Autor Tema: PETICIJA – Ukidanje atesta za zatamnjena stakla  (Pročitano 4007 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Joca TDIZapočeo temu

PETICIJA – Ukidanje atesta za zatamnjena stakla
« poslato: 11. Okt, 2015. 00:59 »
Svi vozači koji su na svoje automobile stavili folije i tako zatamnili stakla moraće da dodatno isprazne novčanike. Jer, da bi dobili, odnedavno neophodni, atest o dozvoljenoj prepravci vozila, bez koga neće moći da urade tehnički pregled, a samim tim ni da registruju vozila. Za zadovoljstvo koje su sebi priuštili ko zna kad (možda su i kupili takav auto) moraće da izdvoje i do 15.000 dinara! Tako, naime, određuju izmene Pravilnika o ispitivanju koje određuju proveru naknadno zatamnjenih stakala na vozilu.

Svaki potpis je od značaja, svi klubovi i forumi treba da se ujedine, link ka peticiji je -

http://www.peticije24.com/ukidanje_atesta_za_zatamnjena_stakla_ili_smanjenje_troskova_istog

Van mreže krcaerdoglija

Odg: PETICIJA – Ukidanje atesta za zatamnjena stakla
« Odgovor #1 poslato: 11. Okt, 2015. 01:25 »
Potpisano!! bravo2
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži AcoSk

« Odgovor #2 poslato: 11. Okt, 2015. 02:33 »
Potpisaooo

Van mreže Peja

« Odgovor #3 poslato: 11. Okt, 2015. 09:43 »
Potpuno neuticajno. NJIMA treba novac. Kraj priče. I da se kampuje ispred Skupštine, opet bi bilo isto. Ne obaziru se. Isto kao i za TAKSU za RTS, koja inače kao taksa nije definisna u Zakonu o taksama, ali opet će ljudima stizati računi.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže milosgranice

« Odgovor #4 poslato: 11. Okt, 2015. 12:49 »
tacno tako, to za RTS ce resiti, usvojice promenu zakona i placace se taksa
bitno je samo da stize lova
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže Bobi

« Odgovor #5 poslato: 11. Okt, 2015. 13:06 »
potpisao...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže nesha71

« Odgovor #6 poslato: 12. Okt, 2015. 20:56 »
naravno potpisao ,moramo nekako da se borimo,,,,
  • Vozi: skoda oktavija 1.8 tsi dsg7 2009 g karavan

Na mreži MAKS

« Odgovor #7 poslato: 16. Okt, 2015. 23:44 »
Potpuno neuticajno. NJIMA treba novac. Kraj priče. I da se kampuje ispred Skupštine, opet bi bilo isto. Ne obaziru se. Isto kao i za TAKSU za RTS, koja inače kao taksa nije definisna u Zakonu o taksama, ali opet će ljudima stizati računi.
Tako je. Pa mora odnekle da se nadoknadi prepravka iznosa registracije po kw. ili ti kubicima.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Petar88

« Odgovor #8 poslato: 28. Okt, 2015. 20:01 »
Potpisao.
Jedno pitanje koje nije vezano za temu  :) Kako da postavim slike svog auta? Nov sam, zato pitam  :RR)
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9tdi 2010

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #9 poslato: 30. Okt, 2015. 08:54 »
Dobrodošao na Škoda forum!
Možeš predstaviti svoj auto u Octavia Garaži
http://forum.skodaforum.rs/moja-octavia/
Slike kačiš ovako
http://forum.skodaforum.rs/uputstva-pravila-novosti/postavljanje-slika-i-video-klipova-na-forum/
pazi, opcija 2. dodaj.rs se trenutno ne preporučuje za postavljanje slika.
  • Vozi: Yeti

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #10 poslato: 30. Okt, 2015. 13:23 »
Da nebudem shvacen pogresno,ali nerazumem tu foru sa zatamnjenim staklima.Ako vozim auto sa zatamnjenim staklima treba li to da predstavlja da sam kriminalac,opasan ili sta.U 80% slucajeva ljudi zato i zatamnjuju auta da bi kao izgledali opasnije.Znam da ce odmah se sada neko naci pa ce reci smeta mu svetlost,refleksija.....
Protiv sam takse ali i nevidim svrhu zatamnjivanja.Sem u granicama normale,cini mi se 30%,mozda gresim
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Na mreži Markkoni

« Odgovor #11 poslato: 30. Okt, 2015. 13:43 »
Folija mnogo znaci, i ja recimo ne poznajem nikoga ko je stavio foliju da bi bio mangup. Prosla su ta vremena. Ja sam na Fabiju stavio foliju koja providno staklo zatamnjuje 50%. I dalje se providi unutra i preko dana i nocu, a zatamnjenje je 60-70% verovatno. Hocu da kazem da iako to zvuci kao previse zatamnjeno retko ko provali da je auto uopste zatamnjen.

Sent from my SM-N910C  

Van mreže Filip

« Odgovor #12 poslato: 30. Okt, 2015. 14:20 »
slažem se, dobro rečeno bravo2

evo primera: bio sam s drugom da mu Jovan nalepi folije (namerno nisam napisao zatamni auto) jer je jako svetlo, evo slike odmah po montaži:

ovo je folija 60%, dakle toliko propušta, ostatak blokira, znači 40% prigušuje, i kao da je nema, skoro

račun je sledeći: fabrički neka "zatamnjenost" bude 20%, odnosno ima 80% propustljivosti, što je 0,8

tako da je Korsa transparentna (providna) 0,8 x 0,6 = 0,48 odnosno zatamnjena čak 52%

napominjem da se ovo na autu jedva vidi, odnosno da mnogi i ne primete da uopšte ima folija
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #13 poslato: 30. Okt, 2015. 15:24 »
ovo kao sto je na slici koju je okacio Filip je odlicno,za takvo zatamnjivanje sam i sam ali kada ljudi zatamne auto da ni sami nevide kuda voze onda jebas foliju i njenu korist.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Filip

« Odgovor #14 poslato: 30. Okt, 2015. 15:35 »
ali stvar je u tome da ni s ovima ne bi dobio atest za prednja, a u kolima kao u svetlarniku :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip