Autor Tema: Zamena Fabije za Oktaviju/Superb/nešto veće ili prvo prodaja...vaše mišljenje  (Pročitano 2029 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sloba011Započeo temu

Pozdrav ljudi  :)

Dakle, krajem 2012 sam kupio Fabiju 1.2HTP (ima i tema kada sam je predstavio). Prešli smo neverovatnih 9000km. Kao nova je, so i sneg videla nije, garažirana, ambiente, alu felne ima, pod garancijom do avgusta 2016. godine itd.

Pre tačno 7 dana dobio sam i drugog predivnog sina i sada želim tj moram da se "proširim". Imam dve opcije:

1. manje cimanja - da zamenim za nešto uz doplatu
2. da prvo prodam pa da jurim

Ono što je sigurno je da ovaj put neću kupovati nov auto. Nema potrebe sa našim skromnim potrebama. Voleo bih da to bude Oktavija ili Superb ali sam otvoren i za druge brendove. Mislim da bi dizel ovde bio nepotreban? Šta bi mi vi ljudi preporučili od auta?
Na kraju, šta mislite koliko je realno da dobijem za Fabiju krenem li u opciju 2.

Hvala svima!
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2HTP

Na mreži MAKS

Pa tu je ono koliko para toliko muzike. Bilo bi divno kad bi mogao uz doplatu da dobijes nov auto . Neznam dali oni to rade i naravno daju manju cifru. Ili prodaja pa da se juri nesto drugo. I naravno oktavija bi ti cucnula extra. Sto se mene licno tice ja sam za opciju sto novije to bolje i u buducnosti manje odlaska u servis. Na kraju neka je sa srecom i sa decom i sa autom.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Filip

Nisi rekao ono najbitnije, a to je koliko si para planirao da potrošiš. :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

@MAKS: hvala na lepim željama, pre svega :-) Inače, bio sam da mi daju procenu u AČ i ponuda je po mom skromnom mišljenju bila više uvreda tako da to otpada :-)

@Filip: Pazi kad si 100% u pravu, hehe, zaboravio sam najvažniju stvar - budžet. Pa recimo da prodam fabiju i dodam 6.000e

Van mreže Filip

ako recimo i Fabija vredi toliko, onda je prodaj pa za 12 hiljada najbolje kupi:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5615122/skoda-octavia-12-tsi-ambition

Van mreže nikola indjija

Slobo sto neprobas u intersremu u Veterniku da zamenis staro za novo.Cuo sam da su kod njih realne procene.Uslov je da kod njih uzmes novi auto.
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

ako recimo i Fabija vredi toliko, onda je prodaj pa za 12 hiljada najbolje kupi:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/5615122/skoda-octavia-12-tsi-ambition

Bio sam u kontaktu sa čovekom, korektan nemam nikakvih primedbi ali se nismo našli sa cenom...

Slobo sto neprobas u intersremu u Veterniku da zamenis staro za novo.Cuo sam da su kod njih realne procene.Uslov je da kod njih uzmes novi auto.

E hvala na predlogu, kontaktiraću ih da vidim šta kažu u vezi procene. Molim te reci mi, vidim da imaš 1.2tsi u O3, kako si zadovolja, koliko si prešao, ima li nekih problema itd.

Van mreže nikola indjija

Presao oko 12000km za sada zadovoljan.
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže Filip

pa koja mu je bila poslednja cena za belu O3?

Znas sta, ne bih o ciframa javno. Ne zelim da potencijalno negativno uticem na njegovu prodaju. Mozda je on ovde, mozda i potencijalni kupci, neka probaju da se nadju za stolom...

Van mreže nebojsar

Obzirom na godiste, kilometrazu, opremu deluje ok cifra. Pretpostavljam da bi moglo da se spusti jos malo a tu vidim mozda i pravu priliku za tvoj trade in, tj da probas da zamenis svoj za taj auto uz neku korektnu doplatu. 
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Obzirom na godiste, kilometrazu, opremu deluje ok cifra. Pretpostavljam da bi moglo da se spusti jos malo a tu vidim mozda i pravu priliku za tvoj trade in, tj da probas da zamenis svoj za taj auto uz neku korektnu doplatu. 

Da, zamena uz doplatu bi bila bas efikasna varijanta za mene ali on trazi neku dizel zver, smesne Fabije ga ne zanimaju :-)
Btw, da ne bude zabune, ja nisam low-ball -ovao kad smo vec kod engleske terminologije. Cifra je bila skroz korektna, i dalje to mislim.

Nego, sta ti mislis koliko bi mogao da uzmem za moju Fabiju (kao nova, 1.2HTP/70ks/ambiente/prvi vlasnik/9000km)?

Van mreže nebojsar

Jako nezahvalna situacija, ja imam tj. supruga isti takav auto, godiste 2009. Dosta trosi i po tome je poznat. Nas je isto kao tvoj za prve dve godine presao bio 9.000km. Onda sam doneo odluku da ugradimo plin i da ga ne prodajemo dok ne napravimo neku kilometrazu, sada smo okvirno na 50k km, isplatili smo plin bar dva puta, drugo dete nam je na putu i ja sad zeni vec gledam neki auto, nesto veci od fabije (ford focus, mozda golf itd, rapid mi je suvise ofrlje uradjen)  Moja procena za tvoj auto bi bila 7500 evra ali ce ti tesko iko dati toliko obzirom da je izasao novi model. Za pomenutu oktaviju sam ti spomenuo da je idealna prica i za tebe i za njega jer iako je njegova cena realna, tesko da ce prodati benzinski model sa tom bojom i tom opremom po toj ceni a da ga zestoko ne ucenjuju. Sa druge strane ako uzme tvoj auto ima vece sanse dobija pola kesha odmah i auto na kome moze da izvuce mozda i pun iznos koji je stavio na oglas ako mu naleti neka mlada dama ili neko kome treba drugi auto za porodicu/grad. Daj mu ponudu i reci da te ima u vidu pa ako prodje prodje. U medjuvremenu stavi auto na oglas, ako ti nije mnogo hitno stavi vecu cenu pa obaraj na svake nedelje po par stotina. Ja bih bar tako radio.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Filip

