0 članova i 15 gostiju pregledaju ovu temu.
Probuvao sam da pritisnem dva-tri puti pedala za gas i proveruvao sam dali leptir ke se zatvori, nije se zatvorao.Kada je upalim, prvicno radi kako da je na radna temperatura, mirno na 800-900 obrtaje.Kad pocnem da vozim i stajem nakon 1 minuta voznja recimo, e taka obrtaje su znatno povecane. Jer nemam obrtometar, ovako po sluha, smatram da su oko 1500 obrtaje.
Prije pritiskanja gasa i nakon pritiskanje gasa (ovo na hladan nezapalen motor), polozaj leptira je otvoren, kao da je motor na radna temperatura.Ja ustvari i ne pritiskam gas dva-tri puti prije palenje, samo malo dodam gas, verglam i upali si motor bez vecih problema.
Lepir sauha u odnosu na spoljnu temperaturu mora biti u aktivnom polozaju. Pa makar to bilo i na prvom zubu / stepeniku regulatora obrtaja motora hladnog starta. Kad motor dostigne temperaturu iznad 65 - 70 stepeni obrtaji motora spustaju se na zadati prazan hod / ler, a leptir sauha stoji vertikalno.Pravilno je Filo da pritisnes pedalu gasa jednom i pocnes da verglas motor ( pedalu gasa nediras vise jer se automatski sauh aktivirao ako ispravno radi ). U momentu verglanja dobro je da aktiviras el. ventil prinudnog dodavanja plina u mesacu. Na taj nacin se uspostavlja bogata gorivna smesa plina / vazduha, koja omogucava laksi start motora...
Dolazi vlasnik solidno ocuvane felicije, poslat je od strane majstora za plin. Navodno, mora prvo da se sredi karburator da bi se sredio plin.
Uredu Filo, bilo bi mi drago da se upoznamo ako bi te put navodio prema Beogradu. Da ti pregledam karburator i plinski sistem pa da se provozamo i da vidis kako ce ici auto.