Autor Tema: Yeti 1.2tsi potrosnja goriva +(2xTEST ~6000km by hocukupimyetija)  (Pročitano 25017 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hocukupimyetijaZapočeo temu

Presao tacno 200km od kupovine, ciste gradske voznje, najvecim delom u suvom centru, vrlo kratke deonice.

Ne gledam sta halucinira kompjuter vec sam sipao do vrha benzin, i sad opet dolio do vrha, na istoj pumpi, istom aparatu.

Potrosnja je 10,04l na 100km. Motor je podsecam 1.2tsi.

Jel se ovo uklapa u iskustvo drugih vlasnika verzije sa ovim motorom? Znam da fabricki podaci uvek lazu i da zavisi od vozaca i tipa voznje, ali ovo je preko 20% vise od deklarisane potrosnje, a moja noga je nezna prema gasu.

I jos jedna stvar - drugar vozi verziju sa rezervnim tockom, a ja imam samo set za krpljenje. on ispod patosa ima ceo tocak, a ja nista??? mislim, zar ne bi trebalo da imam prazan, dodatni upotrebljiv prostor na racun tocka kojeg nema? jel moguce da oni u varijanti bez rezervnog tocka "zaliju" rupu i ostave neiskoriscen prostor?
« Poslednja izmena: 04. Sep, 2015. 09:13 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Skoda Yeti 1.2tsi Experience

Van mreže nikolaj

Što se tiče potrošnje, meni po Voždovcu ne prelazi 8,5l, ali je gužva ipak manja nego u centru ( jutros na primer : Jerković - Hotel Srbija -  kafana Kovač 7,6l doduše po bordu ). Nije baš ekonomičan po gradskim gužvama, ali zato Ibarska 5 - 5,8l, autoput 6 - 7l do brzine 140.Kada Yeti ima rezervni točak, onda mu je gepek plići  za širinu gume, verovatno nisi na to obratio pažnju na autu tvog prijatelja.
PS.
Možeš da otvoriš svoju garažu, sa nekim slikama naravno. :)
« Poslednja izmena: 04. Mar, 2015. 22:13 nikolaj »
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže zix

Slično i kod mene. Na kratkim relacijama po gradu (do 4km) potrošnja je od 9-10l. Magistralni put 5-5.5l, autoput 7.5 do 140km/h, preko 140 sa klimom 8.5l. Ukupna prosečna potrošnja na predjenih 25000km je 7 l.
U gepeku je r.točak manjih dimenzija, pa  je vizuelno razlika u zapremini neprimetna.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Odg: Yeti 1.2tsi potrosnja goriva +(2xTEST ~6000km by hocukupimyetija)
« Odgovor #3 poslato: 04. Mar, 2015. 23:06 »
ne stizem da slikam auto, pa ne otvaram garazu  wac1

ove tvoje informacije oko potrosnje ne deluju utesno. mislim da razlika u potrosnji vozdovac ili centar ne moze biti 1,5l. meni cak ni BC ne pokazuje 8,5l.

bivsi vlasnik mi je rekao da auto dosta trosi, osim na putevima tipa ibarska, gde trosi 7l. ti kazes da ti tu cak na 5l pada. ovaj moj drugar 'sa tockom' kaze da na 140km/h njegov dosta trosi, a preko toga skida crep sa krova da plati benzin. po tvojim recima, Yeti je frapantno stedljiv. jesi nekad merio potrosnju od vrha do vrha rezervoara, jesi nekad presao 800-1000km na jednom rezervoaru po ibarskoj, ili 700+ km na jednom rezervoaru po autoputu? bilo sta od ovoga bi bio dokaz tako male potrosnje.

u principu, moja honda 1.6 benzinac je zimi u gradu trosila oko 9,5l, i meni je sasvim OK da dzip koji je skoro 400kg tezi trosi samo pola litra vise. samo je problem u tome sto mi se potrosnja ne slaze ni sa deklarisanom, ni sa tvojom potrosnjom...

