Autor Tema: Ugradnja Multimedije, kako da povezem zice?  (Pročitano 11628 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tosa55Započeo temu

Odg: Ugradnja Multimedije, kako da povezem zice?
« Odgovor #15 poslato: 19. Maj, 2015. 08:25 »
Raspored zica MM

Van mreže bugarin

« Odgovor #16 poslato: 19. Maj, 2015. 12:26 »
vezi onako kako sam ti ranije napisao.

po slikama sudeci, na audio dzeku imas kontakte za 2 zvucnika, a na supply dzeku imas stalnu struju 12v, acc 12v, masu, can+ i can-. da imas na supply dzeku switched power (struju koju prekida kontakt brava), mogao bi da prodjes bez razvlacenja kablova do kutije sa osiguracima.

a paljenje MM bez kljuca zaboravi.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #17 poslato: 19. Maj, 2015. 13:38 »
Da, sve je tako kako si napisao. Znaci ipak da razvucem zicu do osiguraca..Ja sad palim MM bez kontakta kljuca, i gasim naravno, nemam nikakvih problema. Jedino nisam povezao zicu za osvetljaj dugmica na MM, ( narandzasta zica ), trebalo bi da je stavim na +12....jedino sto ce tada dugmici stalno svetleti, nije to bas neki potrosac, danju se i ne vidi, nocu mi treba, a ne znam kolio ce prazniti akumulator dok ne vozim auto....

Van mreže bugarin

« Odgovor #18 poslato: 19. Maj, 2015. 14:08 »
jedino sto ces dobiti ako razvuces zicu do osiguraca koji je vezan na kontakt bravu, to je da nece biti teoretske sanse da ti muzika ostane upaljena kad izadjes iz auta i zakljucas ga.
ako tebi ne smeta ovako, da rucno palis-gasis, sto bi se zezo sa razvlacenjem zica :)

nemoj osvetljenje na zivu struju. ako ti je neophodno, provuci kabl do upaljaca ili svetla u pepeljari, pa odatle uzmi napajanje.

« Odgovor #19 poslato: 19. Maj, 2015. 21:46 »
Najverovatnije cu to ida uradim, polako se navikavam da ga stalno gasim...a ovo za pepeljaru se nisam setio, havala ti na ovim informacijama!

Van mreže Cabrio

« Odgovor #20 poslato: 31. Dec, 2018. 23:55 »
Davno beše ovde nešto diskutovano, ali evo meni treba mala pomoć. Dakle, povezao sam multimediu u Octaviu mk1 preko kontakt brave, što bi značilo da kad izvučem ključ iz brave multimedia će se ugasiti. To mi je ok i tako sam i hteo... ali naišao sam na jedan mali problem. Pri ponovnom startovanju automobila uređaj će se sam upaliti, ali neće nastaviti tamo gde je stao naredni put... Kad okrenem ključ ona se upali i ja opet, recimo, moram opet  da odaberem usb, pa folder, pa pesmu. Ako ga povežem tako da i crvena i žuta budu na stalnom plusu bojim se da će isprazniti akumulator ako ne palim auto par dana? Tako spojen mi deluje da se uređaj uopšte ne gasi u potpunosti... ugasi displej, ali pri pokretanju uređaja na dugme on je odma pokrenut i nastavlja tamo gde je stao, dok preko ključa mu treba duže, pošto pokreće android.
Udavih tekstom, ali ako neko ima rešenje neka pomogne... Hvala
  • Vozi: VW Golf mk1 Cabrio, Skoda Octavia VRS

Van mreže bugarin

« Odgovor #21 poslato: 01. Jan, 2019. 14:10 »
probaj da zamenis mesta crvenoj i zutoj zici.

Van mreže Cabrio

« Odgovor #22 poslato: 05. Jan, 2019. 11:58 »
Probaću, hvala na savetu  ;)
  • Vozi: VW Golf mk1 Cabrio, Skoda Octavia VRS