0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.
Pozdrav, vozio sam auto kod majstora za karburator on je pregledao ceo karburator i rekao je da nigde ne preliva i da ne curi nigde gorivo. Bio mi je mali sauh pa je to nastelovao. Imam i dalje problem sa potrosnjom auto pali na pola kljuca i radi lepo ali i dalje trosi oko 18 litra sto je mnogo za skodu feliciu 1.3 benzin. I desava mi se na semaforu kad hocu da krenem da krene da se gusi i ne prima gas i na autoputu idem 100 i odjednom mi izgubi gas moram da ugasim i upalim auto da bi primio gas. Da li moze neki savet sta da uradim jer mi je majstor rekao da auto radi super i da je sve okej.
Jutro,evo mene da vas pitam,sto mislite tice se grijaca idpod karba na usisnoj grani mislim da je nikad nije spojen na struju,volija bi i to rjesiti,ali kako ga paliti,nznm i drugo pitanje ona elektricna dizna za rad na leru je spojena i radi jel kad iskljucim napon sa nje auto se ugasi,da li bi moga bez nje probati da stavim neki saraf podignem ler da auto moze raditi,posto mi stvarno dosta trosi,a neki po forumima govore da ona zna stvarati probleme,inace karb je servisiran ne preliva i nigdi se ne osjeti miris benzina,ali loče dosta,zadnje mjerenje 10 litara 70km doduse sve po gradu,hvala i oprostite ako sam naporan,a najgori odgovor sto mogu dobiti je od nekig mestra kad dodem,ah sto bi ti,mora trositi...🤔
Karburator i plin su najbolja kombinacija. Rade samo leptiri i godinama ce raditi savrseno. Benzin je druga priča. Nekada kada nam nestane plina i prebacimo na benzin, auto ne radi kako treba gasi se pod malim gasom, sto je lose u urbanim sredinama. Za prvu nuzdu karburator se moze otpusiti vakumskom metodom. Skine se poklopac filtera za vazduh, levom rukom se daje gas a desnom se na trenutak zapuse usisni otvori karburatora na pola sekunde sekund, pa se iskrene dlan da karburator moze sisati vazuh, naizmenicno po pola sekunde sekundu. Treba davati dosta gasa. Vakum koji se stvara kada se zapuše usisi karburatora u 95 posto slucajeva otpuše karburator posle minut dva. To važi za sve automobile sa karburatorom.Posle toga kada se dodje kuci karburator treba rastaviti i ocistiti.
Drugari kako ste, nismo se odavno culi, kako vas sluze vasi cetvorotockasi?
Hvala na pitanju, loše Felicija 1.3 troši kao tenk i TNG i benzin. Automatski sauh varira. Sistem za gas servisiran, zamenjene membrane, filter. Opet isto, možda još gore.Tako da sa ovim cenama benzina i gasa je lepota jedna. Sreća što ne prolazim mnogo kilometara.
Dali moze pomoc oko malog gasa na skodi 1.3 lx. Karburator je remontovan. Mali ler i kad je hladan i kad je zagrejan motor. Prvo paljenje ne krene iz prve nego iz trece i to sve drzanje na gasi jel kad pustim motor radi na 500 obrt samo koliko dise. Kad se ugreje tu je negde oko 700