Autor Tema: Zvuk više u kabini  (Pročitano 15638 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dusantrx

Odg: Zvuk više u kabini
« Odgovor #30 poslato: 03. Nov, 2014. 11:23 »
SERVIS SKODA M&M NOVI SAD
  • Vozi: yeti, 1,2tsi, 2010

Van mreže slikar76Započeo temu

« Odgovor #31 poslato: 09. Jan, 2015. 16:22 »
Ljudi meni ovo drnda ponovo....
  • Vozi: YETI 1.2TSI 2010

Van mreže dusantrx

« Odgovor #32 poslato: 15. Jan, 2015. 13:33 »
to ti se opet cuje! pa ako si iz novog sad idi u MM skoda servis na klisi! ja sam menja filter pa sam vezivao cevi za gas ali na kraju posle svega su u servisu imali strpljenja i ugurali su sroz oko cevi neku plasticnu foliju i sad nema sanse da dodiruju istvaraju vibracije a to su mi uradili za dzaba posto sam bio tri puta :)

« Odgovor #33 poslato: 26. Jan, 2015. 17:01 »
ima li neko u bg da tako radi?

Van mreže dusantrx

« Odgovor #34 poslato: 28. Jan, 2015. 14:13 »
jel moguce da jos nisi resio taj zvuk ?! to moze na vise nacina sundjeriom pucketavom folijom moze svakako a najbolje idi u as samardzic i reci ima da provere sa cackom taj problem resava skoda na vise nacina i pojavio se svim vlasnicimai u ceskoj je cesto imaju resenje ovlasceni servisi.

« Odgovor #35 poslato: 27. Apr, 2015. 22:34 »
Nisam nigde jos pitao. Da li je neko resio problem u Beogradu i gde?

Van mreže Petar023

« Odgovor #36 poslato: 20. Okt, 2019. 16:16 »
I ja sam kreirao temu zbog istog problema. Prelistao sam sve odgovore ovde, ali, nešto nisam siguran kako bih to mogao rešiti kod sebe (čini mi se da je kod mene taj ulazak u kabinu nepristupačniji, ili ja gledam pogrešno mesto) pa sam napravio par slika, ukoliko je neko raspoložen da mi objasni na koji deo da se fokusiram.

• Vozi: Škoda Octavia A7 1.6 2015 Ambition

Van mreže zix

« Odgovor #37 poslato: 20. Okt, 2019. 21:50 »
Ja sam rešio u servisu u Aranđelovcu, ubacivanjem parčeta sunđera u zoni nogu suvozača. Odozdo, skida se plastična zaštita i stavili su sunđer između karoserije  i cevi. To je bilo pre par godina i nemam više problema. Sipam samo benzin sa aditivima, a filter benzina menjam na oko 30000km.

Послато са SM-A530F  

• Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže lanset

Zvuk iz zadnih vrata
« Odgovor #38 poslato: 21. Avg, 2023. 02:56 »
Već duže vreme imam iritirajući metalan zvuk iz gepeka, mislim da se čuje sa zadnjih vrata pri bržem prelasku preko neravnina, recimo ležećih policajaca ili puta sa kockom umesto asfaltom ili preko belih traka upozorenja.

U servisu nisu našli šta je. Ima li neko ideju šta bih mogao da pogledam i gde bih mogao da odvezem auto da se odredi šun?

Pozdrav Aleks
  • Vozi: Škoda Kodiaq

Van mreže mar_cog

« Odgovor #39 poslato: 21. Avg, 2023. 07:41 »
Ja bih uradio sledece.. prvo utvrdio da li se zveckanje cuje iz vrata ili iz sasije. Ako su vrata, skinuo bih tapacirung, proverio da li ima nekih kablova koji imaju lufta ili nemaju sundjer protiv zveckanja, eventualno proverio magnetom da li ima nesto u vratima, tipa matica, parcici lima i slicno...
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Na mreži petarp031

« Odgovor #40 poslato: 21. Avg, 2023. 08:55 »
Prvo probati obmotati izolir trakom onaj metalni pin na skoljci sto ulazi u zabravak na bravi. Ako nestane zvuk, a verovatno hoce, dobro naprskati sve brave wd 40 sprejom i zvuk ce verovatno nestati.
Ako to nije mogu biti i zadnje solje amortizera.
Pozdrav

Na mreži wkobre

« Odgovor #41 poslato: 21. Avg, 2023. 10:44 »
Meni pada napamet da možda trougao lupa ako ispada iz ležišta, ili rezervni točak koji povremeno treba pričvrstiti jer popusti ona velika nazovimo matica.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Ljuba

« Odgovor #42 poslato: 21. Avg, 2023. 23:31 »
@lanset  Mozda si vec pokusao, ako nisi, sto ne bi neko seo pozadi da osluskuje dok ti vozis, ako imas deljiva sedista obori vecu stranu da bude bolji uvid odakle kucuka pa kad lokalizujes deo gepeka, levo ili desno, spolja ili unutra onda kreni da rasturas dok tacno ne nađes sta je. Kod mene se cuo tako neko metalno kucukanje ali ja se nisam dugo mucio, rucica od dizalice nije bila propisno sklopljena (ono kad je tesno priljubljena uz telo dizalice) pa je zveckala. By the way, nikako mi nije bio jasno to tehnicko resenje u smislu sto se ta rucica tako "cudno" pakuje ali eto.. sve mi se samo kazalo.
  • Vozi: Fabia 2

Na mreži petarp031

« Odgovor #43 poslato: 21. Avg, 2023. 23:39 »
Prvo probati obmotati izolir trakom onaj metalni pin na skoljci sto ulazi u zabravak na bravi. Ako nestane zvuk, a verovatno hoce, dobro naprskati sve brave wd 40 sprejom i zvuk ce verovatno nestati.
Pozdrav
Na ovaj deo sam mislio, za test obmotati izolir trakom i provozati. Ako zvuka ne bude bilo sve brave dobro isprskati wd 40 i skinuti izolirku, jer vise nece biti potrebe za njom. Zvuk je jako iritirajuci, narocito kada je napolju velika vrucina a klima u vozilu ukljucena

Van mreže lanset

« Odgovor #44 poslato: 22. Avg, 2023. 09:06 »
Probaću ovo. I javljam ishod.

Pozdrav
  • Vozi: Škoda Kodiaq