Autor Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 41628 puta)

0 članova i 20 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #195 poslato: 21. Sep, 2016. 21:47 »
U odgovorima pod brojem: 151, 153 i 158 imas mogucnost da vidis kako izgledaju mesaci..
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže DoctorWho

« Odgovor #196 poslato: 21. Sep, 2016. 22:08 »
Hvala, na brzom odgovoru. Ovako nesto bih ugradio u moju feliciju. Koliko bi kostala ugradnja polovnog sistema za plin?
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3LX

Van mreže Maverik

« Odgovor #197 poslato: 21. Sep, 2016. 23:09 »
@Filo - Hvala na savetu. Kad na radnoj temperaturi nadrukam kočnicu broj obrtaja u leru se lagano uvećava. Ne puno, ali kazaljka se penje. Mogao bih da naštelujem to i spustim ih na 900 O/min kako je, ako sam dobro upućen, predviđeno za Škodu, ali zar neće onda možda i češće da se gasi, jer će broj obrtaja da bude još niži u leru?

Inače, na benzinu mi radi, na radnoj temepraturi, na 900 O/min.

Značilo bi mi i ako bi neko napisao ukratko kako da proverim da li mi radi automatski sauh. I tu bih imao dodatno pitanje - jedno od dva tanka creva koja ulaze sa zadnje strane karburatora je izvučeno. Tako sam kupio auto, tako ga i vozim. Jednom sam ga bocnuo tamo gde je predviđeno i auto je počeo da se guši u leru dok je radio na plin. Da li možda problem sa gašenjem nastaje zbog njega?

Još jednom havala svima i kao što je napisao Dobrivoje svačiji savet je dobrodošao. :)
  • Vozi: Škoda Felici 1.3lx

Van mreže Filo

« Odgovor #198 poslato: 22. Sep, 2016. 00:15 »
Ako na radna temperatura na benzin ti radi na 900 obrtaja, ondak bi trebalo da automatski sauh da je ispravan.
Kazes da na drukanje kocnica, obrtai se malo povecaju, najverojatno ide malo vise plina nego sta treba da motor normalno radi.
Pred da pocnes da stelujes na ono dugmice koje sam ti oznacio, obelezi polozaj (za da znas ako ne uradis dobro, da vratis u isti polozaj), zatim namali malo plin, probaj oko 1/4 krug prvin da namalis, znaci zavijes to u pravec dvizenje skazalke na satu.

Edno tanko crevo je od vakuum na razvodnik, a drugo tanko crevo je od odusak kod kapacka za dosipanje ulja.
Moguce e i od tu da ti uvlaci malo falsh vazduh. Kod mene sve je to povezano na karburator, nista nije izvadeno.

« Poslednja izmena: 22. Sep, 2016. 00:23 Filo »
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

« Odgovor #199 poslato: 22. Sep, 2016. 07:13 »
Hvala, na brzom odgovoru. Ovako nesto bih ugradio u moju feliciju. Koliko bi kostala ugradnja polovnog sistema za plin?

Nebih ti preporucio ugradnju polovnih delova, jer ces bespotrebno stvoriti sebi problem kod dobijanja atesta.

« Odgovor #200 poslato: 22. Sep, 2016. 07:19 »
Maverik, neznam da li mozes da nadjes u svom mestu korektan servis, da ti pogleda benzinski i plinski sistem na tvom autu. Da se svi nedostaci u tim sistemima otklone i sami sistemi pravilno podese. Jos ako se u samom podesavanju ukljuci i odgovarajuca ispitna oprema, rezultat je zagarantovan. A ti kao vlasnik auta, prezadovoljan postignutim rezultatima...

« Odgovor #201 poslato: 22. Sep, 2016. 19:11 »

Značilo bi mi i ako bi neko napisao ukratko kako da proverim da li mi radi automatski sauh. I tu bih imao dodatno pitanje - jedno od dva tanka creva koja ulaze sa zadnje strane karburatora je izvučeno.

Još jednom havala svima i kao što je napisao Dobrivoje svačiji savet je dobrodošao. :)

Sto se tice automatskog sauha, predlazem da diskutujemo u temi koja obradjuje takav problem odnosno: " Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje) ". Tamo ce mo natenane ( kad postavis pitanje ) da razjasnimo sve sto te interesuje...

