Autor Tema: Remap/Chiptuning - Fabia 1.6 TDI  (Pročitano 5155 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže cimoZapočeo temu

Remap/Chiptuning - Fabia 1.6 TDI
« poslato: 05. Jan, 2015. 21:19 »
Jel moze obicnim remapom da se to resi i koliko para? Nece skoditi menjacu?

poslato sa sony xperia z2
« Poslednja izmena: 06. Jan, 2015. 14:24 Karlheinz Hell »

Van mreže jovan.ilic.89

Odg: Remap/Chiptuning - Fabia 1.6 TDI
« Odgovor #1 poslato: 05. Jan, 2015. 21:26 »
Управо тако, Stage 1 remap = око 135ks, у зависности од стања мотора :) О томе ћу нешто детаљније у својој теми кад дође вријеме, одавно се распитујем и припремам па је остало још да преломим и одем... Мјењачу не би требало да шкоди, идентичан је као у моделима са моторима од 90ks и 105ks (MQ250). У суштини, они тврде да је мотор конструкцијски идентичан као поменута два, те да је само мапа у питању...стога се овај "откључа" на 105ks као и фабричка верзија па га оптимизују, одраде своје и то излази на cca 135ks и 300Nm. Радили су момци неколико возила са овим мотором као код мене, углавном на Polo-у, и за сада није било никаквих проблема...
Цијена за квалитетан remap са мјерењима је била 400 евра кад сам се последњи пут информисао, а мислим да је тренутно и ниже...сутра ћу провјерити. Ко ће радити вјероватно наслућују они који познају домаћу "сцену" а да не бих рекламирао овде кад буде готово у својој гаражи ћу представити све до детаља, ако Бог да...

« Odgovor #2 poslato: 05. Jan, 2015. 21:30 »
Ja bih to uradio na 105 ks..meni bi bilo dosta,da li tada ide samo otkljucavanje ili mora na remap?
I ne zaboravi da nasi motori od 55kw nemaju plivajuci a mislim da ovi od 66 i 77kw imaju plivajuci

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #3 poslato: 05. Jan, 2015. 21:35 »
Ако радим идем до краја ;) Не возим дивљачки, желим да имам резерву снаге када затреба...а 30ks и 50-ак Nm је велика разлика за ауто од cca 1200kg. Сумњам да је разлика у цијени велика, они ће мјерења и посао одрадити...гдје ће се зауставити је мање важно.
Елем, гађаш у центар - замајац је једина дилема коју имам, и потенцијални разлог који ме одвраћа од тога...мишљења на нету су опречна, а погледај шта сам овде написао, помињало се то и овде на форуму...
http://forum.skodaforum.rs/moja-fabia-roomster/skoda-fabia-combi-ii-fl-1-6-tdi-cr/msg2486/#msg2486

« Odgovor #4 poslato: 05. Jan, 2015. 21:38 »
Bas zbog zamajca sam te i pitao hoce li menjac izdrzati...ipak taj zamajac amortizuje udare i vibracije..
Inace,koja je cena te operacije?
I hvala ti sto imas strpljenja da mi pomognes ;)

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #5 poslato: 05. Jan, 2015. 21:45 »
Ма нема на чему, ту сам шта год треба, ако могу да помогнем :) Написао сам цијену горе, него сам исправљао поруку па вјероватно ниси видио, видим да си са телефона...

Подстакао си ме сад да урадим нешто што сам раније намјеравао...угледаћу се на мог друга Ђорђа па ћу лијепо да им пошаљем мејл у Чешку...ако они не одговоре и не дају праву информацију не знам ко ће ;D

« Odgovor #6 poslato: 05. Jan, 2015. 21:49 »
Mislim da ce ti ubrzo odgovoriti,obicno su oni mnogo azurniji od ovih nasih papana..

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #7 poslato: 05. Jan, 2015. 21:51 »
Да, да...имам 2-3 примјера људи које познајем којима су изашли у сусрет експресно и наравно максимално коректно bravo2

Van mreže djordjebg

« Odgovor #8 poslato: 05. Jan, 2015. 21:55 »
Jovane, mozda glupo pitanje ali ako je isti menjac i isti motor, moze li se ugraditi set kvacila sa tim zamajcem da sve bude fabricki?

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #9 poslato: 05. Jan, 2015. 22:33 »
Ух, питаш некога ко то зна мање од тебе, сигурно :) Логички гледано, вјероватно може...

Ево шта каже Wikipedia:

Мјењач дефинитивно исти, мотор наравно не, три различите ознаке, три различите снаге, обртни моменти итд... Е сад, то да су конструкцијски, цитирам: "исти у шраф", а разликују се само у мапи сам чуо од људи који се баве tuning-ом, и веома су озбиљни...званичне потврде нема нигдје, наравно, фабрика то никада неће признати (да само софтвером праве гаму мотора а разлику наплаћују не баш јефтино)...на интернету опречна мишљења, тако да...заиста не знам :) Наравно, питати некога од овлашћених дилера код нас и добити нормалан одговор =  =))

Van mreže fobia24

« Odgovor #10 poslato: 05. Jan, 2015. 22:34 »
Ja bih to uradio na 105 ks..meni bi bilo dosta,da li tada ide samo otkljucavanje ili mora na remap?

I jedno i drugo je remap. Ne menja cenu za bilo koju opciju da se odlučiš jer "otključavanje" nije ništa drugo nego remap. Isto sam i ja radio na drugom autu i pitao ih i na kraju uradio najjaču verziju kao što Jovan ima u planu. :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #11 poslato: 05. Jan, 2015. 22:39 »
Ako i motor jeste isti, što verujem da jeste, nije razlika samo u mapi. Drugačiji je sistem ubrizgavanja.

Van mreže vlada320

« Odgovor #12 poslato: 06. Jan, 2015. 00:30 »
Koliko ja pamtim, kada se Fabia II prodavala sa 1.6TDI motorom u 3 različite snage, razlika u ceni verzije sa 75KS i one od 90 KS je bila stvarno velika (gotovo 1000evra), dok je doplata sa 90KS na 105KS bila relativno mala (i danas je oko 200 evra kod aktuelnih modela). Na osnovu toga se dolazi do zaključka da ove 2 jače verzije imaju nešto što najslabija verzija nema, dok je kod motora od 90KS i 105KS samo softverska razlika u pitanju. Možda dizne nisu iste ili ceo sistem ubrizgavanja, ako već upućeni tvrde da su sve 3 turbine iste.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže Filip

« Odgovor #13 poslato: 06. Jan, 2015. 08:24 »
To je isti motor sa različitim softverima.

Sve verzije posle remapa idu na oko 140 (+/-5) konja i orijentaciono 250 Nm.

Lamela će u proseku kraće trajati u svakom slučaju, što je i logično, ali ako se malo pripazi i ako ona nije već načeta može lepo i dugo da se vozi.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Turbo

« Odgovor #14 poslato: 06. Jan, 2015. 09:01 »
Ako i motor jeste isti, što verujem da jeste, nije razlika samo u mapi. Drugačiji je sistem ubrizgavanja.

Siguran sam da dizne i jos sijaset sitnica nisu isti na verziji od 75 i 105. Tipa materijal bregaste, ojacano čelo klipa, možda klipnjače, sa rastom obrtnog momenta drastično raste pritisak na ove delove, objasnjavao mi je drugar koji je zavrsio Motore na Mašincu, ima ozbiljna formula za to, kaze da su bas ogromne razlike sa razlikom od tipa 10-20NM, nije ni taj plivajuci slucajno tu.

Huawei P6 TT