Autor Tema: Limarija kod ovlascenih servisa  (Pročitano 14672 puta)

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Limarija kod ovlascenih servisa
« Odgovor #30 poslato: 02. Apr, 2017. 10:37 »
Slažem se. Ako je auto u garanciji ne bi smeli da uslovljavaju, inače ako je u vangarantnom roku šalju te negde gde im odgovara. Mi u firmi imamo Škodu Scout O2 FL koja je bila potopljena u poplavi 2014.godine i osiguranje nas je poslalo kod nekog lika koji radi sa nijima. Ja nisam ni znao dok mi nije stigala profaktura sa opisom šta je sve rađeno od nepoznatog servisera. Pitam ko je ovaj, a moji kažu da nas je kod njega poslalo osiguranje i da treba da upaltimo 10% učešća u šteti jer je takav ugovor.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Nikola1978

« Odgovor #31 poslato: 02. Apr, 2017. 10:38 »
Ja treba da uradim prednji branik, ima isključivo dve tri ogrebotine(linije), ali me je strah da dam bilo kome, jer imam xenone i prskalice, ako ga budu skidali da ne zeznu nešto..yeti je u pitanju.

Preporuka neka?

Послато са HTC Desire 820  

• Vozi: Škoda Yeti 1.2tsi Experience 2011

Van mreže batke

« Odgovor #32 poslato: 02. Apr, 2017. 10:49 »
Ja sam svoju O3 ostavio kod Ćirinca. Šteta je bila na prednjem braniku od bliskog susreta sa životinjom zvanom pas telećeg izgleda. Udarac je bio desnim krajem branika pri čemu je branik pukao po ivicama koje uokviruju maglenku. Zatim sam imao bliski susret sa ivičnjakom bri čemu je isti branik bio zakačen spreda, i još jedno kuče ali sada sa izgledom mačke koje mi je ogrebalo levi deo branika ispod meglenke.
Odrađeno za svaku pohvalu.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Nikola1978

« Odgovor #33 poslato: 02. Apr, 2017. 11:00 »
Ja sam svoju O3 ostavio kod Ćirinca. Šteta je bila na prednjem braniku od bliskog susreta sa životinjom zvanom pas telećeg izgleda. Udarac je bio desnim krajem branika pri čemu je branik pukao po ivicama koje uokviruju maglenku. Zatim sam imao bliski susret sa ivičnjakom bri čemu je isti branik bio zakačen spreda, i još jedno kuče ali sada sa izgledom mačke koje mi je ogrebalo levi deo branika ispod meglenke.
Odrađeno za svaku pohvalu.
A cena?

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #34 poslato: 02. Apr, 2017. 11:18 »
inače ako je u vangarantnom roku šalju te negde gde im odgovara.

Nemaju pravo da te šalju gde njima odgovara! Svaki auto imaš pravo terati u ovlašćeni servis kao i bilo koji drugi, dileri sa ovlašćenim servisima imaju ugovore po kijima su definisane sve cene zamene, rada, materijala...
Naravno, možeš izabrati bilo koji servis koji prihvata te cene ali te osiguranje NE SME uslovljavati!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže batke

« Odgovor #35 poslato: 02. Apr, 2017. 12:05 »
Svoj branik nisam odradio preko kaska i mislim da je cena sa PDV-om bila manja od 100 evra. Ubi me ali ali se ne sećam tačno. Možda oko 8.000 + 20% PDV znači negde 9600 nisam siguran. Ako te interesuje tačno mogu da pogledam račun pa da javim na PP

Da li imaju pravo da te pošalju u svoj servis stvarno ne znam. Nisam čitao zakon da mogu da tvrdim, ali ne bi me čudilo da po zakonu imaju pravo. I ti imaš pravo da izabereš osiguravajuću kuću koju hoćeš i koja priznaje usluge i cene ovlašćenog servisa. Kad sam ja birao kasko uzeo sam one koji prihvataji usluge ovlašćenog servisa i drugari su mi rekli da ima određenih osiguranja sa kojima može da bude problem...

Van mreže Nikola1978

« Odgovor #36 poslato: 02. Apr, 2017. 12:17 »
Svoj branik nisam odradio preko kaska i mislim da je cena sa PDV-om bila manja od 100 evra. Ubi me ali ali se ne sećam tačno. Možda oko 8.000 + 20% PDV znači negde 9600 nisam siguran. Ako te interesuje tačno mogu da pogledam račun pa da javim na PP

Da li imaju pravo da te pošalju u svoj servis stvarno ne znam. Nisam čitao zakon da mogu da tvrdim, ali ne bi me čudilo da po zakonu imaju pravo. I ti imaš pravo da izabereš osiguravajuću kuću koju hoćeš i koja priznaje usluge i cene ovlašćenog servisa. Kad sam ja birao kasko uzeo sam one koji prihvataji usluge ovlašćenog servisa i drugari su mi rekli da ima određenih osiguranja sa kojima može da bude problem...
Ako je 10hiljada sa pdv-om a ne moram da brinem, to je to!

Van mreže nelle

« Odgovor #37 poslato: 02. Apr, 2017. 23:47 »
Kasko osiguranje (kao i svako drugo osiguranje) treba da nadoknadi štetu. To znači da su DUŽNI da OMOGUĆE vraćanje vozila u prvobitno stanje. Za to je kvalifikovali SAMO ovlašćen servis. Sve drugo je kompromis vlasnika koji nije obavezan da prihvati.
U svakom slučaju, vlasniku se nadoknađuje šteta u novcu, a on bira kako će potrošiti taj novac: kafana, majstor, komšija, ovlasćen servis....
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

« Odgovor #38 poslato: 18. Jul, 2017. 09:14 »
Napokon sam sredio ostecenje koje sam imao na Superbu i to sam odradio kod Samardzica. Samo zakazivanje je potrajalo, posto par puta kad sam zvao nisu hteli da me prime jer su imali guzvu. Posle meni nije odgovaralo tako da smo se tek pre nekih par nedelja usaglasili. Inace, zvao sam bio i Auto Cacak na NBGD posto su mi najblizi i kod njih inace odrzavam auto, ali oni stvarno voze automobile u Preljinu na farbanje, pa su me i oni savetovali da ne idem kod njih :)

Auto je bio u servisu 2 dana i zadovoljan sam kako su odradili. Sredili su mi i neka sitna osecenja na vratima. Iznos na fakturi je bio povelik  (mozda cak nesto oko 40K dinara vise nisam siguran) ali to kasko pokriva.
  • Vozi: Skoda Superb MK3

Van mreže Nikola1978

« Odgovor #39 poslato: 23. Jul, 2017. 10:00 »
Napokon sam sredio ostecenje koje sam imao na Superbu i to sam odradio kod Samardzica. Samo zakazivanje je potrajalo, posto par puta kad sam zvao nisu hteli da me prime jer su imali guzvu. Posle meni nije odgovaralo tako da smo se tek pre nekih par nedelja usaglasili. Inace, zvao sam bio i Auto Cacak na NBGD posto su mi najblizi i kod njih inace odrzavam auto, ali oni stvarno voze automobile u Preljinu na farbanje, pa su me i oni savetovali da ne idem kod njih :)

Auto je bio u servisu 2 dana i zadovoljan sam kako su odradili. Sredili su mi i neka sitna osecenja na vratima. Iznos na fakturi je bio povelik  (mozda cak nesto oko 40K dinara vise nisam siguran) ali to kasko pokriva.
Šta si sve radio za 40 hiljada?

« Odgovor #40 poslato: 23. Avg, 2017. 09:24 »
Blatobran i zadnja vrata. Vrata su imala sitne ogrebotine koje nisam ni imao nameru da sredjujem, ali kad je ovaj iz kaska uneo u zapisnik o steti, nisam se bunio.
Ostecenje na blatobranu je ovako izgledalo:

• Vozi: Skoda Superb MK3

Van mreže Dax1993

« Odgovor #41 poslato: 03. Jan, 2018. 16:07 »
Pozdrav svima, novi sam na forumu i interesuju me vasa misljenja, imao sam saobracajku i ostetio prednja leva vrata, zadnja leva vrata, centralni stub i sajtnu, ima i par slicica da vidite o cemu se radi. Mogu ovo da radim kod majstora u blizini, da sam nadjem vrata na nekom otpadu itd a interesuje me imate li neku ideju koliko bi me ovako nesto kostalo u ovlascenom servisu.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 htp 2007

Van mreže markoko

« Odgovor #42 poslato: 03. Jan, 2018. 17:26 »
Bice ovde malo vise od vrata

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #43 poslato: 03. Jan, 2018. 17:26 »
Nadji limara koji zna znanje i ima panter, a za delove kontaktiraj kolegu Bucu (Buca Skoda Mladenovac). Ovo se ne isplati popravljati u ovlascenom, osim ako osiguranje pokriva stetu...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #44 poslato: 03. Jan, 2018. 22:15 »
Mora ovde da se menja komplet sajtna i stub nema sanse da se ovo ispravi
  • Vozi: Octavia vRS mk1