Autor Tema: PETICIJA – Ukidanje atesta za zatamnjena stakla  (Pročitano 4609 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: PETICIJA – Ukidanje atesta za zatamnjena stakla
« Odgovor #15 poslato: 30. Okt, 2015. 15:48 »
ovo kao sto je na slici koju je okacio Filip je odlicno,za takvo zatamnjivanje sam i sam ali kada ljudi zatamne auto da ni sami nevide kuda voze onda jebas foliju i njenu korist.

Kad budeš imao decu o krenuo sa njima na more shvatićeš šta znači folija koja štiti i od toplote i UV zračenja. Ili možda voliš da kačiš peškire po zadnjim staklima.
Na stranu da li to izgleda lepo ili ne, da li stavljaš folije da bi izgledao opasno ili iz drugih razloga. Meni lično je mnogo prijatnije u kolima sa njima nego bez njih, kao i mojoj deci. Ne bih da pričam o tome da klimu ne moram da puštam na maksimum da bih anulirao efekat staklene bašte.
Ali ako je zakon takav kakav je, pa naravno da ćemo ga poštovati, milom ili silom...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mlax

« Odgovor #16 poslato: 30. Okt, 2015. 19:18 »
Ja koliko shvatam ovaj pravilnik, preterano zatamnjivanje prednjih stakala nije dozvoljeno da bi se moglo videti lice vozaca. Ili mozda gresim?
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže batke

« Odgovor #17 poslato: 30. Okt, 2015. 19:29 »
Šta god da je, ukupno zatamnjenje prednjih stakala ne sme da pređe 30%
Po tome ćemo morati da se upravljamo ako ne želimo neprijatnosti i kazne. Ko hoće zatamnjena stakla u okviru zakona platiće i uzeti atest ili će se voziti sa istim na rizik. Ko neće guliće.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Na mreži zare

« Odgovor #18 poslato: 30. Okt, 2015. 20:18 »
Ja sam skinuo, ne samo zbog cele ove price vec i zbog toga sto sam letos stavio buvljacke folije sa namerom da ih skinem na jesen. Plus sto ce kada navataju auto sa folijom a bez atesta da jure i tehnicki koji ga je pustio. A ne bih da drugu koji drzi tehnicki pravim probleme.

Cak i te buvljacke stite odlicno od sunca, dete je bilo bas zadovoljno a bila je bas velika razlika kada stavis ruku ispred prednjeg i zadnjeg prozora. Jedino sto nisam bio zadovoljan je da nocu nisam mogao da procenim daljinu kroz zadnji levi prozor. Svetla drugih automobila su bila nekako nedefinisana i nije bilo sansi da znam na kojoj su daljini kada se ukljucujem na put.

A na tu peticiju zaboravite, od ta posla nema nista.

Van mreže batke

« Odgovor #19 poslato: 30. Okt, 2015. 20:48 »
Ja nisam još skinuo i skinuću samo prednje jer su 80%. Za zadnje ću odraditi atest.

Na mreži bugarin

« Odgovor #20 poslato: 30. Okt, 2015. 20:52 »
ja se taman nameracio da mracim auto, kad ono........................................... na fabiji su pozadi izbledele pijacarke, tako da ako prodje zakon nece mi biti zao da ih skinem. na octy se od letos spremam da udarim folije, ali sve nesto bude prece. kad sam cekao dosad, sacekacu jos malo (valjda).
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže batke

« Odgovor #22 poslato: 30. Okt, 2015. 21:39 »
Moje folije su Lumar by Black glass. Poseduju atest, koji se dobija gratis i u njega se upisuje reg.broj vozila. Samo ga ja još nisam dobio jer imam napred zatamnjenje koje nije dozvoljeno. Moram da skinem prednje da bih dobio atest. Skidanje 10 evra.
Moje pitanje je da li to zanači da, po ovom što sam pročitao na linku koji je postavio adamGT, neću morati na ispitivanje u AMSS. Ja nisam baš siguran. Mislim da će svi koji hoće da zadrže folije morati na ispitivanje ne zbog propusne moći folije već zbog refleksije koju odaju.
Što se tiče Škode i AČ, oni daju saglasnost za zatamnjenje gratis.