« Odgovor #4 poslato: 04. Mar, 2015. 23:13 »
Slično i kod mene. Na kratkim relacijama po gradu (do 4km) potrošnja je od 9-10l. Magistralni put 5-5.5l, autoput 7.5 do 140km/h, preko 140 sa klimom 8.5l. Ukupna prosečna potrošnja na predjenih 25000km je 7 l.
U gepeku je r.točak manjih dimenzija, pa  je vizuelno razlika u zapremini neprimetna.

pa evo, ovde se vec gadjamo istim ciframa bar negde, 9-10l po Arandjelovcu znaci da treba da pevam sa 10l u Beogradu. ako na ibarskoj yeti trosi ispod 6l, a na auto putu 7,5 na 140kmh, i to sve terajuci tonu i po tezine - ja cu da idem jednom nedeljno u Auto Cacak da im usisavam kancelarije i perem sudove :)

Van mreže nikolaj

pa  je vizuelno razlika u zapremini neprimetna.

Mislim da je i vizuelno, a i u litraži očigledna razlika.

ili 700+ km na jednom rezervoaru po autoputu

Beograd - Sitonija, 800km, (noćna i jutarnja vožnja), 6,5l, a u povratku (klima), 7,5l, ( u oba pravca do 140km/h).

« Odgovor #6 poslato: 05. Mar, 2015. 01:16 »
vidim razliku. mislio sam da sam sasav, jer sam gledao na dva yetija gepek i na oko mi se ucinili malim. a kad sam video gepek na ovom mom, ucinio mi se ne tako malim vise. ali to sam pripisao promenljivoj prirodi percepcije  wac1

sto se potrosnje tice - nema druge nego da uporedimo cifre kad se ja vratim sa nekog puta. za sada mi bude nadu tvoje informacije, a na brigu teraju informacije bivseg vlasnika mog yetija i komsije. obojica prijavljuju dosta vecu potrosnju pri vecim brzinama. u svakom slucaju, ja bi skakao od srece kada bi na ibarskoj presao 750km sa jednim rezervoarom, ili kad bi stigao do mora u crnoj gori sa rezervoarom, a da se ne upali lampica. tvojih 800km na auto putu zvuce fantasticno  :bravo:
tona i po, i dizajn kutije za cipele 800km na auto putu? priznaj da te skoda placa da botujes ovde  :))

Van mreže nikolaj

Kamo sreće da me Škoda za bilo šta plaća :), bojim se da je uglavnom suprotno. :(
Ponavljam, svi podaci o potrošnji su sa kompjutera, nisam nikada proveravao potrošnju sistemom "do čepa", tako da tu može biti odstupanja.
PS.
Ako nastavimo o potrošnji, postoji tema i za to ( Potrošnja goriva na Škodama..općenito ), a možda možemo da otvorimo novu temu o potrošnji isključivo za Yetija.
Motori ( benzinski i dizel ) su isti u različitim Škodinim i VW modelima, ali nisu iste karoserije i težine vozila.

« Odgovor #8 poslato: 05. Mar, 2015. 15:56 »
ma pusti druge skode, Yeti republika!

sto se mene tice, pozdravljam otvaranje nove teme Yeti potrosnja.

Van mreže Sloba011

« Odgovor #9 poslato: 07. Mar, 2015. 19:34 »
Video sam na servisu Yeti 1.2tsi, procaskao malo sa vlasnikom i provirio unutra, pisalo je 10.8 za prosecnu potrosnju, ako ti je za utehu. Jeste rekao da ga vozi uglavnom u krugu dvojke, znaci heavy-duty city drive
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2HTP

