Anketa

Da li si imao/imaš problem sa 1.2tsi (lanac)

da ali rešio sam, više ne
6 (6.9%)
da/više puta, nisam rešio
7 (8%)
ne
12 (13.8%)
nemam 1.2tsi ali me interesuje taj problem
62 (71.3%)

Ukupno glasova: 87

Autor Tema: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!  (Pročitano 56145 puta)

0 članova i 37 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nesas

• RallyeSport
  • L&K ugled: 8
Odg: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!
« Odgovor #90 poslato: 29. Apr, 2014. 18:35 »
Da Lu such pomenuli problem sa lancem na 1.2 htp motorima

Van mreže slikar76Započeo temu

« Odgovor #91 poslato: 29. Apr, 2014. 19:31 »
Ma sve je to u redu i njihove price ali mi nije jasno kako kad se ugradi i prodje god dana ili odredjeni broj kilometara pa tek se onda cuje. Ima li neko na ovo odgovor i sta unutra ode kad se tako cuje a nije prethodni period...?
  • Vozi: YETI 1.2TSI 2010

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #92 poslato: 29. Apr, 2014. 19:55 »
Da Lu such pomenuli problem sa lancem na 1.2 htp motorima

Nismo, pričali smo isključivo o ovom konkretnom problemu sa 1.2TSI motorima.

Ne znam šta se desi, nisam pitao, ali očigledno da taj lanac ima izvesne tolerancije u okviru kojih pravi zvuk ali funkcioniše normalno, to mi je bitno.

Van mreže Nesas

• RallyeSport
  • L&K ugled: 8
« Odgovor #93 poslato: 29. Apr, 2014. 20:12 »
Hvala, pozz

Van mreže Vlada Gusar

• RallyeSport
  • L&K ugled: 6
  • Valjevo K2
« Odgovor #94 poslato: 29. Apr, 2014. 20:13 »
Da bi lanac bio zamenjen, mora se uraditi provera tim novim alatom, i ako prelazi predviđene tolerancije, onda se tek menja. Do tada može da se čuje koliko hoćeš, tako sam ja shvatio.
Samo se plasim da se taj "alat" za merenje tolerancije istegnutosti lanca ne namesti tako da i Vas prosli lanac koji je menjan zbog tih zvukova neprodje granicu istegnutosti da bi se menjao. Izgleda da tu nema leka.

« Odgovor #95 poslato: 29. Apr, 2014. 20:46 »
Naravno da nema pa su napravili nov motor sa kaisem. Da je stari valjao ne bi ga menjali. A kupci prevareni. I nije tacno da je motor bezbedan kad se cuje taj zvuk pa to bi i budala znala jer pri odredjenim uslovima moze da prezupci u tom momentu. Treba traziti nov lanac i zamenu na svakom servisu pa da vidimo ko ce da izdrzi duze. Ja nisam znao nista od mehanike a sad na ovom smecu sam naucio sve o motoru i mehanici i to u rekordnom roku od 39000 km hvala skodi i vagenu na motivaciji.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #96 poslato: 29. Apr, 2014. 20:53 »
Samo se plasim da se taj "alat" za merenje tolerancije istegnutosti lanca ne namesti tako da i Vas prosli lanac koji je menjan zbog tih zvukova neprodje granicu istegnutosti da bi se menjao. Izgleda da tu nema leka.

Njima ću dati da menjaju samo ako je džabe ili ako snose bar dobar deo troškova zamene. Tako da me zabole za njihov alat.

A što se tiče zvuka, mislim da od tolikih desetina hiljada a verovatno i stotina hiljada ovih motora koji se voze, sigurno bi se javljali ljudi da se dešava da prezubi, a ovde se javio samo jedan član sa prilično čudnim objašnjenjem.

To što je motor promenjen je zbog MQB platforme koja zahteva da motor bude potpuno drugačije orijentisan, a i unapređen je, što da ne, sve se unapređuje pa i motori, neće do 2024. ugrađivati valjda isti motor, ni 1.9TDI BXE nije isto što i 1.9TDI koji npr ima Hakkler u svojoj Oktaviji.

Van mreže zix

« Odgovor #97 poslato: 29. Apr, 2014. 21:42 »
Slikar76 bi mogao da se obrati i VW-u i da traži zamenu motora. Jer ćerka firma neozbiljno rešava pojedinačne probleme. Jeste da se motor pravi u Češkoj, ali ga je VW konstruisao.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

« Odgovor #98 poslato: 13. Maj, 2014. 22:30 »
I kako napreduje to sa alatom za merenje da li je stigao alat? Kako vam se ponasa yeti sad?

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #99 poslato: 14. Maj, 2014. 00:22 »
Ništa novo.

Sent from my HUAWEI P6-U06  

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #100 poslato: 04. Jun, 2014. 13:59 »
Lanac prestao da se čuje od kada je sipano Bardahl XTC 5W-30, majstor reče da za to ulje može da garantuje i da treba pratiti stanje. Međutim, rekao je i da onako kako se čulo do sada, nije ništa što treba da me brine, ako se pojača, da se proveri hidrošpaner, pa da se menja. Takođe treba videti i stanje lančanika, u ovlašćenom možda zamene samo lanac, a on je možda oštetio lančanike, pa tako zamena samo lanca ne rešava ništa. Ne znam šta sve ide u tom setu, da li i lančanici ili bez njih. Sve u svemu, sada sam baš zadovoljan.

Prešao ~1000km, od toga 600km prženja po autoputu, i ulje se nije maklo ni najmanje, mada je to mali uzorak. U svakom slučaju mnogo bolja situacija nego krljavi Castrol ili još krljaviji Motul kog je pio ko lud(majstor mi reče da Castrolu kod nas ne veruje a da se Motul drastično pokvario u poslednje godinu-dve dana i da mu mnoge mušterije kukaju kako ga troši).

Van mreže aliassin

« Odgovor #101 poslato: 10. Jun, 2014. 13:32 »
Pozz vidim da se prica o 1.2 TSI motorima koji i u mom autu samo 63kW meni je zamjenjen set lanaca i lancanika te hidropodizaci (ako sam ispravno rekao) medjutim jos mi se čuje kao "stektanje" prilikom paljena auta. Da li se to nekome jos javlja?

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #102 poslato: 10. Jun, 2014. 17:23 »
Svi imaju taj problem i posle zamene :D :D :D

Ništa, idi reklamiraj, ili sipaj Bardahl, ja od kad ga sipah više nema štektanja. Doduše meni se čulo na delić sekunde i to jako jako retko.

Koliko ti se čuje, dugo, samo za trenutak, kad je hladan, vruć, uvek, nema pravila?

Ako je samo na trenutak prilikom starta i to ne uvek onda nije problem, ako nastavi da se čuje više od toga i redovna je pojava, onda treba proveriti hidropodizač, tako mi rekao majstor, pa gledati dalje ako ima potrebe. Takođe mi je rekao da je moguće da ovi šabani u ovlašćenima ne menjaju i lančanike, pa je tako uzaludan posao zamena lanca ako je i lančanik u problemu, taj lančanik samo ubrzano zezne i nov lanac.

Van mreže aliassin

« Odgovor #103 poslato: 10. Jun, 2014. 17:29 »
Javlja mi se kada je hladan i vruc, zavisno nema nekih pravila mada je i meni majstor rekao da je to pojava kod njih a jesu lopine u servisima to ti priznajem, mada su mi rekli da je i zatezac spanera hidropodizaca. A samo stektanje traje veoma kratko par sekundi. Za ulje koje si mi spomenuo pokusat cu ga naci u BiH-a samo ako ga ne nadjen gdje mogu u Beogradu posto cesto dolazim u Bg i koje 5w iili vise?

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #104 poslato: 10. Jun, 2014. 17:31 »
Ok je, onda nije opasno ali treba pratiti i blagovremeno intervenisati ako se produži taj zvuk, pojača, ili učesta.

Po rečima ovog mog moguće je proveriti stanje tog hidrošpanera, nešto se gleda koliko je "izbačen" tako nešto, možda nisam baš razumeo i tačno preneo.

Ulje imaš u BG, to je Bardahl 5W-30 VW 502.00, slikaću sad pa ću da okačim ovde.