Autor Tema: PETICIJA – Ukidanje atesta za zatamnjena stakla  (Pročitano 4006 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ugi85

Odg: PETICIJA – Ukidanje atesta za zatamnjena stakla
« Odgovor #30 poslato: 31. Okt, 2015. 09:34 »
Svakako mislim na papir koji daju u Black glass-u kako god da se on zove. I ja sam mislio da mogu da ga dobijem bez obzira na prednja stakla, ali nije tako. Uz taj papir ide i oznaka na kojim staklima se nalazi folija, odnosno za šta se odnosi taj papir (zovi mo ga sertifikat, slažem se da je tako ispravno). Niko ga neće dobiti dok ne uđe u zakonske okvire. Ja sam mogao da skinem napred te tamne i da zalepim one koje su zakonski dozvoljene i da dobijem sertifikat.

Izgleda se ne razumemo :) Folije ili imaju ili nemaju sertifikat. Ako imaju, moraju ti ga dati bez obzira sto si napred stavio 80% jer se te folije sertifikuju od strane proizvodjaca a ne od strane lica koje vrsi ugradnju. Ako si nekad ugradjivao plin u kola morao si dobiti sertifikat proizvodjaca za plinsku bocu i isparivac jer bez toga ne bi mogao da dobijes atest i nijedan drugi sertifikat tu ne moze da posluzi kao zamena. Prilikom ugradnje plina, servis koji vrsi ugradnju daje izjavu da je u tvoje vozilo ugradio odredjeni isparivac i plinsku bocu i to je otprilike ono sto Black Glass moze da izda a sertifikat se dobija od strane proizvodjaca. Ako ja odem u neki servis za ugradnju plina i kupim plinsku bocu ali je ne ugradjujem kod njih opet moram da dobijem sertifikat koji je dosao uz tu bocu. Nadam se da sam sad bio jasniji :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže batke

« Odgovor #31 poslato: 31. Okt, 2015. 09:56 »
Razumemo se ali momci iz Black glassa-a iz nekog raoga neće da izdaju taj papir dok ne uđem u zakonske okvire. Možda je razlog tome i ovo što kaže kolega Markkoni da je taj papir falsifikat i najbolje može da posluži nakon velike nužde. U coj priči izgleda je jedino pozitivno što ga ne naplaćuju.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže zare

« Odgovor #32 poslato: 31. Okt, 2015. 10:15 »
Kako ce oni da znaju da li si u zakonskim okvirima? Imaju li cime da mere zatamnjenje i refleksiju pa ce znati kada ispunjavas norme?

Ugi je u pravu. Mogu ja da trazim da mi i na soferku stave 100%, njihovo je da mi izdaju sertifikat da je folija prosla ispitivanja. A da li cu ja posle toga da prodjem atest je sasvim druga prica koja nema veze sa njima.
Ima veze ako trazim da mi zatamne auto u zakonskim granicama a oni preteraju sa zatamnjenjem. Ali ako sam ja lud pa hocu toliko da ne prodjem atest je druga prica.

Van mreže batke

« Odgovor #33 poslato: 31. Okt, 2015. 10:51 »
@zare  Kad odeš sa 80-85 zatamnjenim staklima iz aviona se vidi da nisi po zakonu. Nema potrebe da mere. Sa druge strane i ja sam otišao sa tim stavom, kakve veze ima sa njima da li ću proći atest ili ne. Ali nisam uspeo da ih ubedim da dobijem papir. Prosto je tako. Da idem da ih tužim za 100 evra ne pada mi napamet. Ionako moram da skinem prednje da sa policijom ne bih imao problema. Ali kad skinem prednje iz navedenih razloga dobiću i njihov papir, pa neka je i falsifikat, "leba ne jede". Onda ćemo da vidimo kaku ću proći u AMSS. E tu je caka ako ne prođem, a dobio sa sertifikat...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže zare

« Odgovor #34 poslato: 31. Okt, 2015. 11:56 »
Bice interesantno u AMSS u svakom slucaju :).

Koliko god da providnu foliju (sem da nije potpuno providna) zalpis napred neces proci atest jer su fabricka stakla vec oko 25-30 % zatamnjena.

Nadam se da neces da im placas 10 evra za skidanje. To svako moze sam da uradi ;).

Van mreže mlax

« Odgovor #35 poslato: 31. Okt, 2015. 11:59 »
Mene samo interesuje kako ce policajac kad te zaustavi da zna da li su ti fabricki zatamnjena stakla ili si naknadno lepio folije?
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže batke

« Odgovor #36 poslato: 31. Okt, 2015. 12:32 »
Tako je Zare. Sva stakla su fabrički zatamnjena do neke granice, ali i ta providna ili folija sa 5% zatamnjenja koristi u zaštiti od UV zračenja ili je to samo reklama.  :B=) Ja nisam hteo tu da stavljam.
Za skidanje se ne sekiram, a ni 10 evra nije neka cena. Odvezem auto, dok skidaju folije popijem kafu, uzmem papir i ne razmišljam, bar ne o tome.  ;)
Što se tiče atesta u AMSS mislim da ću sačekati da atestiranje počne da radi institut u Vinči iz raznih razloga koje ne bih da navodim ovde.

@ mlax  Čika organ će lako da utvrdi da li je na staklu folija ili ne prostim otvaranjem prozora. Folija nikada ne ide do ruba prozoza već po ivicama ima 2-3 mm zazora. Fabrički zatamnjeno staklo je celo tonirano i nema tog ruba. To je npr. jedan način. Kada kupuješ auto u specifikaciji piše tonirana stakla. Takva su stakla tonirana kao što Zare reče 25-30%. Ako je zatamnjenje po narudžbi mušterije veće od standarda u specifikaciji vozila bi trebalo da piše koliko je to zatamnjenje tako da čika organ ako hoće da proveri može da se iscima i da dođe do podatka.

Van mreže batke

« Odgovor #37 poslato: 31. Okt, 2015. 12:35 »
Ili si možda u obavezi da imaš poseban papir koji izdaje fabrika za pojačano zatamnjenje. Nisam siguran...  wac1

Van mreže zare

« Odgovor #38 poslato: 31. Okt, 2015. 14:07 »
Cini mi se da na fabrickom staklu postoji oznaka ako je staklo zatamnjeno vise od standarda.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #39 poslato: 31. Okt, 2015. 18:38 »
Postoji, kada je zatamnjenje preko 30% postoji oznaka V, i moze biti samo na staklima iza B stuba.

Sent from my SM-N910C  

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #40 poslato: 01. Nov, 2015. 09:04 »
Kad budeš imao decu o krenuo sa njima na more shvatićeš šta znači folija koja štiti i od toplote i UV zračenja. Ili možda voliš da kačiš peškire po zadnjim staklima.
Na stranu da li to izgleda lepo ili ne, da li stavljaš folije da bi izgledao opasno ili iz drugih razloga. Meni lično je mnogo prijatnije u kolima sa njima nego bez njih, kao i mojoj deci. Ne bih da pričam o tome da klimu ne moram da puštam na maksimum da bih anulirao efekat staklene bašte.
Ali ako je zakon takav kakav je, pa naravno da ćemo ga poštovati, milom ili silom...
Kao prvo otkuda ti znas da nemam decu,kao drugo neznam sto si se ti prepoznao u ovoj prici.Ja kacim peskire,samo neznam kako si pogodio.A leti verovatno moras malo da upalis klimu cisto da malo podignes temperaturu.
Sledeci put izneses svoj stav bez citiranja jer te niko nije prozvao.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže batke

« Odgovor #41 poslato: 01. Nov, 2015. 09:46 »
Izvinjavam se javno. Nije bilo u redu.

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #42 poslato: 01. Nov, 2015. 10:11 »
Izvinjavam se javno. Nije bilo u redu.
Hvala Batke.
I ja sam malo ...,pa evo i ja tebi da se izvinem ako sam i sam malo preterao.Pozdrav
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže batke

« Odgovor #43 poslato: 01. Nov, 2015. 10:17 »
Ništa dečko. Pozdrav  bravo2