Van mreže Maverik

« Odgovor #202 poslato: 23. Sep, 2016. 23:25 »
Hvala svima na savetima i saradnji. Pozdrav do sledećeg problema. :)
  • Vozi: Škoda Felici 1.3lx

« Odgovor #203 poslato: 12. Okt, 2016. 08:41 »
Dragi moji clanovi nisam mogao da verujem da odredjeni vlasnici automobila mogu da predaju svoj auto majstorima ili drugarima i da uniste deo karburatora. Vlasnik se zalio na otezano jutarnje paljenje, zamislite kad je alat koji se zove sekac morao da radi kako bi popravili sauh. Kad su unistili karburator onda su se setili da potraze pomoc u adekvatnom servisu...

« Odgovor #204 poslato: 13. Okt, 2016. 07:12 »
Posto je specifican kvar na karburatoru, nastavicu sa pisanjem u temi: " Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje) ".

Van mreže Filo

« Odgovor #205 poslato: 19. Okt, 2016. 13:43 »
Juce cuo smo se sa majstor Dobrivoje, pricali smo oko moja felicija na koja je nastalo kvar vezan oko plinskog ureda.
Hvala na Dobrivoje koj je odvoio vise od 1 saat da mi objasnava sta da proveravam, kako da utvrdim dali elektroventil i ventil za benzin su ispravni, no i kako da popravim automatski sauh koj mi ne radi.
Na kraj ispalo je da mi kola mesala plin sa benzinom, jer sada mi ne radi plinski uredjaj, isklucio sam i napravio sam je da radi samo na benzin.
Ali kako i da e, hvala na svaki sovet i odvojeno vreme od Dobrivoje, covek je fenomenalan, toliko pitanja sam postavio, na sve je detalno odgovorio.

Van mreže Filo

« Odgovor #206 poslato: 31. Okt, 2016. 15:42 »
Izvinite na dupli post.
Dobio sam jedan savet oko palenja na plin od prijatel koj isto ima felicija za klasicni plin koj se ugraduje na karburatori. Znaci ovako, ako auto nije vam vozeno duze vreme, pa na prvi start kad je motor hladan i pokusavate da ga upalite na plin, ali motor vergla preduze, ili pali posle drugo ili treto verglanje, probajte na prvo verglanje kada okrenete kluc i motor pocne da vergla, pritisnite tada crveni taster. Znaci ne da pritisnete pred verglanje, nego dok motor vergla pritisnite kratkotrajno taj crveni taster.

Ako bude nekat u buducnost da mi se desi i mene na hladan start da mi vergla preduze, probacu ovaj metod.

« Odgovor #207 poslato: 31. Dec, 2016. 11:31 »
Slazem se u potpunosti sa iznetim savetom od naseg clana i korisim priliku da Vam od srca cestitam Novu Godinu....

Van mreže Filo

« Odgovor #208 poslato: 08. Jan, 2017. 19:58 »
Izvinite na dupli post.
Dobio sam jedan savet oko palenja na plin od prijatel koj isto ima felicija za klasicni plin koj se ugraduje na karburatori. Znaci ovako, ako auto nije vam vozeno duze vreme, pa na prvi start kad je motor hladan i pokusavate da ga upalite na plin, ali motor vergla preduze, ili pali posle drugo ili treto verglanje, probajte na prvo verglanje kada okrenete kluc i motor pocne da vergla, pritisnite tada crveni taster. Znaci ne da pritisnete pred verglanje, nego dok motor vergla pritisnite kratkotrajno taj crveni taster.

Ako bude nekat u buducnost da mi se desi i mene na hladan start da mi vergla preduze, probacu ovaj metod.

Pred pola sat isprobao sam ovaj metod. Spolnja temperatura -10. Motor nije bio palen 2 dana. Zapoceo sam so verglanje, malo dodao gas i nakon toga straknuo sam crveno dugme. Motor je odma zapalio nakon pritiska crveno dugme.

Van mreže pajapop

« Odgovor #209 poslato: 08. Jan, 2017. 20:47 »
Ma, bez verglanja...Dovoljno je da se da kontakt, (bez verglanja)...zatim, tri puta kratkotrajno pritisnes crveni taster, da se plin usprica u kuciste filtera, i onda se stratuje motor...Mada, najbolje je da se pali i gasi na benzinu, pogotovo kad je hladno vreme, jer ce brzo stradati membrane u rasprsivacu... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.