Van mreže Filip

za Yeti vam je bolji izbor dizel motor ako previše obraćate pažnju na potrošnju, a ako ne onda 1.8 tsi, jer ide neuporedivo bolje od 1.2, ima 4x4 pogon, a nema mnogo veću potrošnju od 1.2 tsi

izvod sa spritmonitora, uprošćeni

1.2 tsi 105 ks 4x2   7,6 orijentacioni prosek svih proseka

1.4 tsi 122 ks 4x2   7,8

1.8 tsi 160 ks 4x4   8,5

1.6 tdi 110 ks 4x2   6,0

1.6 tdi 110 ks 4x4   6,7

2.0 tdi 140 ks 4x4   7,0

za isključivo gradsku vožnju dodajte litar do litar i po na ove cifre i to je otprilike to, a za BG (stari deo grada) i sva tri litra slobodno :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nikolaj

za Yeti vam je bolji izbor dizel motor ako previše obraćate pažnju na potrošnju, a ako ne onda 1.8 tsi, jer ide neuporedivo bolje od 1.2, ima 4x4 pogon, a nema mnogo veću potrošnju od 1.2 tsi

Za nas koji prelazimo godišnje 10-15000km (od toga najvećim delom gradska vožnja), dizel sa DPF-om i nije baš neka varijanta. Sa druge strane, slažem se da 1.8TSI sa 4x4 pogonom nudi veći ugođaj u vožnji i bolje performanse, ali ne treba zaboraviti da on nov u startu košta ~4000EUR-a više, što u nekoj računici iznosi oko 4 godine vožnje (prosek 8l/100km). Dakle, koliko para, toliko i muzike. ;)

« Odgovor #12 poslato: 08. Mar, 2015. 14:10 »
Za nas koji prelazimo godišnje 10-15000km (od toga najvećim delom gradska vožnja), dizel sa DPF-om i nije baš neka varijanta. Sa druge strane, slažem se da 1.8TSI sa 4x4 pogonom nudi veći ugođaj u vožnji i bolje performanse, ali ne treba zaboraviti da on nov u startu košta ~4000EUR-a više, što u nekoj računici iznosi oko 4 godine vožnje (prosek 8l/100km). Dakle, koliko para, toliko i muzike. ;)

tako je, sa 10 hiljada predjenih km godisnje dizel nema smisla, auto ce svakako biti krace u mom vlasnistvu nego sto mu treba da isplati skuplju cenu i kupovine i odrzavanja motora. sto se tice performansi, za sada sto se grada tice, moj 1.2tsi je startniji i agilniji nego sto sam se nadao i sto mi treba. cekam priliku da izadjem na auto put, i ako tu na 140km/h zadovolji, u smislu da se ne muci i ima udoban broj obrtaja - ja potpisujem da je 1.2tsi vise nego dobro resenje i da nije kompromisno resenje, u smislu da si prosao jeftinije na dan kupovine, ali sad ti fali snage svaki dan u voznji.

ja dakle nisam nezadovoljan sa 10l/100km gradske potrosnje, potegao sam pricu jer je to velika razlika u odnosu na deklarisanu potrosnju i potrosnju sa kojom se javljaju vlasnici istog motora.

i jos nesto, drugar moj je maltene isti dan kad i ja kupio auto, polovnog Dodge Calibera sa 2.0 benzincem 150ks. izasao na ibarsku na sluzbeni put i kaze: trom je... a vozio je slabiji auto pre toga... tako da i dalje traje moje odusevljenje sa performansama 1.2tsi.

Van mreže nikolaj

Što se tiče potrošnje, pored ostalih parametara, ne treba zaboraviti ni širinu pneumatika. Naime sa "zimskim" 205-icama auto troši sigurnih 0,5 lit. manje, nego sa 215-icama, a sa 225 verovatno i više.

« Odgovor #14 poslato: 09. Mar, 2015. 22:56 »
Što se tiče potrošnje, pored ostalih parametara, ne treba zaboraviti ni širinu pneumatika. Naime sa "zimskim" 205-icama auto troši sigurnih 0,5 lit. manje, nego sa 215-icama, a sa 225 verovatno i više.

e do mog, ja imam 225ice!

danas isao do Panceva, kompjuter pokazivao 7,8l...