Autor Tema: Yeti 1.2tsi potrosnja goriva +(2xTEST ~6000km by hocukupimyetija)  (Pročitano 25015 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zix

Danas relacija Arandjelovac-Beograd, preko Lazarevca pa Ibarskom magistralom, sa benzinom sa aditivima (Mol) po BC-u 5.1l. U povratku autoputem (benzin 98 sa NIS-ove pumpe) potrošnja po BC-u 6.1l. Resetovao sam kilometražu na autoputu pri sipanju benzina. Brzina na autoputu 120km/h, potrošnja 6.5l sa dve osobe u vozilu. Gume Michelin Alpin A4, 205/55 R16.
« Poslednja izmena: 10. Mar, 2015. 20:41 zix »
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže hocukupimyetijaZapočeo temu

Odg: Yeti 1.2tsi potrosnja goriva +(2xTEST ~6000km by hocukupimyetija)
« Odgovor #16 poslato: 11. Mar, 2015. 00:23 »
Danas relacija Arandjelovac-Beograd, preko Lazarevca pa Ibarskom magistralom, sa benzinom sa aditivima (Mol) po BC-u 5.1l. U povratku autoputem (benzin 98 sa NIS-ove pumpe) potrošnja po BC-u 6.1l. Resetovao sam kilometražu na autoputu pri sipanju benzina. Brzina na autoputu 120km/h, potrošnja 6.5l sa dve osobe u vozilu. Gume Michelin Alpin A4, 205/55 R16.

za neverovati...
  • Vozi: Skoda Yeti 1.2tsi Experience

Van mreže joca 58

Ja putujem Borca-Pancevo svaki dan i prosek je 6,1-6,3 kako koji dan zavisi u mnogome od temperature.Prosek na predjenih 5000km je 6,7 ali tu ima isvaki vikend do Sid-a kao i lokal tamo i ovde sto je po meni dosta zadovoljavajuce.Znaci brzina do 100 sem na auto putu gde ide i brze ali retko kad preko 140 na sat.Generalno sam zadovoljan i vise od ocekivanog,kako perfomansama tako i potrosnjom.Malo je to vremena i puta ali nadam se da se necu pokajati.Na slici je prosek Beograd-Sid 125km relacija. JETIJEVSKI POZDRAV
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

« Odgovor #18 poslato: 11. Mar, 2015. 19:25 »
jos jedan ovakav post, i ja odoh u servis da se zalim.

meni danas BC pokazao 11.5l za deonicu Dorcol - Senjak, preko Karadjordjeve i Savske....

Van mreže joca 58

E jos da kazem da vozim na gumama 225 45 17

« Odgovor #20 poslato: 11. Mar, 2015. 21:11 »
E jos da kazem da vozim na gumama 225 45 17

e to sto se tice guma i potrosnje - nasao sam jedno istrazivanje gde se uporedjuju razliciti parametri u zavisnosti od dimenzija tockova/guma. prema toj tabeli radi se o minimalnoj razlici sto se potrosnje tice, recimo od 0.1 do 0.2l od jedne do druge velicine tocka, a uporedjivalo se izmedju tri velicine cini mi se, tipa R16, R17, R18.

joca 58, ovaj yeti je pri tom i automatik? ne verujem ja nista tom BC-iju. tocite od vrha do vrha, na istoj pumpi, istom aparatu, pa broj sipanih litara pomnozite sa 100, pa podelite sa brojem predjenih kilometara na cajgeru - i onda dajte potrosnju na uvid. pri tom ne dajte pumpadziji da sipa, oni kad aparat iskljuci uvek jos malo dodaju. treba sipati sam, i ne dosipati kad automat iskljuci. to je jedini pouzdan nacin utvrdjivanja stvarne potrosnje.

Van mreže joca 58

ma ok je to ali ja se ne opterecujem mnogo oko toga.Znaci koliko gasa toliko para ali cisto kao neki parametar je komp.Inace sipam obicno za 5000 din.i prevezem se 550-600km sto mislim da je ok uz uzitak pri voznji Yetijem.Kad stoji ne trosi.Yetijevski gas do daske :RR)

Van mreže Turbo

« Odgovor #22 poslato: 12. Mar, 2015. 07:02 »
10l prosek za taj motor po uskom centru grada u špicu je realno. Ako bi imao samo malo Novog Beograda ili neke magistrale to bi bilo dosta manje. Ne obaziri se na gume, nema primetne razlike tu.

