Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Kvarovi Popravke Servisi
»
Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
Strana:
«
1
...
3
4
5
...
31
»
Dole
Autor
Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje) (Pročitano 60441 puta)
0 članova i 33 gostiju pregledaju ovu temu.
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
«
Odgovor #45 poslato:
10. Nov, 2015. 20:07 »
Da ste me pre pet - sest dana pitali slikao bih ga jer sam ga imao u servisu. Slikao bih ga kako izgleda kad se postavi na karburatoru. Vazno je reci da sa tim mesacem ne ostecujete kuciste filtera, videcu ovih dana ako bude bilo vremena da ode kod kolege plinadjije i slikam taj novi famozni tip mesaca....
Vozi: skoda 1000 MB
Bobi
Laurin&Klement
L&K ugled:
28
Moj Skoda Club Aleksinac...
«
Odgovor #46 poslato:
13. Nov, 2015. 20:44 »
slikacu vam sutra taj mesac za plin,montiran je na mom Favo...
Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #47 poslato:
14. Nov, 2015. 15:58 »
Evo jedne verzije uvodjenja plina bez mesaca, u praksi se odlicno pokazala.
Bobi
Laurin&Klement
L&K ugled:
28
«
Odgovor #48 poslato:
15. Nov, 2015. 11:06 »
evo kako je kod mene to uradjeno...
http://postimage.org/image/4xkhzki9f/
http://postimage.org/image/i4ejcu3cj/
nisu bas jasne slike,mutno se vidi...
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #49 poslato:
15. Nov, 2015. 12:38 »
Tako je Bobi, to je taj mesac. Koristi se kod svih dvogrlih Pierburg karburatora, prednost mu je jer se ne ostecuje kuciste filtera ( u odnosu na stariju verziju ).
Bobi
Laurin&Klement
L&K ugled:
28
«
Odgovor #50 poslato:
15. Nov, 2015. 21:55 »
Dobrivoje treba da menjam gumeni nosac karburatora,ovaj stari je pukao na jednom mestu,u utorak mi stize novi,pitanje za tebe je cime da mazem nosac i da li se uopste maze jer to do sada nisam menjao a neko mi rece da se to samo montira bez mazanja hermetika ili cime vec treba
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #51 poslato:
16. Nov, 2015. 07:30 »
Gumeni nosac karburatora ima dvojaku ulogu, a to je:
- da umanji vibracije motora u odnosu na karburator i
- sluzi kao zaptivka izmedju usisne grane i samog donjeg dela karburatora.
Vazno je da su same povrsine usisne grane i karburatora ciste, bez bilo kakvih tragova ili naslaga na nalegajucim povrsinama ( tipa zaostalog zaptivaca ili silikona i tome slicno ). Mozes staviti ( odnosno napraviti od kartona od ambalaze usinog filtera vazduha ) zaptivac na usisnoj grani pre gumenog nosaca.
Trudi se da ravnomerno pritegnes nosac za usisnu granu, a isto vazi i za stezanje karburatora sa gumenim nosacem...
«
Poslednja izmena: 16. Nov, 2015. 07:33 Dobrivoje
»
Bobi
Laurin&Klement
L&K ugled:
28
«
Odgovor #52 poslato:
16. Nov, 2015. 16:53 »
uredicu tako sa kartonskim dihtungom,taman sam danas narucio gumeni nosac i jos neke delove koji mi stizu sutra pa se bacam na zamenu istih
hvala Dobrivoje
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #53 poslato:
05. Dec, 2015. 20:15 »
Uh
, odavno nisam video zapusten plinski sistem na autu. Sto je zapusten ( jos i da razumem ), a sto je prigusen ulaz vazduha, cudim se
kako je u opste i radio motor tog lepog i odlicno ocuvanog gofa II 1,6 90 godiste.
Sacuvao sam delove koji su upotrebljeni za prigusivanje vazduha pa cu sutra slikati i postaviti na forum. Verujem da nisu mogli pravilno da podese plin, pa je na ovaj nacin ( prigusivanjem ) pokusano da se resi problem sa losim radom motora.
Bobi
Laurin&Klement
L&K ugled:
28
«
Odgovor #54 poslato:
06. Dec, 2015. 12:24 »
ako si u prilici slikaj te delove pa izbaci ovde slike da vidimo,mene zanima jer i kod mene na Favo je prigusen usis vazduha vise od pola... ja bih to sve skinuo da nema prigusenja nego onda ce da trazi da odvijem mnogo plin pa me frka zbog potrosnje...
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #55 poslato:
06. Dec, 2015. 13:15 »
Evo obecanih slika:
Da li su pametne plinadjije mogli
jos malo da smanje prolaz
za dotok vazduha
?
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #56 poslato:
11. Dec, 2015. 19:32 »
Nadovezacu se na zadnje pisanje, nisam mogao da dobijem pravilan odnos plina i vazduha na leru i turazi. Skiniu sam isparivac i otvorio ga, imao sam sta da vidim. Membrane ispucale ( pojedinih delova nema, zao me sto ih nisam slikao ), tvrde i mulja od finog plina.
Isparivac opran, stavljene nove membrane i filter tecne faze. Isparivac vracen na autu, instalacije povezane i ispitane na propusnost. Auto upaljen i podesen plin na leru i turazi. Sa lakocom dobivene pravilne vrednosti ( pravilan odnos CO% ) plina i vazduha. A da nije prigusen dotok vazduha sa delovima koje sam skinuo ( postavljene slike u predhodnom pisanju ).
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #57 poslato:
18. Dec, 2015. 20:30 »
Moram priznati da se nasim plinadjijama divim, koje sve specije imaju i ugradjuju, kako bi auto radio na plin. A, kako ce raditi na benzin, bas ih briga.
Slikacu nove izume i od nedelje ih postaviti na forumu, sa objasnjenjem kako sam na svo nacin resio protok plina...
Filo
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #58 poslato:
30. Dec, 2015. 01:27 »
Dobrivoje, dali ako na mojata felicija sauhot go namestam na ''letna pozicija'', bi se odrazilo na potrosuvackata na plinot ?
Znaes imav neli maka so nemirno rabotenje na motorot vo ler, ama posle toa uspeav da go sredam strafot, uspeav da go namestam i sega ne vlece fals vozduh od prosta pricina sto pred da go napravam toa, zabelezuvav deka na 50 km/h ko da mi trza, ko da blago trokira.
Sega koga taa dupka e zatvorena, ne go osekam toa.
No, za sauhov te prasuvam posto zadno merenje 12.8 litri na 100 km plin.
Vremevo e ladno, pa si pusta sauh. Inace celo vreme ja palime na plin, nema problem so palenjeto na plin, baska go smeniv i akumulatorot, pali ko mina.
Spored moite dosegasni znaenja za plinot, a i prethodnata kola kadett ni bese so plin, znam deka na plinot ne mu treba sauh koga e laden motorot, na skros laden motor bez sauh pogotovo starive vozila moze da vozat bez da trokiraat. Ete kadetot ne mi trokirase nitu na -10 koga ujutro ke go zapalev na plin.
Zatoa te prasuvam dali ako go namestam na letna pozicija, znaci da voopsto ne pusta sauh, toa bi bilo podobro ?
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
Dobrivoje
Laurin&Klement
L&K ugled:
30
«
Odgovor #59 poslato:
30. Dec, 2015. 08:08 »
Uh Filo, nadam se da sam te koliko toliko razumeo ( potrudi se da nam pises na srpskom ). Kad je hladnije sauh ( automatski na tvom automobilu ), mora da zatvori gornji leptir. Ako ti je smesa plina i vazduha na leru pravilno podesena i ako u tvom plinskom sistemu imas el. ventil sauha na isparivacu. Motor tvog automobila mora da upali iz prve ( pod uslovom da jednom pritisnes nogu na gas ).
Vidim da uporedjujes sadasnje paljenje sa predhodnim paljenjem na kadetu (
prethodnata kola kadett ni bese so plin, znam deka na plinot ne mu treba sauh koga e laden motorot
), na svakom gorivu u hladnijim danima je i te kako potreban sauh.
Nema podesavanja letnjeg ili ti zimskog sauha, kako ga je konstruktor osmislio, tako moramo ispostovati i sve dovesti u pravilno stanje. A to znaci:
- prvo, moras
dovesti sauh u ispravno stanje
( nema letnjeg ili zimskog podesavanja, zna se kako treba da funkcionise ) i da ga aktiviras pritiskom na pedalu gasa,
- drugo, moras
podesiti sagorevanje plina i vazduha u ispravni odnos na leru
( kad je motor zagrejan na radnoj temperaturi ),
- trece, moras podesiti sagorevanje plina i vazduha na turazi ( kad je motor zagrejan na radnoj temperaturi ) i
- cetvrto, na isparivacu moras imati el. ventil hladnog starta ( coka ), koga moras rucno iz kabine aktivirati ( dozvoliti da pre paljenja udje odredjena kolicina tecnog plina u usisnu granu ).
Kad se sve navedeno pravilno podesi i tako radi, motor svakog automobila ce upaliti bez problema na plin u hladnim danima.
Nadam se da si me koliko toliko razumeo i da ces navedene stvari na tvom automobilu proveriti i doterati. Ako ti treba jos saveta, slobodno nam se javi, ali nam malo napisi i na srpskom jeziku...
Strana:
«
1
...
3
4
5
...
31
»
Gore