Van mreže adamGT

« Odgovor #23 poslato: 30. Okt, 2015. 21:42 »
I moje su Lumar by Black glass,samo pozadi zatamnjeno,ali nisam dobio atest vec garantnu knjizicu u koju su upisani podaciz auta i koja je folija koriscena,jel si na to mislio ili sada izdaju jos neki papir?

sent from 3310

Van mreže batke

« Odgovor #24 poslato: 30. Okt, 2015. 22:00 »
Ne mislim na garanciju. Nju dobiješ kad ugradiš folije. Idi kod njih da ti daju sertifikat odnosno atest. Ja sam bio samo nisu hteli da mi izdaju zbog toga što na prednjim staklima imam nedozvoljeno zatamnjenje. Trebalo je da ih skinem pa da dobijem atest, ali mi je sin spavao na zadnjem sedištu pa sam odložio operaciju. Sada ću prvo da odem do drugara u salon da mi izda potvrdu iz Škode da smem da zatamnim stakla, a posle u Black glass na skidanje i njihov papir. Nadam se da će to biti dovoljno. Kad to odradim zvaću drugara koji drži teh.pregled da mi kaže da li mi treba vanredni i da li moram u AMSS. Sve ovo do AMSS je gratis.

Van mreže alexa06

« Odgovor #25 poslato: 30. Okt, 2015. 22:11 »
Potpisano

Послато са LT25i  

Van mreže batke

« Odgovor #26 poslato: 30. Okt, 2015. 22:20 »
Mislim da u ovoj priči "građanska neposlušnost" ne može da pomogne. Ako su rešili tako da urede stvari tako će i biti, sve dok neko drugi ne bude doneo neku drugačiju uredbu ili neki drugi podzakonski akt ili čak novi zakon kojim će ukinuti sve ovo ili dozvoliti da se folije lepe kako kome padne napamet. Iskren da budem ja sam na prošlim kolima imao samo pozadi, a prošle godine sam kupio O3 i odmah zalepio na sva stakla (naravno bez šoferke) ne očekujući da će ubrzo doći do ovoga. Svestan korak koji sada ostavlja posledice u vidu štete od 30 evra za postavljanje i 10 evra za skidanje folije sa prednjih stakala. Bar sam uživao godinu dana.  wac1

Van mreže ugi85

« Odgovor #27 poslato: 30. Okt, 2015. 22:37 »
Mislim da mesas atest i sertifikat. Atest moze izdati samo ovlascena institucija kao sto je AMSS a ne Black Glass. Ukoliko postoji sertifikat za folije trebali su da ti ga izdaju bez obzira sto napred imas 80%.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže batke

« Odgovor #28 poslato: 30. Okt, 2015. 22:56 »
Svakako mislim na papir koji daju u Black glass-u kako god da se on zove. I ja sam mislio da mogu da ga dobijem bez obzira na prednja stakla, ali nije tako. Uz taj papir ide i oznaka na kojim staklima se nalazi folija, odnosno za šta se odnosi taj papir (zovi mo ga sertifikat, slažem se da je tako ispravno). Niko ga neće dobiti dok ne uđe u zakonske okvire. Ja sam mogao da skinem napred te tamne i da zalepim one koje su zakonski dozvoljene i da dobijem sertifikat.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #29 poslato: 31. Okt, 2015. 06:36 »
Batke, taj papir je falsifikat izvestaja koji sam izmedju ostalih ja radio. Dakle oni su dosli sa najsvetlijom folijom i provodnim, netoniranim  staklom i hteli da izmere svetlosnu propustljivost i da za to dobiju neki izvestaj (ne potvrdu ili uverenje). Strane koje su im znacile iz tog izvestaja su falsifikovali, i napravili neku vrstu atesta sa podacima od vozila na koja ugrade neku od svojih folija. Dakle cista prevara. Cak je isla i reklama na radiju da daju atest i mnogi su na to naseli. Sa tim otprilike mozes da obrises dupe, da se tako izrazim. :)

Sent from my SM-A500FU