Autor Tema: Cena DSG-a na duže staze ?  (Pročitano 12387 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
Cena DSG-a na duže staze ?
« poslato: 18. Maj, 2015. 23:15 »
Uzmimo u razmatranje 2.0 dizel u koji se ugrađuje DQ250 "mokri" menjač sa 6 brzina. Planirana kilometraža: 500.000km

* Doplata u startu je ~2.000€ na DSG
* Na svakih 60.000km ide servis od 200€ = 1.600€
* ovaj mokri menjač diže potrošnju za 1 litar = 5.000 litara x 1.3€ = 6.500€
= 10.000€ u odnosu na 6-brzinski običan menjač

Ako se DSG pokvari, dodati još par somića za servis.

Vredi li to tih para ??

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
Odg: Cena DSG-a na duže staze ?
« Odgovor #1 poslato: 19. Maj, 2015. 08:58 »
Naravno da ne, ali merak nema cenu. =))

A da će na toj km nešto da crkne, hoće sigurno. :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže DUTJA ZP

• Laurin&Klement
  • Ugled: 11
« Odgovor #2 poslato: 26. Maj, 2015. 22:17 »
Cekaj,koliko godina planiras da vozis da bi stigao do 500.000km?

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #3 poslato: 26. Maj, 2015. 22:36 »
Uvek ono ali sta ako. hearcut
Pa cuj ima sijaset pitanja sta ako. Sta ako ti kazem da je na oktaviji rs dsg crko posle 2000 km, ako je posle dve godine crko motor 1.9 na oktaviji, sta ako je crko motor na  masi motora 1.2. ili na motorima 1.4 Ili ako ti kazem da je na audijima motor 1.6  dizel, crkao motor. Ili da se to isto desavalo na masi toyota sa motorom od 1.6 d. Ili zamisli da ti crkne motor  na audiju A-8. Ako tako razmisljas crno e onda jbg. I jos nesto nemoj izgubiti iz vida. Koliko ti je vremenski potrebno da predjes 500.000 km. Da i ovo vise se neprave stvari ako sto je bio GOLF-1 ili GOLF-2. Sve masovnija proizvodnja dovodi i do gresaka.
Na tebi je sam da procenis sta je najbolje za tebe. :)
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže mirkuk38Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #4 poslato: 26. Maj, 2015. 23:35 »
Prelazim 50.000km godišnje... možda malo jače od toga. Otprilike na deset godina menjam auto.

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #5 poslato: 27. Maj, 2015. 07:08 »
To je  ozbiljna kilometraza. :bravo: Ili si taksista ili si komercijallista. Na kraju krajeva nije ni bitno. :RR) Verujem da ti je dosta saltanja. A 10 godina u takvoj ekspoataciji auta je podosta pa bilo DSG ili manuelni. Po mom misljenju ako se sve to odrzava kako treba i pravilno upotrebljava nebi trebalo da bude problema. Opet kazem da od tebe sve zavisi. Na papir ozbljno stavi sve pa ces videti sta je za tebe najbolje.
Meni je ovo treca generacija automatskih menjaca i za sad nemam nikakve zamerke. Sa jednim / kadet suza  at 1.6 / sam prelazio izmedju 1.500-2.500 km u gradu.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #6 poslato: 27. Maj, 2015. 13:19 »
Gresis u osnovi. Servis je blizi 250 eu nego 200. Potrosnja sigurno nije 1l veca jer je menjac nastelovan da sto vise smanji potrosnju. Npr ti nikada ne bi vozio u 6 toj 60kmh kod tog menjaca je regularno da u gradu prilikom kretanja tom brzinom skokne do 6te i da je drzi dok ides const brzinom, kad hoces da ubrzas eto ga u trecoj, brzinom kojom ti ne bi mogao ni u snu da promenis tako brzo. Ako motor ima snage, tj ako nije bas slab za sasiju nema teorije da ti podigne potrosnju. Dsg om se stitis od svojih losih navika u voznji i mozes brojku oko potrosnje da dovedes na fabricku, sto nema teorije sa manuelnim, bas zbog navika koje svi imamo a koje se poprilicno razlikuju od uputstva za upotrebu.  Na manuelni menjac dodaj bar dva seta kvacila od cca 1400 eu pa dodjes manje vise na isto...

I sve ovo iz licnog iskustva...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #7 poslato: 27. Maj, 2015. 23:04 »
* Doplata u startu je ~2.000€ na DSG
* Na svakih 60.000km ide servis od 200€ = 1.600€
* ovaj mokri menjač diže potrošnju za 1 litar = 5.000 litara x 1.3€ = 6.500€
= 10.000€ u odnosu na 6-brzinski običan menjač

Ako se DSG pokvari, dodati još par somića za servis.

Vredi li to tih para ??

2000eur je "sića" u odnosu na cenu auta, goriva i održavanja za 10 god tj. 500.000km,
200-250eur godišnje za servis dsg-a bih dao bez problema - i miran sam,
slažem se sa nebojsar u vezi kvačila u potrošnje, pogotovo ako imaš vožnje van grada - onda potrošnja nije sigurno veća,

znači, po meni, ako zanemarimo verovatnoću da će nešto da se pokvari (a na pola milona km - hoće) koja je prisutna na bilo kojim novim kolima, ostaje samo cena servisa, pa ako je to cena Mnogo udobnije vožnje "bez" šaltanja - čini mi se da se dsg u ovom tvom slučaju isplati.

Ako bi npr. za 10 god menjao 4 auta (polovnih) sa dsg, verovatnoća da će nešto da se pokvari se višestruko povećava, pa je nov auto sa dsg za 10god/500.000km mnooogo bolja opcija.
  • Vozi: Yeti

Van mreže shubri

• Active
  • **
  • Ugled: 0
« Odgovor #8 poslato: 12. Jun, 2020. 22:31 »
Pozdrav svima, vidim da je tema stara ali DSG DQ250 je jos uvek u upotrebi i mislim da se vrlo malo menjao ako uopste od kad su krenuli sa njim.

Skoro sam uzeo Skodu Octaviu 2.0 DSG 150KS, presla je 194000, vozena NS-BG, uzeo sam je od lizing kuce, moja sestra vozila. Odrzavana u intersremu.

Prilicno mi je "rezak" zvuk pri voznji, ne secam se da je tako zvucala na 140000, nisu uradili servis menjaca na 180000 jel - hteli su da je prodaju.

Meni nije problem da to uradim ali me zanima sledece: Sta oni tacno rade u tom servisu(intersrem), da li se neki delovi menjaju, da li se pregledaju ili samo zamene ulje? Mislim samo zamena ulja je ok ali ovi menjaci imaju potrosne delove, voleo bih da ga neko detaljno pregleda.

Unapred hvala i izvinjavam se ako dizem temu iz mrtvih bezveze, moguce je da jos nekog ovo zanima.
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Style 2016

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #9 poslato: 13. Jun, 2020. 09:54 »
Pretraži forum, ova tema se ne bavi servisom DSG, imaš dosta tema koje bi mogao da pročitaš o DSG, npr. u ovoj piše dosta toga šta te zanima:
https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=5954.0
naročito je zanimljiva zadnja poruka u njoj:
https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=5954.msg52472#msg52472
  • Vozi: Yeti