali po snegu nema igranja...( imam taj strah od okretanja oko svoje ose, desilo mi se par puta kao pocetniku, po velikom snegu, u krivini,  sa Subary Legasijem)...
Na Golfu 4 imam ASR i odusevljen sam radom sistema. Seoski put, ostre krivine, pocetak jeseni. Par puta je korigovao putanju kocenjem i lepo me proveo kroz krivinu. Nedavno me je ispred tunela u Lucanima spasao ( napolju oko nule ali je put bio suv ). Usao sam malo brze u krivinu i auto je krenuo da kliza iz krivine, vec sam sebe video u obali pored puta ali se ukljucio ASR, cuo sam zvuk rada sistema i jak trzaj u kontra stranu koji me je vratio na pravu putanju. Golf trenutno spava u garazi. Imam nove gume, lepo gazi sneg ali jednostavno nemam potrebe da se igram sa njim po ovakvom vremenu pored Scauta.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže Maksimus

« Odgovor #57 poslato: 28. Feb, 2018. 09:52 »
Scout najvise voli sneg. Zbog tog auta sam i shvatio koliko 4x4 znaci,fantasticna sprava,vozio sam ga 10 godina i cisto sumnjam da ce me neki auto sluziti bolje od njega. Kod njega mozes potpuno da ugasis esp,a to vrckanje je posledica snage na zadnjoj osovini,provezbaj malo i moci ces svaku krivinu bocno da prodjes  :B=)

Van mreže t.salai

« Odgovor #58 poslato: 28. Feb, 2018. 13:22 »
Jucer u Mostaru palo 2cm snijega i to se sledilo odmah jer su tockovi ugazili snijeg a onda je pala temperatura na -8. Uglavnom dosad nisam nikad isao kroz grad a da mi brzinomjer pokazuje 180km/h  :B=)

Ali sam i skontao koliko raspored tezine po osovini unisti vozljivost. Dok je bio MPI znao sam ga pogoditi na proklizavanju u bocu, sada kada je TDI skoro svugdje me odvuce preko nosa kad se zaigram, ipak ima 710kg na prednjoj osovini  wac1
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže nelle

« Odgovor #59 poslato: 28. Feb, 2018. 13:58 »
@ t.salai Ja sam starim autom sišao sa leda na oko 150 po brzinomeru (a realnih oko 60)  i eksplodirao je menjač. Slična situacija: par cm snega koji se pretvorio u led. Eksplozija poput jake petarde i šteta od 300tinak E + nedelju dana cimanja. Budi obazriv u zabavi.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi