Anketa

Da li si imao/imaš problem sa 1.2tsi (lanac)

da ali rešio sam, više ne
6 (6.9%)
da/više puta, nisam rešio
7 (8%)
ne
12 (13.8%)
nemam 1.2tsi ali me interesuje taj problem
62 (71.3%)

Ukupno glasova: 87

Autor Tema: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!  (Pročitano 56165 puta)

0 članova i 37 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
Odg: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!
« Odgovor #60 poslato: 19. Mar, 2014. 09:59 »
Dosta je izdržao, obično zvekne na <30.000

Van mreže Drezik

« Odgovor #61 poslato: 19. Mar, 2014. 10:14 »
Odlicno se one drze s obzirom u kakvim uslovima ih koristimo  8) Jedino taj sa 75000 km Yeti je malo vise problema imao a ostali su ok .

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #62 poslato: 19. Mar, 2014. 10:15 »
A svi su 1.2?

Van mreže Drezik

« Odgovor #63 poslato: 19. Mar, 2014. 10:17 »
Da da svi su isti , isti dan stigli i svi poceli istog dana da se koriste. Svi imaju neke sitne anomalije ,ali svi su isti.

Van mreže Drezik

« Odgovor #64 poslato: 21. Mar, 2014. 18:50 »
Update : Nisu mi menjali , merili su lanac tj zategnutost , i rekli su da je to u okviru norma sto propisuje fabrika . Pitah kolege za trrr zvuk , manje vise kod svakog se pojavio , a svi su preko 50000km.

Van mreže slikar76Započeo temu

« Odgovor #65 poslato: 05. Apr, 2014. 23:20 »
Dugo je potrajao i treci lanac. Opet zadnjih dana famozni trrrr od 3-4 sec sramota pri paljenju kao da palim kosilicu za travu....Bio sam miran citavih 10000 pa evo ponovo...Sta da ocekujem kome da se zalim, nisam u garanciji i da li ima uopste smisla zaliti se jer oni nemaju resenje za problem ovog smeca....Da napomenem da sam presao 40000 ida sam dvaput menjao lanac i da opet imam isti problem. Da ga ne vozim ovako kako ga vozim opet bi se nervirao. Cuvas radis kvalitetan servis a ono smece sramota!!!!Koliko vidim i u redizajn ide 1.2tsi sa lancem. Ako je tako zaobilazite ga u sirokom luku. Nadam se neskromno da cu bar neku prodaju opstruirati. Ovaj motor je ogromni tehnicki promasaj.
  • Vozi: YETI 1.2TSI 2010

Van mreže nikolaj

« Odgovor #66 poslato: 05. Apr, 2014. 23:45 »
Koliko vidim i u redizajn ide 1.2tsi sa lancem.

Ako ti je za utehu menadžer prodaje AČ Krnjača Vinko Nikolić nam je na sajmu rekao da se Yeti FL 1.2TSI radi sa modifikovanim motorom sa zupčastim kaišem umesto lanca. Sad samo treba zameniti staro za novo.  ::)
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #67 poslato: 06. Apr, 2014. 00:05 »
I taj motor je nov ko zna kakve probleme nosi...Menjam marku.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #68 poslato: 06. Apr, 2014. 00:28 »
Nemoj da menjas marku, zameni motor, predji na dizel. :)
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže Filip

« Odgovor #69 poslato: 06. Apr, 2014. 08:38 »
Pređi na jačeg benzincca.  :P
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #70 poslato: 06. Apr, 2014. 08:54 »
Baš mi je krivo što te tako konstantno zeza :(

Koliko je prešao ukupno auto?

Van mreže nebojsar

« Odgovor #71 poslato: 06. Apr, 2014. 10:35 »

Dugo je potrajao i treci lanac

Procitah celu temu, hteo sam da prvo procitam sve postove da bi ti odgovorio. Iz postova sam zakljucio da imas 40k km na cajgeru ali nisam shvatio da li siservisirao sve u autorizovanom servisu. Ako jesi svu dokumentaciju
na skener i obrati se Skodi direktno, lepo sroci na mail sve na engleskom. Obzirom da ce tvoj upit da se vrati autocacku napisi sve o njima kako je i bilo, pozitivno, jer su ti vise puta izasli u susret ali i da su i njima vezane ruke obzirom na garanciju. Napisi da nemas resenje i da si jako razocaran skodom kao brendom, potom ih zamoli za neko trajnije resenje. Kad dobijes odgovor okaci ga i nama. Pricam ti ne samo kao korisnik foruma vec i kao vlasnik fabije 1.2htp  pa mi je interes veci od pukog zanimanja za tvoj slucaj. Na tu kilometrazu to jednostavno ne bi smelo da se desava.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

« Odgovor #72 poslato: 07. Apr, 2014. 20:39 »
Slao sam pismo u auto skodu i to na ceskom. Ljubazno su mi ga zavukli i porucili da se opet obratim svom ovlascenom servisu. Nije poenta da mi porucujete zamenu za ovaj i onaj jer je to konacno resenje. Poenta je naravno i yagonetka sta radi jbn skoda sa 100000 ovih motora i kako hendluje agresiju armije nezadovoljnih...Pravi su madjionicari, bas me interesuje kako ide taj trik.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #73 poslato: 07. Apr, 2014. 21:19 »
nezadovoljnih...Pravi su madjionicari, bas me interesuje kako ide taj trik.

Ide tako da se prave ludi dok se ne digne neka medijska frka ili dok im ne dodje neka ozbiljna kolektivna tuzba. Nazalost znaju da u prvom slucaju mediji ne smeju da ih napadnu bez jakih dokaza a u drugom slucaju uvek racunaju da je lakse da izadju na poravnanje sa manjim brojem korisnika. Onaj veci broj ce proci kao ti. Sta da ti kazem budi uporan, napisi jos jedan mail. Reci sva tri puta korisceni vasi originalni setovi, sva tri puta mi auto ne radi kako treba.

Elem pricao sam sa komsijom koji je mehanicar, zna za ovu problematiku kaze da ne moze da veruje koliko je na tom motoru ceo taj sistem aljkavo napravljen. Kaze da je do nekog dela koji se moze okrenuti  u suprotnom pravcu ili tako nesto, nisam ga bas dobro razumeo. Uglavnom rekao mi je da se resava trajno tako da se neki srafovi zaliju tecnim teflonom  prilikom promene lanca.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

« Odgovor #74 poslato: 07. Apr, 2014. 22:49 »
Ako tvoj komsija zna kako se to resava on je bogat covek jer kompanija puca velike pare na zamenu lanaca...