Autor Tema: Remap/Chiptuning - Fabia 1.6 TDI  (Pročitano 4829 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Filip

Odg: Remap/Chiptuning - Fabia 1.6 TDI
« Odgovor #15 poslato: 06. Jan, 2015. 09:04 »
ne isplati se njima da razvijaju i prave sve trostruko, jedno je te isto u njima sve osim mape, a plivajući imaju i slabiji motori  :)

uostalom neka se kolega raspita u Revochipu kod Saleta pa će dobiti najprecizniji odgovor na sve šta ga zanima - tamo su bar uradili nekoliko tuceta ovih motora ;)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Turbo

« Odgovor #16 poslato: 06. Jan, 2015. 09:07 »
Ma znam, sve moze da se uradi, samo plati, posle je tudja briga. Naprotiv, ne isplati im se da u znatno jeftiniji proizvod stavljaju skuplje delove.

Huawei P6 TT

Van mreže Filip

« Odgovor #17 poslato: 06. Jan, 2015. 09:08 »
naplate oni sve dobro, ne brini  :B=)

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #18 poslato: 06. Jan, 2015. 11:01 »
Дизне, убризгавање итд. су већ виша математика, кад бих још размишљао и о материјалу брегасте, клипова и сл. никад не бих урадио ово што планирам ако Бог да :) Елем, да разријешимо и ову дилему око пливајућег, ево их Чеси, брзи и ефикасни (синоћ сам послао мејл):

"Dear Mr. Ilic,

Thank you for your kind email and wishes.

I have checked our systems and found out that the part number of the flywheel (028 105 269 B) which is installed in your car is the same for all 1,6 TDI variants in Fabia (CAYA,CAYB,CAYC). In order to confirm whether it is a single or dual mass flywheel I am forwarding your email to the customer care department as they are able to find that out for you."

Што се мене тиче шанса да мотор од 105ks нема пливајући је скоро никаква, тако да нема потребе чекати одговор какав је...за мене је свака дилема отклоњена, те иако сам и раније добио информацију и вјеровао да је тако, сад сам дефинитивно без дилеме bravo2

Van mreže cimoZapočeo temu

« Odgovor #19 poslato: 06. Jan, 2015. 12:25 »
moram priznati da su bas azurni i svaka im cast na brzom odgovoru,ali isto tako moram reci da bas nerazumem sta su hteli da kazu??
posto ne razumem engleski moguce da mi je google malo cudno preveo

Van mreže Filip

« Odgovor #20 poslato: 06. Jan, 2015. 12:30 »
u sve tri verzije snage 1.6 tdi motora ide isti zamajac

Van mreže cimoZapočeo temu

« Odgovor #21 poslato: 06. Jan, 2015. 12:39 »
zanimljivo....
a ja negde iskopao na netu (nesecam se tacno gde) da motor od 55kw nema plivajuci zamajac...
da me neshvatite pogresno ali tu mnogi lupetaju kao da su na takmicenju,juce zovem sve radnje u mom gradu da ih pitam za cene i delove za veliki servis,i svi su mi dali razlicite podatke...katastrofa,jedan mi tvrdi da idu dva zupcasta kajisa,drugi tvrdi da ide samo jedan,treci mi kaze da ide neka remenica sto ona prethodna dvojica nisu spomenuli....blago receno,kao da sam im rekao da hocu da radim veliki sevis na BOINGU  :B=)

Van mreže fobia24

« Odgovor #22 poslato: 06. Jan, 2015. 15:37 »
Bravo Jovane, a česi su me baš prijatno iznenadili! bravo2 Tako brz odgovor, a za njih je vreme praznika takođe, koliko i znam, fabrika je na kolektivnom odmoru u ovo doba godine. Ja sam uradio ovo i prelomio na kraju. Radio sam na japanskim kolima, a dilema je bila ista jer je postojao motor 2.0 sa 122KS kao moj i isti sa 140KS. Isto se najpre "otključava" na jaču verziju i dalje izvlači na 170KS. Nisam puno verovao momcima u Revočipu da su identični motori jer je njima u interesu da rade, a informacije tog tipa se ne objevljuju javno. Međutim, prelomio sam bez problema jer ako ga ne forsiram redovno, nema bojazni na menjač, trap, nosače i delove motora. Dobro je što je kriva obtnog momenta pomerena na niže obrtaje i auto poteže na malom gasu mnogo bolje. To se oseti u svakodnevnoj normalnoj vožnji. Tako da, podržavam Jovane, samo teraj do realizacije! :)

Van mreže Filip

« Odgovor #23 poslato: 06. Jan, 2015. 16:47 »
počeli su u Škodi sa kolektivnim radom juče  :B=) proizvodnja je krenula, a od petka rade saloni, muzej i administracija

što se tiče remapa Jovane samo napred u Revochip kod Saleta, bićeš zadovoljan i ti siguran sam

Van mreže fobia24

« Odgovor #24 poslato: 06. Jan, 2015. 16:52 »
Oli bit nekih slika sa putovanja? :B=)

Van mreže Filip

« Odgovor #25 poslato: 06. Jan, 2015. 16:57 »
yes, samo na odgovarajućem mestu  :B=)

