Autor Tema: VCDS aktiviranje opcija na MY2015 elegance  (Pročitano 5161 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: VCDS aktiviranje opcija na MY2015 elegance
« Odgovor #15 poslato: 26. Nov, 2015. 07:30 »
Kabl nije original. Za refuel quantity mi je logično objašnjenje da ne postoji senzor (funkciju sam ugasio sa MFD jer nema smisla da pri listanju uvek gledam 25l). Za needle sweep mi je baš bedak što baguje. Moraću sa čika mirkuk38 ponovo da se bacim na posao i ponovimu akciju. Ako opet bude bagovala isključiću je i ostaviti samo ono što radi.
Momci hvala u svakom slučaju. Nadam se da se vidimo na skupu pa možemo da popričamo o tome i da vidite šta sve radi.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #16 poslato: 26. Nov, 2015. 07:50 »
Batke, iskopaj na još dva mesta kodove za needle sweep... možda ono prvo nije bilo potpuno. A možda je ipak trebalo intervenciju finiširati sa šišom i kokakolom. Uvek treba sve ispoštovati kako treba, od početka do kraja.. a ne na pola posla da se prekine  :P

Van mreže batke

« Odgovor #17 poslato: 26. Nov, 2015. 08:07 »
Što bi se reklo razumem i nije mi teško. Samo nemoj ni ti da mi se snebivaš. Sledeći put te stavljam u kola i vozim na šiš pa se ti otimaj koliko hoćeš.  :B=)
Dobro juto svim čitaocima
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže batke

« Odgovor #18 poslato: 26. Nov, 2015. 13:26 »
Malo sam googlao i mislim da sam našao odgovor zašto mirror dip (spuštanje suvozačkog retrovizora) nije radilo kod mene nakon kodiranja. Da bi funkcija radila prekidač za selekciju retrovizora mora da bude prebačen na suvozački retrovizor (nismo vodili računa o tome kada smo kodirali). Spuštanje bi trebalo da radi i bez da auto poseduje elektro pomična sedišta samo što u tom slučaju spuštanje ide do određene granice, ne možeda se kontroliše koliko se retrovizor spušta.

Van mreže varicak

« Odgovor #19 poslato: 26. Nov, 2015. 14:25 »
I preko "Bolera" treba da se aktivira ta mogućnost, ne znam da li ste to uradili?!

Van mreže batke

« Odgovor #20 poslato: 26. Nov, 2015. 14:50 »
Misliš da treba da se pojavi opcija na multimedialnom uređaju (kod mene Amundsen) pa da se u podešavanju ista aktivira? To bi trebalo uraditi nakon kodiranja?

Van mreže adamGT

« Odgovor #21 poslato: 26. Nov, 2015. 15:45 »
Moguce da je kolega varicak upravu,ja kad sam preuzimao auto nije radilo spustanje i podizanje prozora preko daljinca a bilo je aktivirano na boleru,onda su oni iz AC nesto prckali po dijagnostici i posle toga je bilo ok,tako da je moguce da se pojavljuju i opcije za cekiranje na boleru

sent from 3310

Van mreže vnov

« Odgovor #22 poslato: 26. Nov, 2015. 16:30 »
Needle sweep na mojoj oktaviji 2 fl radi samo kad se ubaci ključ u bravu i uključi kontakt.
Ako se ugasi auto i proba ponovo da se da kontakt neće raditi, nego mora ključ da se izvuče iz brave pa da se ponovo vrati i uključi kontakt.Nadam se da sam bio jasan.
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže batke

« Odgovor #23 poslato: 26. Nov, 2015. 16:39 »
@vnov:
Naravno da si bio jasan. I ja sam prvo mislio da je to caka, ali onda sam se razočarao kad sam izvukao ključ i ponovo probao kad nije htelo da radi. Pa je onda bilo da ključ treba da se okrene brže do kraja, bez zgloba, i tako je malo radilo pa nije. Sinoć sam probao sve varijante i nekad hoće nekad neće.  wac1

Van mreže vnov

« Odgovor #24 poslato: 26. Nov, 2015. 17:53 »
E onda stvarno ne znam ja rekoh da pomognem wac1
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže batke

« Odgovor #25 poslato: 26. Nov, 2015. 18:17 »
Hvala druže u svakom slučaju. Negde ga nešto zeza. Moram da nađem šta.

Van mreže varicak

« Odgovor #26 poslato: 26. Nov, 2015. 19:37 »
Kod mene postoji u meniju "Auto" na Boleru opcija da se čekira da se retrovizor spusti, ali to ne funkcioniše. Očigledno treba da se aktivira rpvo preko VCDS-a. Ta kućica mi je čekirana, ali ne radi u koji god položaj da stavim točkić za podešavanje retrovizora.

Van mreže batke

« Odgovor #27 poslato: 26. Nov, 2015. 19:44 »
Misliš na AUTO kao CAR na Engleskom, pošto nemam Srpski na uređaju. Ako ti nije teško slikaj tu opciju na Boleru i postavi sliku. Nešto ne mogu da se setim da to kod mene postoji.

Van mreže varicak

« Odgovor #28 poslato: 26. Nov, 2015. 19:52 »
Da probamo ovako, ako ne uspeš slikaću sutra.

Van mreže batke

« Odgovor #29 poslato: 26. Nov, 2015. 20:07 »
Upravo sam proverio kod sebe. U meniju CAR pa setup pa mirrors and wipers samo su dve opcije za retrovizore. Obe su štiklirane i nijedna nije za spuštanje retrovizora (jedna je za sklapanje pri zaključavanju, a druga ne znam šta beše). Može da se desi da će se pojaviti nakon kodiranja VCDS-om kao što su se pojavile neke druge funkcije koje smo mirkuk38 i ja uključili. Pa je onda potrebno prebaciti džojstik na desni retrovizor, štiklirati tu opciju na setup-u i valjda će da radi. Mi smo deaktivirali tu funkciju preko VCDS-a ali su kodovi ostali. Videćemo šta će da se desi kad budemo uradili ovako kako sam opisao.
Možda i needle sweep neće da radi kako treba zbog tih kodova koji su ostali, a nisu aktivni. Svakako nam predstoji još jedna seansa...  ;D