Bio do majstora i problem je sa svezim uljem dolazi od dihtunga dekle. Kada zavrsim limariju (rubovi standardno) polovinom novembra cu da oteram auto da mi to zameni pa cu videti.
Kuckanje sam resio zamenom svecica. Bile su bas matore - jedva sam svukao kablove. Po mojoj proceni svecice su bile fabricke, a auto je 1998. godiste. Mnogo brate, iako je presao samo 80.000km. Sada sam stavio BOSCH super plus svecice sa tri katode koje se navodno menjaju na 50.000km
U medjuvremenu, popila mi je ulja bas onako momacki.
Krenulo je lagano. Dosuo sam litar i bila je na pola. Proverio sam jos jednom posle 200km i spustila je crticu (a ima 20 crtica) na meracu, pa onda jos jednom posle 300km i spustila je jos jednu crticu sto stvarno nije mnogo. Onda nisam pazio jer sam racunao da treba da predjem jos najmanje 1.500km do dolivanja, a presao sam ni 1000km i vec je pala ispod minimuma.
Definitivno trosi ulje (nema sanse da je izbacila litar kroz deklu jer bi se videlo) sto me je stvarno obeshrabrilo.

Auto koji je bio kod prvog vlasnika, garaziran i presao samo 80.000km (provereno i utvrdjeno), koji stvarno ide kao nov i nista u kabini ne lupa, ne trese i ni na koji nacin ne pokazuje da je presao vise, a motor vec trosi ulje. Znaci da ili nisu menjali ulje na vreme pa zeznuli stvar ili ... ne znam sta je ili. Uglavnom, bas sam se iznervirao.
Primetio sam da izbacuje dim na iberlauf iako ne gusi motor. Isto radi kada se izvuce crevo i kada je crevo na svom mestu.
Mislim, moze biti da su sedista ventila problem i da tu ubacuje ulje u motor, ne moraju biti karike, ali u svakom slucaju imam 350 evra troska za limariju i nisam u finansijskoj mogucnosti da uradim i motor sto me stvarno jako nervira s obzirom da imam zelju da vozim ovaj auto malo duze (bar 6 godina) imajuci u vidu njegovo opste stanje.
Ne znam. Razocaran sam poprilicno.

p.s. Da ponovim - Motor je 1.6glx 55KW sa direktnim ubrizgavanjem. Onaj AEE Volkswagenov.