Autor Tema: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.  (Pročitano 13951 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže brele

Odg: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.
« Odgovor #45 poslato: 07. Jan, 2016. 23:54 »
Mislim da na brzinama na AP svaka guma izbacuje vodu iz svoje šare, ako me razumeš ;)

TT

• Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #46 poslato: 08. Jan, 2016. 01:28 »
Upravo tako.. svaka guma prema svojim mogućnostima  bravo2

Žali mi se Zlatić, kaže "batice, jeste da si mi osušio autoput, ali si mi stvorio i olujni oblak".. pa šta da mu radim, tako je kako je :).

Van mreže Filip

« Odgovor #47 poslato: 08. Jan, 2016. 08:50 »
potrošnja na snegu poraste za 1l ili više :( (sa 7 na 8 litara/100km)
PS. Moram da pohvalim Nokian; auto je potpuno stabilan na 130km/h, bilo na snegu, bilo na vodi.... baš odaje osećaj sigurnosti.

potpuno se slažem, za obe stvari - prvo, zaista potrošnja poraste za litar, ja sam se vraćao po pravoj vejavici, mećavi, u srednjoj traci je bilo tu i tamo snega, leva skroz i stalno prekrivena - evo slike, da ne bude da izbacujem samo niske potrošnje, ova je bila baš ekstremna

za drugo - gumama sam malo je reći zadovoljan, pre oduševljen, izvrsne su na snegu, auto drži pravac, brzine su za sneg bile veće, oko 110 km/h i ne mrda, zimski Nokian uliva ogromno poverenje, ovih dana sam ih i po gradu istestirao na oštrije manevre i jača kočenja, neverovatne performanse na polu-zaleđenom putu, a na snegu koče vrlo vrlo snažno
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #48 poslato: 08. Jan, 2016. 19:45 »
Moram priznati da je mirkuk38 sa novim gumama samo vitlao po snegu, ja sam imao problema u preticajnoj traci koja je imala snega, moja Octavia je klizala pa sam morao bas da pazim prilikom preticanja, cak sam 2-3 puta odustajao, ali ja sam uzeo polovne gume i pokajao se, tako da za narednu sezonu kupujem NOVE!!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Filip

« Odgovor #49 poslato: 08. Jan, 2016. 21:57 »
ništa bez novih i dobrih guma, moje stare Eskimo S3 i nove WR D4 su po ponašanju auta na snegu udaljene svetlosnu godinu
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži hakkler

« Odgovor #50 poslato: 08. Jan, 2016. 23:46 »
Gume imaju 10% ..možda utjecaja na subjekt u ovoj temi (veličina profila tj dimenzija..da)ali ne tolko koliko mislite na grip.

Evo kod mene nikad veča potrošnja u ovih 10g..iako su zimske nove i za broj manje.

Po 15minuta u leru ..skoro svaki dan dok je trebalo čistit snijeg..i onda do posla šarf vožnja..pošto mi je sad full blizu pa ne idem na vrijeme..cca 4200m  :B=)

Imam par ruta ali sve su manje od od 5km.

Pa skoči u shoping cca 2km..I onda uz sve to pali/gasi odem na zaobilaznicu jednom tjedno da skurim tu nakupljenu čađu pedal to the
metal.
Skoro pun tank bio..napravio jedva 600km.
Ugl. kreče se oko 8,5lit +...možda i više. BC je interesantna igračka koji pokazuje osjetno manje.
Danas napravio krug od posla do kuće..cca 15km sa par izleta u drugoj do crvenog..al uz sve to stabiliziralo se na 5.4lit..inače je oko 7.
Ne zamaram se više stime..čak je ovo zadnje točenje uliven kvalitetniji diesel..skuplji dosta od običnog.
brine me koliko takav način nije zdrav za bilo koji motor.

Totalno je realno da auti više troše jer im duže treba da se zagriju..više se koriste grijači z.šajbe..retrovizora i ostala pomagala..ko ima.
Normalno da to sve treba nahraniti pa će i bolid i popit...još rad u leru tu najviše doprinosi tome.

Ovi na vanjskim rutama po ac..ne vidim neki razlog veče potošnje osim pojačanog gripa radi snijega..al zato je tu večinom manja dimenzija nego što se vozi sa ljetnim set upom.

