Autor Tema: VW EA189 skandal, kako ce se odraziti na koncern i Skodu?  (Pročitano 46231 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže klisko

Odg: VW EA189 skandal, kako ce se odraziti na koncern i Skodu?
« Odgovor #150 poslato: 17. Nov, 2015. 23:04 »
Linkove ne mogu da otvorim, da li se zna koja rešenja su smislili?
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Peja

« Odgovor #151 poslato: 17. Nov, 2015. 23:28 »
eee... to sa linkovima je pitanje za upravu foruma.

http://de.reuters.com/article/companiesNews/idDEKCN0T40DF20151115
http://www.sueddeutsche.de/auto/vw-abgas-skandal-regierungskommissare-kommen-zur-probefahrt-nach-wolfsburg-1.2735678

Pratio sam dalje, na kraju nije bilo povratne informacije sta je bilo na testiranju i koja su resenja.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #152 poslato: 18. Nov, 2015. 00:26 »
eee... to sa linkovima je pitanje za upravu foruma.
Nema veze sa nama, takve si ih upisao.

Volkswagen lists MY2016 vehicles with false CO2 emissions data – 430k Audi, SEAT, Skoda, VW models
http://paultan.org/2015/11/17/volkswagen-lists-my2016-vehicles-with-false-co2-emissions/
  • Vozi: Yeti

Van mreže Filip

« Odgovor #153 poslato: 18. Nov, 2015. 08:15 »
opa, znači ipak su i aktuelni modeli pogođeni, Fabia 3, Octavia A7, novi Superb
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #154 poslato: 18. Nov, 2015. 08:59 »

Šta ovo znači, da su samo DSG verzije pogođene ovim modifikacijama?  wac1

Evo ga i PDF

Van mreže Peja

« Odgovor #155 poslato: 18. Nov, 2015. 09:29 »
Nema veze sa nama, takve si ih upisao.

Proverio sam ih odmah posle postovanja i radili su ;)

Van mreže Filip

« Odgovor #156 poslato: 18. Nov, 2015. 09:37 »

Šta ovo znači, da su samo DSG verzije pogođene ovim modifikacijama?  wac1

Evo ga i PDF

ne, naprotiv, ovo su manuelni menjači, prvo slovo "M" (dsg su "D" početno), A možda od antriebe, pretpostavljam

primeti kod 1,6 tdi superb (octavia): ima DQ200 7F, prvo D je za DSG, 7 brzina ili MQ250 6(5)F(A), manuelni M sa 5 brzina

M ručni, D dsg - to je najbitnija podela menjača u startu, samo po tome razlikuj i to jedino gledaj

po ovome tvoj jeste uključen wac1
« Poslednja izmena: 18. Nov, 2015. 09:42 Filip »

Van mreže Peja

« Odgovor #157 poslato: 18. Nov, 2015. 10:35 »
http://europe.autonews.com/article/20151117/ANE/151119911/vws-fix-for-rigged-1-6-liter-engines-waits-for-german-approval?cciid=email-ane-daily

"FRANKFURT -- Volkswagen Group is a step closer to finding a hardware fix for 1.6-liter diesel engines with software that can cheat official tests measuring harmful NOx emissions.

VW has delivered an update on its technical solution for about 540,000 VW Group cars in Germany with the affected 1.6-liter engines, a spokesman for the country's Federal Motor Transportation Authority (KBA) said on Tuesday.

The KBA is now examining the solution, which was presented by the automaker to transport ministry officials at VW's headquarters in Wolfsburg on Monday, the spokesman said. He could not say when the evaluation will be completed.

VW has said up to 11 million of its EA 189 diesel engines sold worldwide by its VW, Audi, Skoda, Seat brands may be affected by software manipulation. The engines sizes range from 1.2-liters to 2.0-liters.

In Europe, VW plans to recall 8.5 million vehicles equipped with the engines to make them compliant with type approval regulations. While most versions of the EA 189 family may  need only a software update, the 1.6-liter units will likely need a more costly upgrade involving hardware and software fixes.

Volkswagen CEO Matthias Mueller has indicated that certain parts such as the engine’s injection nozzle would need to be replaced and a larger catalytic converter installed. As a result it may take until September of next year before parts manufacturers can supply the necessary components to VW."

Van mreže voyager

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 10
« Odgovor #158 poslato: 18. Nov, 2015. 10:35 »
On je već uradio novi softver tako da se na njega ne odnosi ;)
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #159 poslato: 18. Nov, 2015. 10:38 »
I stand corrected !!!
Hvala, dragi sveznajući kolega... pročeprkao sam malo po netu i potpuno si u pravu.
Onda se da zaključiti na osnovu ovog spiska da dvolitarski dizeli sa DSG menjačem nisu uključeni?

Mada mislim da je na mom motoru ubrzano zagrevanje katalizatora u test režimu, da bi što pre snizio emisiju štetnih gasova. Nisam siguran... ali kao da sam tako nešto pročitao ovih dana. Ne znam šta da radim sada....  ::)

Pozdrav!

Van mreže Filip

« Odgovor #160 poslato: 18. Nov, 2015. 10:46 »
kako šta, pa samo ud'ri po gasu :B=) ništa se ne sekiraj, ništa ne radi beer1

što kaže voyager ti već imaš novi softver - od pre nekoliko dana =))

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #161 poslato: 18. Nov, 2015. 11:01 »
Ah, dragi kolega, mislio sam da me poznaješ dovoljno i da je evidentno da sam mojom poslednjom rečenicom u stvari rekao "Couldn't care less!"  :B=)

Van mreže Filip

« Odgovor #162 poslato: 18. Nov, 2015. 11:06 »
ah ta ekologija :'( ::) =))

jasno bravo2

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #163 poslato: 18. Nov, 2015. 11:26 »
Ma nije da ne brinem za ekologiju... i moj auto izbacuje izduvne gasove u gradu u kojem moje dete isti taj vazduh udiše, ali smatram da svi ovi moderni automobili sa Euro5 i Euro6 motorima, ako su ispravni, minorno zagađuju okolinu u odnosu na ispravne Euro 2, 3 pa i 4, a kamoli u odnosu na iste te ali neispravne, kojih na našim ulicama ima koliko hoćeš.. i svi oni prolaze tehnički pregled iako su realno za presu (ili barem za ozbiljnu intervenciju u servisu).
Da mi je auto u top 10% najvećih zagađivača na ulicama, naravno da bih rešavao problem. Ali kako je situacija obrnuta, ne tangira me to previše. Nadam se da sam bio jasniji sada :).

Van mreže nebojsarZapočeo temu

« Odgovor #164 poslato: 18. Nov, 2015. 14:07 »
Emisija tog motora je po americkim nalazima isla do 40x vise od dozvoljene. Ako je to istina, taj motor ne zadovoljava ni euro 3 normu. Sta mislis koliko tek tuniran emituje :-)  Slazem se sa tobom da u haosu na nasim putevima tvoj auto nije uopste sporan, samo iz pracenja materije komentarisem. Mislim da na tvom motoru planiraju samo update softvera pa ces mozda morati da ides da ti osveze mape.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI