Autor Tema: Pojava vode u prostoru rezervne gume +rešenje  (Pročitano 4753 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže tarikZapočeo temu

Pojava vode u prostoru rezervne gume +rešenje
« poslato: 06. Feb, 2015. 22:45 »
Pozdrav! Zna li neko nešto o ovome? Negdje oko 3 mjeseca sam vlasnik vozila. Prilikom kupovine, sve u najboljem redu bilo, besprijekorno. Na moje opšte iznenađenje, iskipao sam najmanje 5L vode iz prostora za rezervnu gumu. Nemam pojma odakle i kako se voda uopšte mogla pojaviti tu. Primjerice, da je prokislo negdje, prijmetio bih, jer bi na tapetariji ili negdje pokazalo da doslovno curi, a u vožnji se da primjetiti ili prilikom uslaska u vozilo. Uostalom, voda uvijek ide na niže. Međutim, nije to slučaj. Mislio sam da je itison od gepeka na nekim mjestima i malo mokar od robe koja se prije par dana iz supermarketa utovarala dok je padala kiša, ali opet, ne bi baš toliko bilo na tim mjestima mokro, kao natopljeno, ali ne po cijelom tepihu - itisonu. Htio sam da podignem itison da se malo zrači, kad imam šta i da vidim...  Gotovo napunjen prostor vodom. Pretpostavljam da se tokom vožnje preljevalo pa je pokazalo na itisonu, a po tome sam i skontao da postoji problem. Je li se neko susretao sa ovom problematikom i kako istu riješiti? Unaprijed zahvalan,
« Poslednja izmena: 13. Maj, 2017. 11:54 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP 2009

Van mreže Apatinac

Odg: Pojava vode u prostoru rezervne gume +rešenje
« Odgovor #1 poslato: 06. Feb, 2015. 22:49 »
pozdrav
pogledaj ispod stoplampi dali dihtuje jer se desava da tu propusta vodu
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže tarikZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 06. Feb, 2015. 22:56 »
Hvala na odgovoru. Ludilo... Znači li to da ću morati da sve rasklopim da bih posušio taj put od štopki do "bazena" i sve što je u toj zoni? Pa tek onda saniranje i dihtovanje, ako bude do štopki?
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP 2009

Van mreže Apatinac

« Odgovor #3 poslato: 06. Feb, 2015. 23:09 »
Posto je bilo firmino auto koliko se secam samo smo dotegnuli srafove od lampi i bilo je posle ok
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže Viiper

« Odgovor #4 poslato: 21. Feb, 2015. 16:37 »
Isti problem imam i ja :D

Van mreže Crveni gormit

« Odgovor #5 poslato: 27. Feb, 2015. 19:43 »
meni su to otklonili u skodi u krnjaci prilikom redovnog servisa, samo je moralo da se susi jedan dan

dakle znaju za to

Van mreže msbgd

« Odgovor #6 poslato: 12. Maj, 2017. 22:58 »
Nov sam ovde i skoro sam kupio fabiu 1.6 tdi 2011 koja je stvarno bar meni ok auto..
Bas zbog ove teme sam sam se i prikljucio forumu.. Kako sam kupio auto posle par dana sam ga detaljno dobro i oprao, posle toga, sam poceo da cujem kao buckanje u kolima mislio sam da je to od flase vode na zadnjem sedistu, ali se buckanje nastavilo kasnije i bez flase vode.. Naravno nervira i kad sam otvorio gepek i pogledao rezervni tocak nisam mogao verujem da je bukvalno ceo tocak u vodi kao da sam sipao balon vode.. izvadio sam ponovo sve i lepo ocistio ponovo i osusio tada su mi bila jasna korozija na kljucu za skidanje tocka i dizalici.. Uzeo sam flasu vode i sipao u kanal iza kedera zatim sam skinuo stopaljke i pratio kuda ide voda.. ispostavilo se da ispod stopaljki ima nesto kao poklopac sa tri klapne tacno iza branika, koji nije lepo stajao i iz nekog razloga i nije ni mogao cvrsto da stoji u toj rupi u sasiji, valjda se olabavilo nesto.. znaci voda je iza tog poklopca ulazila u sasiju i kroz sasiju prolazila kroz neki otvor sve do prostora rezervnog tocka..
Konacno resenje.. na parce zice sam stavio sundjer kojim sam izvlacio vodu iz sasije gde je bilo bar pola litre odakle se prelivalo u prostor za rezerni tocak.. silikonom sam na tom poklopcu dobro napunio spoljni okvir i tako vratio, da te klapne i dalje budu u fukciji a samo poklopac da fiksiram za sasiju i sprecim ulivanje vode sa gornje strane..
Problem sam resio i eto vec 3 meseci pranja i kisa i nemam nikakvih problema.. Nije mi samo jasno kako prethodnog vlasnika to nije nerviralo ..
  • Vozi: Škoda Fabia 1.6 TDI 2011 AMBIENTE

Van mreže shuxx

« Odgovor #7 poslato: 15. Maj, 2017. 10:47 »
Druže,

nevezano za vodu u rezervnom točku.... ako imaš vremena, piši o kupovini, iskustvu, šta si kupio, za koje pare, i kako si zadovoljan

interesuje me slična, pa sakupljam utiske  :)

pozdrav i hvala
  • Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #8 poslato: 15. Maj, 2017. 13:47 »
može, ovde:
http://forum.skodaforum.rs/fabia-2007/fabia-ii-saveti-za-kupovinu-polovne/
ili u nekoj drugoj/novoj temi ili Garaži.  bravo2
  • Vozi: Yeti

Van mreže msbgd

« Odgovor #9 poslato: 15. Maj, 2017. 13:55 »