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #26 poslato: 06. Jan, 2015. 21:49 »
moram priznati da su bas azurni i svaka im cast na brzom odgovoru,ali isto tako moram reci da bas nerazumem sta su hteli da kazu??
Кажу следеће, дословце: "...Провјерио сам наше системе и пронашао да је каталошки број замајца (028 105 269 B) који је уграђен у Ваше возило исти за све 1.6 TDI варијанте у Фабији (CAYA,CAYB,CAYC)"  :) То је најважније, на крају каже да не зна тачно о ком се замајцу ради те је проследио мој мејл даље на провјеру, али што се мене тиче, као што рекох, ово ми је довољно да знам јер мотор од 105ks сигурно није без пливајућег...ако је и код мене исти - јуухууу :RR)

Што се тиче интернета, заиста је катастрофа, опречне информације на сваком кораку, само нисам никада чувао линкове да бих сад могао да провјерим али не знам на основу чега су тврдили да је овај од 55kw без замајца... Што се тиче домаће сцене самих овлашћених дистрибутера и сервисера, стање је благи ужас...а могу тек да замислим како је по продавницама ауто дијелова :-X

Nisam puno verovao momcima u Revočipu da su identični motori jer je njima u interesu da rade, a informacije tog tipa se ne objevljuju javno. Međutim, prelomio sam bez problema jer ako ga ne forsiram redovno, nema bojazni na menjač, trap, nosače i delove motora. Dobro je što je kriva obtnog momenta pomerena na niže obrtaje i auto poteže na malom gasu mnogo bolje. To se oseti u svakodnevnoj normalnoj vožnji. Tako da, podržavam Jovane, samo teraj do realizacije!
Ја сам одавно преломио, сада завршавам припреме, информишем се још око неких детаља, па ако Бог да у рано прољеће сам код њих "на столу" bravo2 Некада на почетку (а има томе више од годину дана) када сам се распитивао и истраживао клацкао сам се, тј. имао сам одређену резерву због замајца, али су ми момци из поменуте екипе рекли да је мотор идентичан у све три верзије итд. Повјеровао сам, и престао даље да истражујем, јер они су то тврдили на основу искуства (а заиста га посједују) док су сви ови "интернет стручњаци" који су бранили супротну тезу то тврдили углавном без аргумената... Али ето, преспава неки црвић у човјеку, па да се синоћ нисмо дотакли те теме не бих га ни пробудио :) Што се мене тиче, истраживању по овом питању је дошао крај :) Да, да не заборавим да прокоментаришем и однос према чипованом мотору...помињао сам то и раније, па као што рекох желим резерву снаге када затреба, а да ћу возити насилнички - не, не пада ми на памет! Шта више, мислим да ћу више уживати у истим режимима вожње са растерећеним мотором, а ту је и опадање потрошње током нормалне вожње :) Хвала брате на подршци ^-^

što se tiče remapa Jovane samo napred u Revochip kod Saleta, bićeš zadovoljan i ti siguran sam
Хвала и теби! ^-^ Не сумњам да хоћу, ако Бог да...

Van mreže djordje48

« Odgovor #27 poslato: 07. Jan, 2015. 12:38 »
kad si vec stigao do kraja i prelomio da ces raditi remap, posalji pitanje, tj molbu za savet za remap na info@rsrmotorsport.com :bravo:

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #28 poslato: 08. Jan, 2015. 00:48 »
Ђоле хвала на суестији али нема потребе bravo2 Далеко, скупо и не добија се ништа више него у Revo-u...а и с нашим људима могу да прозборим о чему год желим, на српском ;D Не знам шта би могли да ме посавјетују а да већ нисам сазнао...не желим да звучим надмено, једноставно, поставио сам милион питања на која сам већ добио одговоре, ишчитао нека искуства са чиповањем овог мотора по страним форумима, одлучио да ћу радити и то је то...у томе је поента... ::)
« Poslednja izmena: 08. Jan, 2015. 00:55 jovan.ilic.89 »

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #29 poslato: 12. Jan, 2015. 15:42 »
Кажу следеће, дословце: "...Провјерио сам наше системе и пронашао да је каталошки број замајца (028 105 269 B) који је уграђен у Ваше возило исти за све 1.6 TDI варијанте у Фабији (CAYA,CAYB,CAYC)"   То је најважније, на крају каже да не зна тачно о ком се замајцу ради те је проследио мој мејл даље на провјеру...

Нисам стигао раније да пишем, јавили су ми се опет из Чешке...нови моменти :-[ :-[ :-[

"Dear Mr. Ilic,
I would like to follow in your communication with Mr. Tesař below. I have checked it in our system and the car with VIN TMBJS45J4D3015516 has a single mass flywheel."

На моје питање како је то могуће, обзиром на оно што ми је њихов колега рекао у првом мејлу те да ми је невјероватно да се уграђује и у мотор од 105ks, кажу следеће:

"Dear Mr. Ilic,
The flywheel part number 028 105 269 B which should be installed in your car is single mass flywheel. Some types of engines have
dual mass flywheel and some single mass flywheel (it depends on engine and gearbox type). Both of them have advantages as well
as disadvantages."