Jedini VELIKI plus je da nam auti bolje potežu po zimi jer je zrak osjetno hladniji  :B=)

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #51 poslato: 13. Jan, 2016. 09:42 »
Grad, ne mogu da spustim ispod 7,5 nikako, ugl. kratke relacije, neretko ide do 8-8,5L !!
Otvoren put, pre neki dan (autoput) 2x90km, prosek od starta do cilja je oko 5,2L (držim gde može 110-120, ne idem preko 130)
1.9tdi 2008
  • Vozi: Yeti

Van mreže brele

« Odgovor #52 poslato: 13. Jan, 2016. 10:38 »
Evo najsvežijeg update-a

sipano 31.12. sada već prošle godine ravno 42 litra BMB-a, do jutros pređeno tačno 658km, strogo u lokalu (gradu) i to kada su bile ove snežne padavine, tako da je bilo i rada u mestu dok je motor hladan dok se auto očisti od snega.

To bi trebalo da znači da je potrošnja oko 6 lit, tačnije 6,38lit BMB-a,
što je po meni skroz ok s obzirom da je temperatura uglavnom bila oko malo i ispod 0, dan-dva se spuštala i do -10.

Mogu da kažem da sam jako prijatno iznenađen potrošnjom ovog 1,2 htp motorčića.

Iskreno, dok nisam kupio Fabiu 2, mislio sam da je potrošnja bilo kog benzinca u gradu ispod 10 lit ravno naučnoj fantastici, ali eto, vremena i ubeđenja se menjaju sa Škodom :)
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže LjahzeZapočeo temu

« Odgovor #53 poslato: 13. Jan, 2016. 23:39 »
do jutros pređeno tačno 658km, strogo u lokalu (gradu) i to kada su bile ove snežne padavine, tako da je bilo i rada u mestu dok je motor hladan dok se auto očisti od snega.
To bi trebalo da znači da je potrošnja oko 6 lit, tačnije 6,38lit BMB-a,

Ovo je bas dobra potrosnja za 1.2htp.Kod mene ni sdi u ovim uslovima ne trosi puno manje.
Pre par dana,put Do-Bg,243km,prosecna brzina 65km/h,potrosnja 4.4l.Oko 80 km magistralnog puta,ostatak auto-put.
Na magistralnom putu voznja u granicama ogranicenja (40-80km/h),auto-put 120km/h.Cetiri granicna prelaza i otprilike nekih sat vremena cekanja u leru.Put mokar,al bez snega.
Prilikom odlaska za Do,sneg padao vecim delom puta koji je bio ociscen sem od S.Mitrovice pa do Sl.Samca i koji nije vidio"grtalicu"jos od prosle zime.Isti,put,ista razdaljina,ali skroz drugaciji vremenski uslovi pa samim tim i potrosnja koja se u tom pravcu zavrsila sa 6.1l.Citav litar i po vise,pa cak i malo vise.
Oci mi ispale buljeci u trag vozila koje je islo ispred mene pa nisam imao snage to dokumentovati,ali ova potrosnja sa lepsim vremenom je tu.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

« Odgovor #54 poslato: 13. Jan, 2016. 23:40 »
.

« Odgovor #55 poslato: 13. Jan, 2016. 23:41 »
.

« Odgovor #56 poslato: 13. Jan, 2016. 23:41 »
.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #57 poslato: 20. Jan, 2016. 20:57 »
Evo i moje potrosnje.Samo gradska voznja

adult image upload
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže hiavata13

« Odgovor #58 poslato: 21. Jan, 2016. 06:49 »
Fabia 1,9 TDI od oko nove godine kad je krenulo ovakvo vreme ~ 7.8l dizela. Pomocno vozilo, Jugo 65 sa fabrickim dvogrilm karburatorom 12l 98ice.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9 TDI 2001

Van mreže sasacalko

« Odgovor #59 poslato: 21. Jan, 2016. 07:38 »
Da li vama rade termostati (ljahze i krcaerdoglija)? Kada ste ovo slikali, jer ovo prosecna potrosnja na kraju voznje? Kod mene kada dostigne 90, termostat vise ne mrda.