Autor Tema: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.  (Pročitano 17393 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ИгоР

Potrosnja goriva u zimskim uslovima.
« Odgovor #90 poslato: 22. Jan, 2016. 15:57 »
Сутра ујутру старташ мотор (скроз хладан), пустиш 10-15 мин у леру да ради и пипнеш доње цријево руком (вод испод термостата). Ако је имало топло, не ваља. Доњи вод мора бити хладан све док не отвори термостат и убрзо за њим крене и вентилатор.
« Poslednja izmena: 22. Jan, 2016. 16:00 ИгоР »

Van mreže LjahzeZapočeo temu

Odg: Potrosnja goriva u zimskim uslovima.
« Odgovor #91 poslato: 22. Jan, 2016. 17:20 »
Сутра ујутру старташ мотор (скроз хладан), пустиш 10-15 мин у леру да ради и пипнеш доње цријево руком (вод испод термостата). Ако је имало топло, не ваља. Доњи вод мора бити хладан све док не отвори термостат и убрзо за њим крене и вентилатор.
Hvala,sutra ujutro proverim o cemu se radi.  bravo2
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Van mreže ИгоР

« Odgovor #92 poslato: 22. Jan, 2016. 17:24 »
Можеш слободно да возиш и не губиш вријеме, само изађи на вријеме (прије већ се угрије на радну температуру) и обави преглед. Не мораш чекати уопште.

Потрошња се мало попеглала након замјене уља...

Na mreži hakkler

« Odgovor #93 poslato: 22. Jan, 2016. 17:50 »
Diesel se mora vozit da bi se zagrijao..na leru je to sf.

Van mreže Peja

« Odgovor #94 poslato: 30. Jan, 2016. 17:11 »
Danas, 3.5 odraslih u kolima, gradski uslovi vožnje (isparkiravanjia, semafori, kreni-stani situacije)
Na 22 km uzorku potrošnja 6.4%
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže brele

« Odgovor #95 poslato: 30. Jan, 2016. 19:21 »
Kod mene 5.3lit prosek, relacija Munze - Bubanj potok - Munze, oko 50km u oba pravca, preko Jajinaca i Voždovca, i dalje autoputem i Tošinim bunarom.
Temperatura oko 10, ujutru oko 8h lep pogled podno Avale

• Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

« Odgovor #96 poslato: 04. Feb, 2016. 18:54 »
Posto se moje vozilo nema nicim drugim pohvaliti osim po potrosnji (dzabe sve,neko ga je pre mene toliko slomio da je nemoguce ispraviti krivu Drinu),par detalja sa jucerasnjeg izleta.Frebruar mesec,a letnji uslovi voznje.
Relacija Beograd-Divcibare,Divcibare-sela oko Kosjerica,Kosjeric-Zlatibor i nazad preko Cacka i G.Milanovca.
Razdaljina 455km,voznja 10 do 20km/h preko granice ogranicenja.Prosecna brzina 57km/h,potrosnja po BC na spomenutu kilometrazu 3.5l.
Skoro je vise ulja potrosio nego goriva! wac1
Da nije tako zahvalan na potrosnji,davnih dana bi otisao iz moje garaze,ali dok god me ne ostavi na putu i dok pali na -10 ja cu mu po bog zna koji put dati sansu.
« Poslednja izmena: 04. Feb, 2016. 19:05 Karlheinz »

Van mreže ugi85

« Odgovor #97 poslato: 04. Feb, 2016. 19:47 »
Poklapa li se potrosnja na racunaru sa metodom od vrha do vrha?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #98 poslato: 04. Feb, 2016. 20:44 »
Poklapa li se potrosnja na racunaru sa metodom od vrha do vrha?

Samo jednom merio tom metodom nakon voznje na otvorenom putu i potrosnja se poklopila,cak nesto malo manje od onoga nego sto je BC pokazao.U gradskim uslovima BC sigurno laze i nisam nikada u tim uslovima merio potrosnju,ali cini mi se da na otvorenom putu koliko kaze da je potrosio,ja toliko sipam i toliko predjem.Neka sitna odstupanja sigurnno postoje,ali ne puno od onoga sto ispise na kraju voznje,pogotovo ako neko ima laganiju nogu na gasu kao ja.
Goriva sam imao onoliko koliko mi na fotografiji (za debljinu kazaljke vise) pokazuje,sipao 3100rsd i sa tom kolicinom otisao prekuce Beograd,Ruma,Vrdnik,Novi Sad i nazad preko Indjije (215km) plus jucerasnja voznja od 455km.
Ukupno 670km i zvuci neverovatno,ali ja vise od toga nisam sipao.

Van mreže ugi85

« Odgovor #99 poslato: 04. Feb, 2016. 20:48 »
Odlicna potrosnja cak i za SDI motor.  :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 30
« Odgovor #100 poslato: 04. Feb, 2016. 21:59 »
Ево моје потрошње SDIја, од пре пар дана, релација Велес (од куће, локал 2км) - БГ (наплатна), без гашења на граници (око 5-6 мин чекања на сваком прелазу). ЕКТО дизел сипан на Лукоилу. На аутопуту 120км/ч на магистрали колико дозвољавали услови...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #101 poslato: 04. Feb, 2016. 22:03 »
Au ljudi pa vi se vozite za dž . Stavrno šteta što se ovaj motor više ne pravi kakvi 1.4tdi i te gluposti ovo jeste traktorče ali za naš novčanik kao stvoren ...
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže ugi85

« Odgovor #102 poslato: 04. Feb, 2016. 22:18 »
Najniza potrosnja koju sam ostvario je 4l po BC-u na deonici od 50km magistralnog puta, ispod toga nikako nisam uspeo. Pri tome racunar pokazuje vecu potrosnju od stvarne.

Van mreže Peja

« Odgovor #103 poslato: 04. Feb, 2016. 22:25 »
@Neba  :bravo:
Ovo je stvarnih i konstntnih 120 km/h, uz magistrale i granicu opalo na 96 km/h  :RR) i sasvim realna potrosnja!
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #104 poslato: 04. Feb, 2016. 22:55 »
Ево моје потрошње SDIја, од пре пар дана, релација Велес (од куће, локал 2км) - БГ (наплатна), без гашења на граници (око 5-6 мин чекања на сваком прелазу). ЕКТО дизел сипан на Лукоилу. На аутопуту 120км/ч на магистрали колико дозвољавали услови...

I meni otprilike ovaj prosek pokaze kada idem za Bosnu (oko 170km autoput,120km/h - magistrala 75km,90km/h),ali zbog cetiri granicna prelaza prosek bude mnogo manji od realne prosecne brzine.