Stvarno korektna cena... ja sam to radio sam na benzinjari, izašla me membrana sa filterom i gumicama oko 8€.. ali ima posla da se to skine sa kola, rasturi, očisti, promeni membrama, sastavi i vrati na auto.
Ako se radi samo promene filtera; filter gasne faze može svako žensko da promeni (popuste se dve šelne i promeni filter), a za filter tečne faze (to može svako feminizirano muško, samo ako se potrudi

) ---treba odvrnuti (mislim da je 13ica) na isparivaču (kućište filtera) i ubaciti novi filter. Pre toga zavrnuti ventil na boci i potrošiti gas dok radi motor... ili ispustiti polako dok se ne potroši gas u instalaciji.
Mada, ja volim da sam prčkam po kolima i onda znam šta je i kako urađeno. A sami filteri su ultra jeftini... skoro pa nebitna stavka.
Filtere menjam na svakom malom servisu (30.000km), nekada budu čisti, a nekada se vidi da su "odradili svoje".
Membranu sam promenio na 195.000km.. bila je vidno kruća od nove koju sam stavio. Nisam imao problema u radu, nego ajde da promenim preventivno... znam da neki to rade na 60.000km.
Eto... moje iskustvo sa plinom.
http://algas.rs/index.php?route=product/category&path=78_84&page=2