Autor Tema: Grupni chiptuning - RevoChip Požega  (Pročitano 19755 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Neba

Odg: Grupni chiptuning - RevoChip Požega
« Odgovor #15 poslato: 15. Sep, 2015. 23:35 »
Ne vidi se..nego ti naprave kontrolu ili update softwera i mape više nema :D
Zar se ne otvara kutija u kojoj je računar kako bi se odradilo odključavanje tj. omogućio upis custom mape? Koliko sam video na netu te kutije su zalivene i nitnovane :-O
Ове две ствари (мени лаику у овом домену) изгледају контрадикторно. Ако у сервису могу да ти врате фабричку мапу искључиво софтверски (апдејтом или на неки други начин) онда се може и спустити друга (чипована) мапа без хардверског отварања кућишта централног рачунара...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #16 poslato: 15. Sep, 2015. 23:44 »
Mislim da se u zadnje vreme chip-tuning vrši isključivo preko OBD konektora , nikakvo lemljenje niti otvaranje bilo čega se ne radi. U svakom slučaju, znaćemo uskoro iz prve ruke :). Planiram da napravim ~5.000km, pa idem u Revo, da motor ne bude baš ganz nov, jer tamo će dušu da mu vade kada bude išao na valjke.

Na mreži hakkler

« Odgovor #17 poslato: 16. Sep, 2015. 00:04 »
@Neba

Sve se radi preko obd konektora..stare verzije ecu.a do cca 2004g su se morale otvarati kučišta i prelemiti neke stvari.

U servisu kada rade dijagnostiku..rade istovremeno i update softwera ecu.a s samim time "brišu" neke parametre koji su vezani za promjene koje su napravljene "chipiranjem".

Svaka tuner kuća koja drži do sebe to zna i večinom besplatno vraća chip tuning mapu za koju si platio.
Ovi kojima se otvarao ecu..i lemilo se..ukucavalo..nikakav update ne može srušit chip mapu..jer se ni nema šta apdejtat preko obd konektora :D

Sjećam se kolege..kad ga je žena zvala..jel bio u nekom drugom servisu na godišnjem servisu?
Pitao je zašto..žena vrišti na moby..pa auto nejdeee..nikako. (octavia 1.9 pd 105ks...135 s čipom)
Poslije skočio do kolege tunera..i ovaj mu vratio chip mapu..koja je i bila..tj. koju mu je i stavio 1.put.

Van mreže neske

« Odgovor #18 poslato: 16. Sep, 2015. 12:03 »
Preko OBD-a ne možeš upisati novu mapu ukoliko ecu nije odključan, a da bi ga otključao moras otvoriti kućište ecu-a. Svaka verzija softvera ima svoj checksum koji se proverava.
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

Van mreže vnov

« Odgovor #19 poslato: 16. Sep, 2015. 15:59 »
Ja sam radio u Revu za 1,4 tsi radi se preko obd konektora.
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Na mreži hakkler

« Odgovor #20 poslato: 16. Sep, 2015. 16:00 »
Meni nije nitko lemio i otvarao kučište ecu.a..dok kolegi sa malo starijim modelom..je.

Van mreže adamGT

« Odgovor #21 poslato: 16. Sep, 2015. 17:23 »
Ja sam radio u Revu za 1,4 tsi radi se preko obd konektora.
Koliko novaca je kod njih kostalo to zadovoljstvo?

sent from 3310

Van mreže Filip

« Odgovor #22 poslato: 16. Sep, 2015. 17:46 »
350 E je standardna cena, a sa sajamskim popustom je bila mislim 300 u toku te akcije
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže neske

« Odgovor #23 poslato: 16. Sep, 2015. 18:48 »
Kod nekih modela je ecu zaključan, a kod nekih nije. Konkretno za 1.6tdi pcr2.1 SIMOS mora da se unlock-uje.
  • Vozi: Golf MK6 2012 1.6TDI

« Odgovor #24 poslato: 23. Sep, 2015. 03:04 »
U oktobru idem sa drugarom da uradimo naša dva auta, a zainteresovani su i kolege Stevan i Varicak. Da li bi još neko hteo da se prijavi, da znamo o kojem broju automobila se radi kada priđemo ljudima u RevoChip-u da pregovaramo za uslove :).

Pozdrav !

Van mreže batke

« Odgovor #25 poslato: 26. Sep, 2015. 13:21 »
Da se uključim i ja. Radio sam chip tuning na A5 FL (O2) 1.9 tdi. Znači sa fabričkih 105 KS i 250 Nm na 135 KS i 310 Nm. Auto prodisao ali posle 25k km otislo kvacilo. Izgurao još 30k km i sa 60k km zamenio ga za A7 2.0 tdi i kao dodatnu opremu stavio driving mode selection i stalno ga vozim u sport modu. U početku mi je 150 KS bilo dovoljno, ali sada sve više razmišljam o remapu, ali imam nedoumicu. Prvo zbog toga što mi je na prethodnoj riknulo kvačilo, drugo što ne znam da li će softver za driving mode selection da radi normalno i treće kako će to da radi sa DP filterom.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #26 poslato: 26. Sep, 2015. 16:57 »
Kontaktiraj Revochip pa nam javi odgovor....
Kvačilo je riknulo od istrošenosti?

Van mreže batke

« Odgovor #27 poslato: 26. Sep, 2015. 17:11 »
Istrošenost na 25 hiljada je malo čudna. Pre bih posumnjao da ni fabrički nije bilo dobro pa se manivestovalo slabim zujanjem na 10k, žešće se čulo na 25k. Izguralo do 60k, kad je auto zamnenjen novim. Remap sam radio kada je auto na satu imao 8k km. Inače će svi reći da čip ne šteti vozilu ako se, da kažem, vozilo pravilno koristi. Mene u celoj priči ne brine motor već komponente tipa kvačilo, izduv sa DPF i slično. Pozvaću Revochip, baš me interesuje šta će mi reći. Inače nisam protivnik remapa.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Peja

« Odgovor #28 poslato: 26. Sep, 2015. 20:02 »
Mene interesuje kakvo ce biti stanje sa izduvnim gasovima posle cipovanja?
Da li ce biti povecano i koliko?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži Markkoni

« Odgovor #29 poslato: 26. Sep, 2015. 21:04 »
Naravno da ce biti povecano. Ako mislis na merenje emisije onda dosta povecano, ako mislis na dimnost onda moze i malo vise i mnogo vise.

Sent from my SM-N910C