Anketa

Da li si imao/imaš problem sa 1.2tsi (lanac)

da ali rešio sam, više ne
6 (6.9%)
da/više puta, nisam rešio
7 (8%)
ne
12 (13.8%)
nemam 1.2tsi ali me interesuje taj problem
62 (71.3%)

Ukupno glasova: 87

Autor Tema: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!  (Pročitano 56040 puta)

0 članova i 36 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
Odg: Lanac problem 1.2tsi + ANKETA!
« Odgovor #150 poslato: 21. Avg, 2014. 23:49 »
Istu priču su pričali i pre 10 godina za 1.2 HTP motor (prve serije do 2004.god). Neophodno je da motor momentalno pri paljenju dobije pritisak ulja, kako bi hidro - zatezač lanca odradio svoje. Tu do izražaja dolazi filter za ulje koji u sebi ima ventil koji sprečava da ulje istekne iz njega kada je motor ugašen. Ako vremenom ulje iscuri iz filtera (a dešavalo se ako auto nije 10-15 dana paljen) eto prezupčenja pri prvom paljenju. Pominjao sam već da se prijateljima upravo to desilo.
Ako se ne varam - upravo Škoda pravi 1.2 TSI motor (kao i 1.2 HTP) za ceo VW koncern? Neka me neko ispravi, ako grešim.

Nisam znao da je to bio problem i kod HTP-a, i da u Češkoj se prave oba ova motora isključivo, ali taj motor je Češki isto ko što je 500L srpski - uopšte nije. HTP je nastao u VW kuhinji od VW 1.6 motora, a 1.2TSI je takođe VW-ov proizvod.

Ovde nije bilo slučajeva prezupčenja, bar ne da sam ja čuo/video/čitao. Pojavio se jednom onaj što je tvrdio da mu je motor tako prezupčio ali ništa konkretno nije rekao, i nije se pojavljivao na forumu kasnije.

Van mreže slikar76Započeo temu

« Odgovor #151 poslato: 31. Avg, 2014. 20:34 »
Kako napreduje merenje kod vas? Meni izgleda na merenju da su nesto ugradili, do sad pali normalno.
  • Vozi: YETI 1.2TSI 2010

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #152 poslato: 31. Avg, 2014. 21:19 »
Nije, opet sam zvao i opet neko zavlačenje, te Milšped koji to treba da preveze zateže(a svakodnevno bez problema dovozi automobile iz Češke, pa ih čak i vozi za Belgiju jer AČ je distributer i za tu zemlju) pa kolega je otputovao tamo pa treba da se vrati, pa još neki izgovori ne sećam se. Zvaću ga opet u ponedeljak, ovaj put ćemo drugačije da razgovaramo. A i ja sam imao ispit neki dan pa nisam mogao da se bavim time mnogo.

Sent from my HUAWEI P6-U06  

cekajte, autocacak u belgiji???

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #153 poslato: 05. Sep, 2014. 11:46 »
Da da,  za neverovati, ali cela prodaja novih Škoda u B ide preko AČ. Čak mislim da ih Milšpedovi kamioni voze ali za to nisam siguran.

Danas proveren lanac, navodno u toleranciji, izmereno 70.8 nečega a maksimum je 73-4 toga, zaboravih tačno.
Promenjen filter ulja koji može da predupredi problem sa istegnutošću. Stavljen navodno najnoviji filter sa oznakom H na poslednjem mestu kat. broja.

Idem kasnije po auto. Inače lanac se ko za inat nije čuo nedeljama.

« Odgovor #154 poslato: 05. Sep, 2014. 11:55 »
i sta sad meni je 72 i svako menjanje ulja ce mi meriti i istegnutost lanca posto sam blizu granice.Ima li neko da objasni ovo.?

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #155 poslato: 05. Sep, 2014. 12:01 »
Dobro pitanje, pitaću kad odem po auto, danas u toku dana, ne pre 16-17h.

« Odgovor #156 poslato: 05. Sep, 2014. 12:02 »
hvala

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #157 poslato: 05. Sep, 2014. 18:22 »
Promenjen filter ulja, nekih 800 dinara, dosuto ulje iz tog razloga, ostalo je da se prati, ako se lanac opet bude čuo da se javim.

Filter je drugačiji utoliko što nije crn nego metalik siv, i ima oznaku H. Videćemo.

Inače sada su neverovatno ljubazni.

U razgovoru na prijemu sa mojim sada već drugom Arpadom koji je primetio da sam se udebljao, raspitivao sam se za novu Fabiju i staro za novo, na šta mi je samo rekao prijateljski da prvih 6 meseci ni ne pomišljam da kupim nov model jer se rasturaju od reklamacija sa Rapidom i Oktavijom A7 koje su prodate prvih meseci proizvodnje.

Tako da eto nešto korisno za sve koji razmišljaju o kupovini Škode.
Sačekati sa novim modelom.

Van mreže cikajowa

« Odgovor #158 poslato: 05. Sep, 2014. 20:32 »
Pa dobro sta je sa ovom skodom,sve mi govori da jos jednom razmislim pre kupovine yetija..Nemojte me pogresno razumeti
  • Vozi: yeti

« Odgovor #159 poslato: 05. Sep, 2014. 20:41 »
nemaju resenje za lanac eto sta je ako imas zivaca kupi je

Van mreže cikajowa

« Odgovor #160 poslato: 05. Sep, 2014. 20:52 »
Ja se sve nadam da su to resili od 2013 god.. tako sam nesto citao,ko ce ga znati
  • Vozi: yeti

Van mreže aliassin

« Odgovor #161 poslato: 05. Sep, 2014. 20:55 »
"rasturaju od reklamacija sa Rapidom i Oktavijom A7" koji modeli jeli svi ili samo benzinski?

Sent from my iPhone  

« Odgovor #162 poslato: 05. Sep, 2014. 21:03 »
toliko su resili da su izdali novi motor sa obicnim kaisem

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #163 poslato: 05. Sep, 2014. 21:06 »
"rasturaju od reklamacija sa Rapidom i Oktavijom A7" koji modeli jeli svi ili samo benzinski?

Sent from my iPhone  
To je rekao u smislu da uvek imaju jako mnogo reklamacija na automobile kupljene u prvih 6 meseci prodaje tog modela. To fabrika ispravi, ali me je savetovao da ne kupujem previše svež model.

Van mreže aliassin

« Odgovor #164 poslato: 05. Sep, 2014. 21:08 »
Znaci da sacekam sljedecu godinu bilo bi najbolje jer sam u proceduri kupovine Yeti-a Outdoor-a. Hvala:-)

Sent from my iPhone