Znas sta, ne bih o ciframa javno. Ne zelim da potencijalno negativno uticem na njegovu prodaju. Mozda je on ovde, mozda i potencijalni kupci, neka probaju da se nadju za stolom...

znas sta, uz svo duzno postovanje ali bukvalno si juce banuo na forum, nemas ni 20 postova, trazio si (i dobio) pomoc - savet, misljenje, konsultaciju oko tvog auta, upravo za cifru, i to javno, a ne zelis da na isti nacin odgovoris na pitanje clana sa bar 35 puta duzim stazom, bar da si mi poslao privatnu poruku s odgovorom na pitanje, nego ni to, malo tj. skroz bzv, posebno ovaj deo s pričom o "potencijalno negativnom uticajem na njegovu prodaju", cekaj, niste se dogovorili, sta te sad dalje briga kako ce i da li ce on da zavalja svoj auto... no hard feelings ;)

kazem "zavalja" jer sam s drugog foruma upucen u celu pricu, doticnom nova O3 "ne izaziva emocije" i zeli 6-7 godina staru Mecku E klasu, ja dodajem s predjenih 250 + tkm i registracijom i odrzavanjem blizim dvesta nego sto hiljada din na godisnjem nivou, sto ne bih da komentarisem :D

Jako nezahvalna situacija, ja imam tj. supruga isti takav auto, godiste 2009. Dosta trosi i po tome je poznat. Nas je isto kao tvoj za prve dve godine presao bio 9.000km. Onda sam doneo odluku da ugradimo plin i da ga ne prodajemo dok ne napravimo neku kilometrazu, sada smo okvirno na 50k km, isplatili smo plin bar dva puta, drugo dete nam je na putu i ja sad zeni vec gledam neki auto, nesto veci od fabije (ford focus, mozda golf itd, rapid mi je suvise ofrlje uradjen)  Moja procena za tvoj auto bi bila 7500 evra ali ce ti tesko iko dati toliko obzirom da je izasao novi model. Za pomenutu oktaviju sam ti spomenuo da je idealna prica i za tebe i za njega jer iako je njegova cena realna, tesko da ce prodati benzinski model sa tom bojom i tom opremom po toj ceni a da ga zestoko ne ucenjuju. Sa druge strane ako uzme tvoj auto ima vece sanse dobija pola kesha odmah i auto na kome moze da izvuce mozda i pun iznos koji je stavio na oglas ako mu naleti neka mlada dama ili neko kome treba drugi auto za porodicu/grad. Daj mu ponudu i reci da te ima u vidu pa ako prodje prodje. U medjuvremenu stavi auto na oglas, ako ti nije mnogo hitno stavi vecu cenu pa obaraj na svake nedelje po par stotina. Ja bih bar tako radio.

Nebojša, hvala PUNO na detaljnom odgovoru. Ja se preko jedne decenije bavim, između ostalog, procenom kapitala/imovine/obaveza ali naše je tržište takvo kakvo je, deformisano, plitko, nelikvidno i emotivno i jednostavno nisam mogao da procenim šta je neka fer/tržišna vrednost po kojoj bi mogla da ode. Imao sam par ponuda (5900/6000) za koje sam smatrao da su preniske i Fabija je i dalje kod mene. Cifra koju sam ja imao na umu je 6900.

znas sta, uz svo duzno postovanje ali bukvalno si juce banuo na forum, nemas ni 20 postova, trazio si (i dobio) pomoc - savet, misljenje, konsultaciju oko tvog auta, upravo za cifru, i to javno, a ne zelis da na isti nacin odgovoris na pitanje clana sa bar 35 puta duzim stazom, bar da si mi poslao privatnu poruku s odgovorom na pitanje, nego ni to, malo tj. skroz bzv, posebno ovaj deo s pričom o "potencijalno negativnom uticajem na njegovu prodaju", cekaj, niste se dogovorili, sta te sad dalje briga kako ce i da li ce on da zavalja svoj auto... no hard feelings ;)

kazem "zavalja" jer sam s drugog foruma upucen u celu pricu, doticnom nova O3 "ne izaziva emocije" i zeli 6-7 godina staru Mecku E klasu, ja dodajem s predjenih 250 + tkm i registracijom i odrzavanjem blizim dvesta nego sto hiljada din na godisnjem nivou, sto ne bih da komentarisem :D

NHF naravno. Evo da ti kažem o čemu se radi i kako ja razmišljam tj kako radim jer to kako radim se reflektuje i ovde. Možda sam se malo i deformisao radeći sa određenim svetom. Dakle, ja ću odgovoriti bez problema na sve što se tiče cene MOG auta, koliko sam dobio ili koliko mi je ponuđeno itd, nikakav problem. Međutim, nije mi manir da pričam o tuđim stvarima. Jednostavno, nije da me briga kako ti kažeš - ja jednostavno to ne radim. Takođe da napomenem očigledno - nisam pokazao nepoštovanje prema drugom članu koji ima duži "staž" od mene na forumu, taman posla. Eto, nadam se da smo se lepo razumeli i ispričali :-)