Huawei P6 TT

Van mreže joca 58

evo malo potrosnje na danasnjih 13 stepeni i malo laganice.Prva slika Pancevacki put a onda Zrenjaninac malo to pokvari.Sve u svemu uzivancija i jos sunce greje u glavu   :RR)

« Odgovor #24 poslato: 16. Mar, 2015. 19:20 »
EVO KONACNIH REZULTATA TESTOVA.

U poslednja dva dana sam dva puta isao na pumpu da punim do vrha.

Dakle, ponovo sam nakon 200 predjenih kilometara po gradu sipao gorivo do vrha, i dobio isti rezultat - 10l/100km

Zatim sam jutros krenuo iz Beograda do Topole, detaljna ruta znaci: grad - novi beograd - jajinci - topola. U povratku direktno do beograda/grada, sto znaci oko 40km auto puta, i jos toliko magistrala, otprilike. Na auto putu sam tempomatom drzao stabilnih 120km/h, samo kratko sam isao na 140km/h - zanemarljivo. U Yetiju dve osobe, zadnja sedista izvadjena zbog utovara kabastog, ali izuzetno lakog tereta. U povratku sam u kolima, bez zadnjih sedista, prazan, znaci nikad necu biti laksi. Klima ugasena. Dosao sam do svoje pumpe i sipao opet do vrha, rezultat - 7.89l/100km, dok BC pokazuje 7.2l/100km.

Ovo je bio moj prvi izlazak sa Yetijem na otvoreno. Potpuno je jasno da na auto putu, utovaren sa celom porodicom, pri brzini od tricavih 120km/h - on mora trositi preko 8l, i to debelo. U istom scenariju na magistralnom putu, pitanje je da li moze da se spusti ispod 7l/100km, verovatno moze nesto malo.

Tako da sad nakon kompletne slike ostaje pitanje: kako vas Yeti sa istim motorom i AT menjacem trosi 5.5l po pancevcu, borci i slicno, kako predjete 800km na auto putu sa njim? Argument o stilu voznje otpada, jer je moja noga nezna i laka.

Lanac mi se cuje i rekli mi u servisu da mora da se promeni. Da li problem sa lancem moze uticati na vecu potrosnju?

Van mreže nikolaj

Lanac mi se cuje i rekli mi u servisu da mora da se promeni. Da li problem sa lancem moze uticati na vecu potrosnju?
Čuje se povremeno i kod mene, ali mi se čini da je potrošnja ( po BC ) ipak manja nego kod tebe. Uradi u servisu apdejt softvera kompjutera, meni je to svojevremeno (pre 3-4 godine) definitivno stabilizovalo potrošnju na ove sadašnje vrednosti.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #26 poslato: 17. Mar, 2015. 15:58 »
Čuje se povremeno i kod mene, ali mi se čini da je potrošnja ( po BC ) ipak manja nego kod tebe. Uradi u servisu apdejt softvera kompjutera, meni je to svojevremeno (pre 3-4 godine) definitivno stabilizovalo potrošnju na ove sadašnje vrednosti.

hm, ocekivao bi da su mu uradili taj update software-a u skodi... ima li negde na BC da se procita koja je verzija, i koja je poslednja verzija, imaju li te verzije neke oznake?

meni se lanac cuje svaki put kad startujem motor, bilo da je hladan start ili vruc.

Van mreže nikolaj

Mislim da na BC nemamo taj podatak, sve se radi preko dijagnostike. Meni su to odradili u AK Samardžić, još pri prvom servisu 2011- te.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže Turbo

« Odgovor #28 poslato: 19. Mar, 2015. 08:58 »

Meni je najmanja potrosnja na magistrali bila Zlatibor-BG, 3.8l do sajma, prosecna brzina oko 55km.h. vec do B.Kose popela se na 4.2. U odlasku mi bila 4.8, jbg uzbrdica. Tako da 7l za kockasti Yeti sa malo zustrijom voznjom i ako je bio pun auto nije toliko nerealno.

Huawei P6 TT
« Poslednja izmena: 24. Mar, 2015. 08:24 Karlheinz Hell »

Van mreže joca 58

jebiga ja sam imao srece kad sam kupovao.Evo vikend putovanje Pancevo-SID bez zurbr sve 100/h i prosek kad sam stigao kao i na poslednjih 3000km