Autor Tema: Atest za tamna stakla 15000 rsd  (Pročitano 6024 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže adamGTZapočeo temu

Atest za tamna stakla 15000 rsd
« poslato: 09. Okt, 2015. 15:57 »
Bilo juce u novostima,a bice ovih dana i u sluzbenom glasniku,svi koji napred imaju folije ce morati da imaju atest koji ce kostati negde oko 15000 din i moci ce napred 25%,isto vazi i za aftermarket ksenone,dnevna svetla,kuke,parking senzore,cak mislim da ce biti i nesto za alu felne tj. nece moci da se voze vece od fabrickih

sent from 3310

Van mreže batke

Odg: Atest za tamna stakla 15000 rsd
« Odgovor #1 poslato: 09. Okt, 2015. 17:05 »
koji zakon sad? nisam u toku... a ovo za stakla napred je oduvek bilo nedozvoljeno, samo što svi voze s folijama, uključujući veliki procenat pandura

Dozvoljeno pravilnikom 25% u ravni vozača, iza može šta hoćeš. Sa 25% izgleda kao da ih nemaš (mada je UV zaštita veća nego bez njih).

Ja sam na 80% i napred i nazad.

Meni bela Octavia skroz zatamnjena izgleda fenomenalno. Još crne felne...

Videćemo šta će da se izdešava. Pola grada će po ovome morati da guli napred
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže ugi85

• Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Filip

« Odgovor #3 poslato: 09. Okt, 2015. 19:51 »
i šta je ovde novo? sve ovo je važilo i do sada, napred 20 ili 25%, treba tzv. atest sa Mašinca ili AMSS-a (koga usput niko nikad nije dobio), isto

fora samo da se uzmu pare, a i svako čudo za tri dana... mada ni u to ne verujem, idu izbori... nego da ne opterećujemo čoveku garažu :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mlax

« Odgovor #4 poslato: 09. Okt, 2015. 20:41 »
Slusao sam detaljno, bilo kod Alvirka pre nekoliko nedelja. Mora atest, isto kao za plin i to ce se proveravati na tehnickom. Mislim da mora atest i za zadnja zbog nepozeljne refleksije i eventualnog ometanja drugih vozaca. U pitanju je pravilnik a ne zakon.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže zare

« Odgovor #5 poslato: 10. Okt, 2015. 10:09 »
Pa nema tu nista novo nego je nov pravilnik i provuceno je jos stvari koje su trebale da se postuju i ranije ali sada idu zvanicno kroz papire. Kao sto su atest za ksenone, novo ugradjena dnevna svetla i sve ostale prepravke homologacije koje do sada niko nije (a morao je da kontrolise).

Interesantna prica je sa velicinom tockova koja je uvek bila definisana homologacijom ali to ni u Nemackoj nisu postovali. Znam da je skoro bila prica da ce i oni (a mozda su vec poceli) da kontrolisu velicinu tockova na tehnickom tj. nema registracije ako tockovi nisu standardne velicine ili jos neke dozvoljene velicine koja je propisana homologacijom.

Velika glupost koja se stalno provlaci je da za zadnja stakla ne treba atest. Treba isto kao i za prednja.

Van mreže mlax

« Odgovor #6 poslato: 10. Okt, 2015. 11:47 »
Ima novo to sto neces moci proci tehnicki bez atesta. Cak pominju da za atest mora i saglasnost proizvodjaca automobila!!! Ako to bude tako, posao struganja folija ce biti najunosniji posao u Srbiji sledecih godinu dana.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže zare

« Odgovor #7 poslato: 10. Okt, 2015. 13:00 »
Pa normalno da neces proci tehnicki bez atesta. To se samo u zemlji Srbiji moglo.

Za svaku prepravku mora saglasnost proizvodjaca automobila, ne samo za folije.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #8 poslato: 10. Okt, 2015. 13:24 »
Nece to jos zaziveti kod nas tako da nece biti struganja folija jos uvek!!Ljudi pa ovo je SRBIJA  =))
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže zare

« Odgovor #9 poslato: 10. Okt, 2015. 13:44 »
Cekaj kad postave kamere na tehnicke pa ces da vidis da li nece biti struganja :).

Van mreže milosgranice

« Odgovor #10 poslato: 10. Okt, 2015. 14:34 »
Kamere na tehnickom bice postavljene za 5god. a mozda ni tad, onda nece moci mutne radnje da se rade kao sad, lobi za tehnicke preglede odlaze kamere, ako ne udjemo u EU nema nista od toga, koliko se vec prica o kamerama, sto ih nema, da nije mozda skupo?!

• Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže batke

« Odgovor #11 poslato: 10. Okt, 2015. 14:44 »
Na čiji teret će da svale kupovinu kamera, na vlasnika tehničkog pregleda? Mogu da urade isto kao i sa auto školama, da izdaju licence samo onima koji ispunjavaju uslove, a u uslove da uguraju i kamere. Nisam siguran da će to tako brzo doći kod nas.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #12 poslato: 10. Okt, 2015. 14:56 »
Mi daleko zaostajemo za svetom,tako da sto se tice kamera kad se BUDU postavile e tek tad cu da skidam ako bude ovoliko skupo!Ako bude nesto simbolicno onda cu uraditi atest!Ipak znace folije po suncu!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Filip

« Odgovor #13 poslato: 10. Okt, 2015. 15:06 »
atest za folije napred će moći da se dobije nikad, a kamera na tehničkom biće isto tad, ili mnogo kasnije :B=)

sad ozbiljno, to sa sobom povlači još puno stvari pa bi samo tehnički morao da košta umesto sadašnjih 10 - 15 E skoro 150 E (18.000 din), kao što je u HR

dakle od toga nema ništa, ćutite, vozite i uživajte O0
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže zare

« Odgovor #14 poslato: 10. Okt, 2015. 15:23 »
Bas volim tu pricu da ce "tad" tehnicki kostati a "sada" ne kosta nista. U cemu je razlika u tehnickom tada i sada?? Uzmite pravilinik pa vidite sta je tehnicki pregled sve duzan da pregleda i koliko se to sad razlikuje od onoga sto ce biti. Razlikovace se mozda 5 %, verovatno ni toliko.