Autor Tema: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 34390 puta)

0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

Odg: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #435 poslato: 26. Dec, 2022. 21:10 »
Drugari kako ste, kako vas automobili sluze?
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže joleone

« Odgovor #436 poslato: 26. Dec, 2022. 23:07 »
Veliki pozdrav majstore kao i za sve clanove foruma. Dodjoh je posle 5 godina opet u posed  skode felicije
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

« Odgovor #437 poslato: 27. Dec, 2022. 18:59 »
Neka te lepo sluzi.

Van mreže Filo

« Odgovor #438 poslato: 30. Dec, 2022. 22:03 »
Ne sluzi, vec 1 mesec je parkirana, vlasnik sam na drugi ponovi auto.

Ali dobro, pokraj sve probleme, vozila je 8 godina, izvozeno oko 40 000 km sa felicija. Sad neka ide malo u mirovinu.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

« Odgovor #439 poslato: 31. Dec, 2022. 12:46 »
Kazi nam u cemu je problem kad mesec dana auto neradi.

Van mreže Filo

« Odgovor #440 poslato: 31. Dec, 2022. 14:12 »
Nema problem nikakav samo vec ne vozim felicija vise jer vec 1 mesec vlasnik sam na drugo auto.

A felicija stoj samo tako zasad, ne vozi se jer imamo dve, jedna i dalje vozi cale, a ovu koju sam ja vozio zasad je u mirovinu.
Ali te probleme sa plin, t.e onaj problem sa ler nisam nikako resio, celo vreme je bio prisutan, pa naviko sam se da ako treba povremeno da stelujem po malo plin na isparivac i to je to.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže Vrbas

« Odgovor #441 poslato: 29. Apr, 2023. 16:20 »
Pozdrav! Cime valja ocistiti ler diznu (Felicija, Pierburgov dvogrli), garava je, motor nemirno radi na leru, tj. na niskim obrtajima da se cesto i ugasi...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 43kW

« Odgovor #442 poslato: 30. Apr, 2023. 11:18 »
Pozdrav! Cime valja ocistiti ler diznu (Felicija, Pierburgov dvogrli), garava je, motor nemirno radi na leru, tj. na niskim obrtajima da se cesto i ugasi...

Mislim da ti ler dozna nije jedini problem, trebalo bi prekontrolisati karburator i videti u kakvom je stanju.

Van mreže Vrbas

« Odgovor #443 poslato: 02. Maj, 2023. 15:17 »
Mislim da ti ler dozna nije jedini problem, trebalo bi prekontrolisati karburator i videti u kakvom je stanju.
Najvjerovatnije, ali da je pokusam procistiti sto vise pa da bar iole umanjim ove probleme pri voznji dok ne odvezem majstoru auto, valjalo bi karburator pregledati, struju, svjecice... Od kad sam ga kupio nije nista radjeno (bilo bez problema), a prethodni vlasnik ko zna kad je to sve radio.

« Odgovor #444 poslato: 02. Maj, 2023. 16:20 »
Najvjerovatnije, ali da je pokusam procistiti sto vise pa da bar iole umanjim ove probleme pri voznji dok ne odvezem majstoru auto, valjalo bi karburator pregledati, struju, svjecice... Od kad sam ga kupio nije nista radjeno (bilo bez problema), a prethodni vlasnik ko zna kad je to sve radio.

Mozes pokusati ali ti nepreporucujem jer je po opisu problema potreban majstor koji ima iskustva i da karburator detaljno prekontrolise. Takvim pristupom ce utvrditi koji su sklopovi ispravni ili u solidnom ispravnom stanju. A, koji su sklopovi dotrajali i prave problem kod sagorevanja gorivne smese.

« Odgovor #445 poslato: 15. Jun, 2023. 18:53 »
Fenomen Magic

majstore, mi treba jedan savjet od vama, Skoda felicia 1996 plin, bio je pokvaran razvodnik za struju, majstor mi je smenior razvodnik i elektronska plocka modul, sad radi okej ali na vecim brzinama nad 60 cujem malo eksplozije najverojatnije u rasplinjacu i trokiranja, sad dali je problem u struju, kablovi, svecice... ?
Pozdrav

Trebalo bi sa stroboskopom pogledati tacnost paljenja i ako je potrebno, podesiti ga na fabricke parametre. U tvom slucaju majstor je podesio rano pretpaljenje gorivne smese.

Van mreže Vrbas

« Odgovor #446 poslato: 01. Dec, 2023. 17:47 »
Pozdrav, ljudi! Ako sam dobro shvatio, ovo bi trebao biti saraf za stelovanje smjese goriva i vazduha (zavrtanje vazduha)? Lijeva strana Pierburga 2e2 iz polozaja kad se stane ispred auta...

I koliko bi se, u prosjeku, ga trebalo odvrnuti u slucaju da su obrtaji recimo ~500 na leru, 90°C (drukanjem kocnice rastu na nekih 900)?
Zahvaljujem unaprijed

« Odgovor #447 poslato: 01. Dec, 2023. 17:59 »
Postovani, koliko vidim na tom mestu nalazi se zavtanj koji uopste nepripada karburatoru, mislim da su izgubili originalan zavrtanj. A postavili neki vid cepa da auto kako tako radi.

Van mreže Vrbas

« Odgovor #448 poslato: 01. Dec, 2023. 18:29 »
Tako znaci... Jos ja njega odrvcem i odvrcem, a motor jednako radi, nikakve promjene nema, i jos se cudim zasto. Dakle, u sustini se odvrtanjem ili zavrtanjem tog sarafa trenutno nece nista ni promijeniti, tj pustiti/zavrnuti vazduh? Jer smjesa je prebogata i trosi previse. Moram nesto poduzeti, bankrotiracu od potrosnje :))

« Odgovor #449 poslato: 01. Dec, 2023. 18:56 »
Neznam ko Vam je odrzavao karburator ali objektivno postoji ozbiljan problem ako je u telu ostecen navoj. Psteno bi bilo da je rekao sta mu se desilo i da je postavio trenutni gumeni cep dok nenadje originalni zavrtanj.
 Da ste kojim slucajem bizu Bgd pa da pogledamo sta je ucinjeno i sta se moze popraviti. Auto trosi mnogo jer mu je na leru omogucen maksimalan prolaz gorivne smese.

Pretraga foruma [Google]