Autor Tema: Koje su cene u servisima za odrzavanja auto gasa?  (Pročitano 5182 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Allen88Započeo temu

Koje su cene u servisima za odrzavanja auto gasa?
« poslato: 15. Dec, 2015. 13:05 »
Koje su cene u servisima za odrzavanja auto gasa,malog i velikog servisa?sta sve tacno podrazumeva menjanje kod malog i velikog servisa?na koliko KM se rade?
« Poslednja izmena: 15. Dec, 2015. 13:08 Allen88 »
  • Vozi: Skoda fabia 1.4mpi 2002 44kw+TNG

Van mreže Bobi

Odg: Koje su cene u servisima za odrzavanja auto gasa?
« Odgovor #1 poslato: 15. Dec, 2015. 13:09 »
kod mene  u Al u servisu zamena Lovato membrana sa ciscenjem isparivaca  i zamena filtera tecne faze(i ruka majstorska) 25e,pre mesec dana drug vozio Astru F da joj to odrade,zato znam...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #2 poslato: 15. Dec, 2015. 22:17 »
Stvarno korektna cena... ja sam to radio sam na benzinjari, izašla me membrana sa filterom i gumicama oko 8€.. ali ima posla da se to skine sa kola, rasturi, očisti, promeni membrama, sastavi i vrati na auto.

Ako se radi samo promene filtera; filter gasne faze može svako žensko da promeni (popuste se dve šelne i promeni filter), a za filter tečne faze (to može svako feminizirano muško, samo ako se potrudi  :B=)) ---treba odvrnuti (mislim da je 13ica) na isparivaču (kućište filtera) i ubaciti novi filter. Pre toga zavrnuti ventil na boci i potrošiti gas dok radi motor... ili ispustiti polako dok se ne potroši gas u instalaciji.

Mada, ja volim da sam prčkam po kolima i onda znam šta je i kako urađeno. A sami filteri su ultra jeftini... skoro pa nebitna stavka.
Filtere menjam na svakom malom servisu (30.000km), nekada budu čisti, a nekada se vidi da su "odradili svoje".
Membranu sam promenio na 195.000km.. bila je vidno kruća od nove koju sam stavio. Nisam imao problema u radu, nego ajde da promenim preventivno... znam da neki to rade na 60.000km.

Eto... moje iskustvo sa plinom.

http://algas.rs/index.php?route=product/category&path=78_84&page=2

Van mreže Allen88Započeo temu

« Odgovor #3 poslato: 15. Dec, 2015. 23:44 »
kod mene uzimaju 2000 hiljede mali servis,5000 hiljada veliki servis...za 5000 hiljada kupis tov isparivac  :B=)
  • Vozi: Skoda fabia 1.4mpi 2002 44kw+TNG