Autor Tema: Kupovina Yeti-ja  (Pročitano 21103 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži hakkler

Odg: Kupovina Yeti-ja
« Odgovor #45 poslato: 13. Sep, 2015. 16:07 »
Gdje je to litar benzina jeftiniji od litre dizela?
U proizvodnji?

Na mreži URKE 80

« Odgovor #46 poslato: 13. Sep, 2015. 16:20 »
Na pumpama u Srbiji. Oko 6-7eur centi je benzin jeftiniji u odnosu na dizel.
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže bugarin

« Odgovor #47 poslato: 13. Sep, 2015. 18:49 »
To htedoh i ja da napisem. Samo u apsurdistanu je dizel skuplji od supera.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Dare4x4Započeo temu

« Odgovor #48 poslato: 13. Sep, 2015. 18:52 »
Hvala drugari na savetima.
Otprilike sam se odlucio za benzinca. Prvenstveno zbog trenutne razlike u ceni, a onda i zbog boljih deklarisanih performansi. Zao mi je sto nemaju test vozilo. Pitacu ih da li imaju taj 1.4tsi u nekom drugom autu, mada ne znam koliko to ima smisla isprobavati.

Van mreže Filip

« Odgovor #49 poslato: 14. Sep, 2015. 08:19 »
benzinac definitivno, za 17.600 best buy, 150 ks i 4x4

p.s. ni sa jednim postom člana neske se ne slažem
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #50 poslato: 21. Sep, 2015. 20:32 »
Momci, dajte još par saveta. Slede teme  8)

Opet sam bio do salona s namerom da konačno ugovorimo taj auto, međutim...
Prvo, o odnosu prema klijentima treba još puno da uče. Nažalost, jedini su u široj mojoj okolini. Od svih salona raznih marki koje sam obilazio, ovi su ubedljivo na dnu liste ali da ne dužim sa subjktivnim procenama. Objektivno, ja sam čekao preko sat vremena da se oni organizuju i da mi odštampaju ponudu. Dalje, traže mi sad neki depozit jedno tri puta veći nego što je bilo reči. Isporuka piše da je za minimum 90 dana -znači možda i kasnije.

Zanimala me još neka dodatna oprema i to je sad najveća enigma. Hteo sam fabrički alarm ali me oni ubeđuju da kod njih može da se ugradi potpuno isti ali za manje para nego da se poručuje iz fabrike. Kako to- ne znam. Najveća zagonetka ispala je vučna kuka. Ne znaju šta je priprema za kuku, kako izgleda kuka, a kako kuka sa adapterom. Da li je fiksna, sklopiva ili se skida itd. Ali znaju da je naknadna ugradnja jako veliki problem i da možda nije ni moguća. Kuka bi koštala oko 500€. Međutim, po stranim sajtovima se kuke najnormalnije prodaju i ugrađuju naknadno i čini mi se da koštaju dosta manje.

Mene sad zanima kakva su vaša iskustva sa tim fabričkim alarmom i da li znate kakav se to alarm ugrađuje u servisu. Još me više zanima da li stvarno kuka ne može (ili ne sme) naknadno da se ugradi, i koliko bi mogla da košta.

Van mreže Filip

« Odgovor #51 poslato: 21. Sep, 2015. 21:04 »
do kog salona? reci slobodno, forum za to i služi

idi do nekog drugog!

veći depozit, od onog kog ste dogovarali, ne daj, koliko ja znam 500E je dovoljno

za kuku ti ništa ne mogu reći, ali alarm nikako ne ugrađuj kasnije, ne treba ti da nov auto krene neki polu-priučeni električar da raskupusava, rastavlja, skida tapacire, petlja po elektronici

u ne malom broju slučajeva, meni poznatih, su tako napravili neku glupost oko brava, struje, oštetili neki deo prilikom (de)montaže, jednom drugu auto i dan danas prazni akumulator, drugom neki od senzora često brlja i pali alarm nepotrebno, dakle što se njega tiče samo fabrički, sigurno je u startu skuplje, ali te glava ne boli, i na duže vreme se svakako isplati nego posle ispravljati eventualne brljotine

« Odgovor #52 poslato: 21. Sep, 2015. 21:47 »
I bila je priča za 500€ depozita, a danas kažu 1500.

To za alarm potpuno isto i ja razmišljam.

Najviše me buni kako to da kuka ne može naknadno. Nije valjda da se karoserija razlikuje. wac1
E, da. Kažu i da rezerni točak ne može naknadno da se ubaci   =))

Van mreže Neba

« Odgovor #53 poslato: 21. Sep, 2015. 22:04 »
Najviše me buni kako to da kuka ne može naknadno. Nije valjda da se karoserija razlikuje. wac1

Nemoj me drzati za rec ali svakako bolje da spomenem pa da se raspitas... Negde sam procitao da je u trenutnom zakonu / ili je uplanu zakon o bezbednosti u saobracaju koji predvidja atest za naknadrno ugradjenu kuku (sto moze da kosta) kao i to da nema vise naknadno ugradjivanih fiksih kuka (kada nema prikolice mora da moze da se skine)

« Poslednja izmena: 21. Sep, 2015. 22:10 Neba »
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže zix

« Odgovor #54 poslato: 21. Sep, 2015. 22:06 »
Ukoliko želiš alarm i kuku, slažem se da tražiš u startu, fabričku ugradnju. Što se tiče rezervnog točka, najbolje mu je mesto gde ga je fabrika stavila, a za to ti treba osim točka i da tako nazovem adapter od tvrdog stiropora, koji anulira debljinu gume u gepeku ispod pokrivke od itisona. Time smanjuješ zapreminu prtljažnika, mislim sa 416 l na 370 ili možda 350 l. Rezervni točak je bio 130€, a alarm 250€ pre tri godine.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže zix

« Odgovor #55 poslato: 21. Sep, 2015. 22:25 »
Evo slika prtljažnika, sa rezervnim točkom:

Van mreže zix

« Odgovor #56 poslato: 21. Sep, 2015. 22:26 »
Bez rezervnog točka:

Van mreže Filip

« Odgovor #57 poslato: 21. Sep, 2015. 22:35 »
najbolje u gepek točak, a na krov jednog "Thulea" :B=)

Na mreži MAKS

« Odgovor #58 poslato: 22. Sep, 2015. 13:08 »
Salon biras sam . A oni koju su neljubazni neka se zamisle sto si im izmakao kao kupac. Da nereklamiram salon procitaj negde moje postove i videces gde da ides da kupis auto. Inace taj salon je daleko od moje kuce oko 20-tak km. Ali veruj mi isplatilo se. Ako ti treba poruka kontaktiraj me na pvt.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži MAKS

« Odgovor #59 poslato: 22. Sep, 2015. 13:10 »
To htedoh i ja da napisem. Samo u apsurdistanu je dizel skuplji od supera.
I u svedskoj ili svajcarskoj.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE