Autor Tema: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 89050 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
Odg: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #105 poslato: 22. Jan, 2016. 18:12 »
Ako ti je ispravan termicki deo u kucistu filtera, imaces pravilnu regulaciju usisanog vazduha. Najlase ces proveriti ispravnos tog temickog dela ako skines kuciste filtera i pogledas u kom je polozaju klapna. Vod vaduha koji je povezan sa rebrastim crevom koje je povezano sa izduvnom granom, mora biti otvoreno, odnosno prohodno. Regulacija usisanog vazduha je ispravna na ovoj spoljnoj temperaturi vazduha.
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #106 poslato: 22. Jan, 2016. 19:12 »
Stvarno Dobrivoje nemogu da te shvatim, vo 2 posta razlicito mi odgovaras, ja ti postavljam konkretno pitanje, a ti mi odgovaras preopsirno, spominjes ispravnog termickog deo, ovo ono.

Evo sto si rekao:
Leti ga mozete skinuti da bi se izduvna grana nesto bolje rashladjivala ali, kad dodje novembar mesc. Vazno je da se rebrasto crevo vrati na svoje mesto.

I ja te pitam, sta bi se desilo ako ga ne trgnem ili zatvorim to crevo, nego da ostavim prohodno i u leto.
Dali i u leto je neophodno da to crevo biti prohodno i da vuce zagrejan vazduh preko to crevo ?
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

• Laurin&Klement
« Odgovor #107 poslato: 22. Jan, 2016. 20:01 »
Dragi moj Filo nemoj da se srdis, na tvoje pitanje sam uopsteno odgovorio ali evo konkretnog odgovora. Ako bi ostavio to rebrasto crevo a bimetak u kucistu filtera pravilno radi, dotok vazduha leti bice blokiran. Jer ce ga klapna koja je povezana sa bimetalom zatvoriti a, otvorice otvor kroz koga ce ulaziti manje topao vazduh.

U slucaju da je neispravan sistem za automatsko usmeravanje usisavanja vazduha i leti ulazi topao vazduh od izduvne grane, nece se nista strasno desiti. 

Ja licno preporucujem da se leti skine to crevo, jer ce se lakse rashladjivati izduvna grana. A imace se nesto bolje odnosno lakse usisavanje vazduha, preko creva koje se nalazi kod fara... Nadam se da sam ti sad pomogao da shvatis cemu sluzi taj automatski sistem za prebacivanje usisanog vazduha...

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #108 poslato: 22. Jan, 2016. 22:03 »
Zelis da mi kazes deka i vo rebrastoto crevo ima klapna koja se otvora i zatvora ?
Ili na bimetalnu oprugu mislis na onu koja otvora i zatvora leptir za automatski sauh.

• Laurin&Klement
« Odgovor #109 poslato: 23. Jan, 2016. 07:38 »
Filo, da li si ti nekad skinuo celo kuciste filtera sa karburatora i pogledao sa svih mogucih strana? U samom kucistu filtera u usisnom delu imas klapnu sa termickim delom. Taj sistem sluzi da sam usmerava ulaz prljavog vazduha, nemas nikakve veze sa karburatorom.

Da li je stvarno moguce da nisam toliko bijo jasan, koliko puta ti govorim o termickom delu koji se nalazi u kucistu filtera ( kao da prvi put imas skodu )...

Van mreže Bacteria

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #110 poslato: 23. Jan, 2016. 08:45 »
Filo vidi vaka stojat rabotite,kukisteto za filter za vozduh zima vozduh od dve mesta  odnosno pogledni kade se spojuvaat rebrastoto crevo koe ide od kaj granata i gumenoto koe ide od kaj farot.Tamu kade sto se spojuvaat vnatre ima avtomatska klapna koja dokolku e ispravna odreduva od kade kolata da zima vozduh,odnosno majstorski kazano letno/zimsko podesuvanje.E sega obicno ne funkcionira i e zaglaveno ili na letno ili zimsko.
Dobrivoje kod mene je problem to sto ako rucno prebacim na letno onda poremeti se smesa plina i neradi kako treba /gasi zato vozim i u leto preko rebrastim crevom

• Laurin&Klement
« Odgovor #111 poslato: 23. Jan, 2016. 12:24 »
Dobrivoje kod mene je problem to sto ako rucno prebacim na letno onda poremeti se smesa plina i neradi kako treba /gasi zato vozim i u leto preko rebrastim crevom

To je dokaz da ti majstori nisu pravilno namestili plin. Kad sve sto su plinadjije postavili izvadim i preko analizatora gasova pravilno podesim plin ( pod uslovom da imam dobar protok tecne faze plin, ako ga nemam onda remontijem isparivac ). Sve je jedno u kom ce se polozaju nalaziti klapna na kucistu filtera...

Van mreže Bacteria

• Style
« Odgovor #112 poslato: 23. Jan, 2016. 12:29 »
Moj sistem(lovato) je pet meseca star 5000km. Ali jos od prvog dana neradi na letnju polozbu zasto su ga podesili na zimsku

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #113 poslato: 23. Jan, 2016. 13:17 »
Filo, da li si ti nekad skinuo celo kuciste filtera sa karburatora i pogledao sa svih mogucih strana? U samom kucistu filtera u usisnom delu imas klapnu sa termickim delom. Taj sistem sluzi da sam usmerava ulaz prljavog vazduha, nemas nikakve veze sa karburatorom.

Da li je stvarno moguce da nisam toliko bijo jasan, koliko puta ti govorim o termickom delu koji se nalazi u kucistu filtera ( kao da prvi put imas skodu )...

Filo vidi vaka stojat rabotite,kukisteto za filter za vozduh zima vozduh od dve mesta  odnosno pogledni kade se spojuvaat rebrastoto crevo koe ide od kaj granata i gumenoto koe ide od kaj farot.Tamu kade sto se spojuvaat vnatre ima avtomatska klapna koja dokolku e ispravna odreduva od kade kolata da zima vozduh,odnosno majstorski kazano letno/zimsko podesuvanje.E sega obicno ne funkcionira i e zaglaveno ili na letno ili zimsko.

Se razbravme. Problemot e sto kaj mene u usisniot del, gde se to rebrasto crevo spaja so plasticniot deo koj vuce vazduh od kaj farot, nemam takva klapna, prazno je, t.e samo to kako plastika nekoja koja je stavena da se zatvori rebrasto crevo.

Van mreže Bacteria

• Style
« Odgovor #114 poslato: 23. Jan, 2016. 13:29 »
Slikaj

Sent from my D2203  

• Laurin&Klement
« Odgovor #115 poslato: 24. Jan, 2016. 08:53 »
Nemoguce je da nemas tu klapnu ( zato ti mene neshvatas jer nisi imao prilike da je vidis ), jedino da ti majstori " plinadjije " nisu skinule i namestili dotok vazduha kako njima odgovara...

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #116 poslato: 24. Jan, 2016. 13:50 »
Nemam ubav telefon da ti slikam unutra i da vidis. Rebrastoto crevo gde se spaja so plasticni deo od kukiste filtera, nema nikakva klapna, nego bas gde se spaja staveno je nesto ko plasticni deo debel 2 cm, sirok 3-4 cm i dugacok 7-8 cm tamam da zatvori to rebrasto crevo.
A toj plasticni deo je pricvrsten so ovoj straf koj sam ti obelezao so crveni krug. Zato sam se zbunio kad si spomnao termicki deo, ja tada sam pomislio da mi pricas opet za sauhom.

Inace  kad sam je kupio, bas je bio mnogo prigusen plinot, filter za vazduh prljav, ceo bio crn, i niz auspuh se osecao mnogo plina. Trosila je 14 litra tada, a bio je maj mesec, i na autopat vise od 120 km/h ne mozese.
Kada go smeniv filterot za vazduh, nije primala gas ama ic. nije mogla vise od 50 km/h da razvie i tada sam otisao na plinadzija koj mi je samo otvorio par krugova toj ventil i evo od tada do sada tako je vozime.
« Poslednja izmena: 24. Jan, 2016. 13:59 Filo »

• Laurin&Klement
« Odgovor #117 poslato: 24. Jan, 2016. 14:03 »
Prvo, da mi se javno izvinis a ne da me kritikujes kako te nerazumem i pogresno pisem. Tu  gde ti se nalazi zavrtanj, trebao bi da se nalazi fabricki ugradjen termicki deo sa klapnom. Koji, kako sam vec rekao sam prebacuje odakle ce uzimati " prljav " vazduh. Ali pametni majstori su ti taj deo izvadili i prilagodili - redukovali ulazak vazduha, kako njima odgovara ( sto nije korektno ).

Da li ima sanse da obidjes neki odpad auta kod tebe i nadjes ispravno kuciste vazdusnog filtera?

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #118 poslato: 24. Jan, 2016. 14:19 »
Ja vo nitu jeden trenutak nisam ti se nalutio, niti pak sam zeleo da te navredim, ali ako sam te uvredio pogore kako sto sam izreagova, izvini, nece se povtorit.

A za kuciste, valda ima sansi, ima po nasi oglasi na internetov felicii koje su havarisani i se prodavaju na delovi, tako da ke pobaram. I onako treba da najdem tablu so osiguraci, tako da probacem da najdem i ispravno kuciste so klapna.

A inace praksa je vo MKD da se stalno improvizuje, duri i sami vlasnici to zele, bitno da radi, nije bitno dali kolata je so onim delovima koje su potrebne ili ne, ako radi dobro je.
Evo i moj cale je eksperimetovao uvek na kadetu, primer vozio je so druk lager od Citroen Diana, i za taj period dodeka smo ga vozili so toj druk lager, nastradali su nam 3 potisne ploce. Nakraj smo nasli originalni druk lager i od tada nije imao problem.
To je, balkan :))

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #119 poslato: 24. Jan, 2016. 18:15 »
moram da se nadovezem na pricu jer je i kod mene ista situacija ali klapna prljavog vazduha nije skinuta,samo je blokirana da bude uvek zatvorena za topli vazduh sa izduvne grane a ovaj sraf i kod mene isto ovako stoji.ako ga skinem i pustim klapnu da radi kako fabricki treba da radi nece auto da radi jer kad je hladan motor onda usisava manje vazduha nego kako su ga plinadzije napravile da uvek usisava hladan vazduh ispod fara a nikad sa izduvne grane.slikacu ako mogu.inace je Favorit u pitanju,benzin i plin.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng