Autor Tema: Dihtung glave?  (Pročitano 5706 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže yoxaZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 4
Odg: Dihtung glave?
« Odgovor #15 poslato: 28. Okt, 2015. 00:08 »
Ako je tako, onda sam nadrljao. Rekao je meni prethodni vlasnik da ona trosi malo ulja i da proverim s vremena na vreme. Ocigledno me je slagao.

Sipao sam sto je i on sipao, a to je Castrol Magnatec 10W-40, tako da ili je ulje kopija ili auto guta ulje. Imao sam zastavu 101 koja je pila litar ulja na svakih 700km, a ovo nije daleko od toga.

Kupio sam sada Liqui Moly MOS2 10W-40 da vidim koji rezultat ce mi dati pa cemo odatle ici dalje. Ako mi to poboljsa (smanji) potrosnju - odlicno. Kupujem samo to, a ako ne onda teram dok ne budem skrpio para da otvaram motor.

Ne znam, i dalje sam ubedjen da mi je dihtung glave negde pojeden s obzirom da se cuje kao da povuce turbina kada stisnem gas. Moguce da gresim, ali meni je to znak da negde vuce fals-vazduh.

Imao je kolega na poslu taj problem sa stilom 2007. godiste 1.9 multijet. Nacet mu je bio dihtung glave, cuo se fals vazduh, trosio mu je ulje kao rezultat, a pritom nije mesao ulje i vodu. Izasla ga zamena dihtunga i ravnanje glave 100 evra.
Moram da proverim dihtung svakako jer ne bih da napravim jos vece zlo, a opet ako otvaram motor ne mogu to da radim bez bar 300 evra u dzepu za svaki slucaj.
Kako sada ide limarija i za to sam se malo zaduzio, deluje mi da nece biti skoro. :(

Ostaje mi Maks i njegov predlog. Videcu na pm-u sada.
  • Vozi: Škoda Felicia 1.6GLX 1998

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #16 poslato: 28. Okt, 2015. 01:59 »
Ako trosi ulje, i toa vo takva kolicina, 1 litar pa i poveke na 1000 km, toa bi se gledalo i niz auspuh, sto znaci kada turiras, niz auspuh ke izlaga plav dim.
Probaj i drug test, izvadi  merac za ulje, upali go motorot i nabij mu turaza, vidi dali niz taj cef za meraca ulje ke izlaga nekakov dim. Ako je motor zdrav, t.e kariki, ondak ne treba da izlaga dim od tamu.

Kazes da na bloka motor vidis svezo ulje. I kod moja 1.3 felicija go ima toa, od poklopecot tece, pa za projdeni 2000 km vcera doturiv 700 ml  i sega e skoro na max.
Znaci vrlo e moguce i da ti tece.
Eve kako e kod mene:
1800 km imam pominato otkako go staviv, 0.5 l fali na sipkata, ama i mi tece od dihtungot kaj poklopecot na ventilite:

• Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže Diamond

• Style
  • Ugled: 6
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #17 poslato: 28. Okt, 2015. 08:47 »
A to kad naglo das gas pa se cuje da usisa puno vazduha to je normalno to se cuje i kod mene... Napravicu ti snimak da cujes... :)

Послато са SM-G355H  

• Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX

Van mreže Diamond

• Style
  • Ugled: 6
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #18 poslato: 28. Okt, 2015. 16:59 »
Ako si na ovo usisavanje mislio onda je normalno :)

https://youtu.be/-RaVNMf4UDo

Послато са SM-G355H  

• Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX

• Ambition
« Odgovor #19 poslato: 29. Okt, 2015. 00:10 »
@ Filo...

Hvala na predlogu - Isprobacu pa cu videti tu foru sa meracem ulja. Sto se tice dima - ima ga, ali nije plav nego beo.

@ Diamond...

Da. To je taj zvuk. :) Nikada nisam to cuo ni na jednom autu koji sam vozio (a vozio sam 10ak raznih automobila, raznih marki, modela i motora) osim kod kolege na stilu i to je bio znak fals vazduha. Ako je to ovde normalno onda u redu.  :RR)

Javljam se za dalje kada provozam malo auto sa novim uljem i isprobam ovo sa sipkom meraca. Inace, vozim auto na limariju od nedelje (ponedeljak ili utorak) pa nece biti update-a povodom ovoga neko vreme.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 29. Okt, 2015. 00:43 »
Sto se tice dima - ima ga, ali nije plav nego beo.

Na hladno vreme, koga temperaturite se padnati, normalno e da ima beo dim niz auspuh. I kaj mojata felicia go ima toa, a i na dosta koli go gledam toa vo zima, da ima beo dim.
Koga e ladno  i koga ke izdisis vazduh niz usta, mozes da ga vidis beo dim kako ti izlaga niz usta. :)

• Ambition
« Odgovor #21 poslato: 30. Okt, 2015. 00:09 »
Na hladno vreme, koga temperaturite se padnati, normalno e da ima beo dim niz auspuh. I kaj mojata felicia go ima toa, a i na dosta koli go gledam toa vo zima, da ima beo dim.
Koga e ladno  i koga ke izdisis vazduh niz usta, mozes da ga vidis beo dim kako ti izlaga niz usta. :)

Sve jeste tako, ali ovo se desavalo i letos. Nema veze sa hladnim vremenom.

• Ambition
« Odgovor #22 poslato: 02. Nov, 2015. 17:41 »
Danas otisla Felicia na limariju :)

Proverio sam i nema dima iz meraca ulja.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 02. Nov, 2015. 18:41 »
Ako nema dim na merac za ulje, ondak bi trebalo kariki da su ok.

• Ambition
« Odgovor #24 poslato: 20. Jun, 2016. 22:38 »
Imam mali update na gornju temu.

Elem, posle svega urađenog. Korišćenja ulja LiquiMoly MOS2, zamene dekle i zamene creva iberalufa, sveo sam potrošnju ulja na nekih 1l na oko 2.000 kilometara.
I dalje mi je delovalo kao mnogo i posle mnogo surfovanja netom i čitanja raznih foruma, uvideo sam da je to normalno za taj motor. Nekima ne troši toliko, nekima troši i više.

S obzirom da sam dobio i uputstvo za upotrebu auta od prvog vlasnika, odlučio sam da se malo udubim i čitanje istog i našao sam ovaj tekst što prilažem kao sliku.

Deluje da je to normalno prema svemu pročitanom. Ne dopada mi se, ali ako je fabrika specificirala da je to ok, onda nema šta ...