Autor Tema: Crkla benzinska pumpa, zamena motorčića?  (Pročitano 2103 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži AcoSkZapočeo temu

Crkla benzinska pumpa, zamena motorčića?
« poslato: 02. Jan, 2016. 22:44 »
Crkla mi benzinska pumpa  >:(
U pitanju je Octavia a5 1.6mpi, motor BSE

Kat.br. pumpe je 1K0 919 051 AP i izgleda ovako nekako:

E sad, ono sto mene interesuje, da li moze da se zameni samo onaj motorcic unutra???

http://pompypaliwa.istore.pl/pl/pompa-paliwa-audi-a3-8p1-a3-sportback-8paseat-leon-1p1-toledo-iii-5p2-vw-golf-plus-5m1-521eos-1f7-1f8-golf-v-1k1-jetta-iii-1k2.html

Vidim da se gore pisalo da moze, ali da li je neko to radio bas na Octaviji..
« Poslednja izmena: 04. Jan, 2016. 00:19 Karlheinz Hell »

Van mreže zare

Odg: Crkla benzinska pumpa, zamena motorčića?
« Odgovor #1 poslato: 02. Jan, 2016. 23:33 »
Kolega i ja smo menjali njemu na Fabiji i cini mi se da je pumpa ako ne potpuno ista kao ova onda je bar isti deo gde stoji motorcic.
Ako treba da menjas, menjaj. Nije to nikakva nauka niti je bitno koji je model auta. Znam da smo se namucili da skinemo ono rebrasto crevo sa motorica. Sve ostalo je ako zanemaris trovanje benzinom prosto  :B=).

« Odgovor #2 poslato: 02. Jan, 2016. 23:37 »
OK, znaci postoji mogucnost da se zameni, iako su meni svi pricali kao mora sve sa kucistem, ovo, ono..

Ali gde da nadjem odgovarajuci motorcic?? da li neko zna gde ima da se kupi, da li se uopste prodaje odvojeno

Van mreže zare

« Odgovor #3 poslato: 03. Jan, 2016. 13:28 »
Ne mogu 100 % da ti tvrdim za Octaviu ali kao sto rekoh, koliko se secam cini mi se po slici da nema neke razlike u odnosu na Fabiu. Ali opet proveri za svaki slucaj.
Motorcic kupis u prodavnici auto delova, nije to nikakva egzotika.

« Odgovor #4 poslato: 03. Jan, 2016. 23:36 »
Pa da, prvo cu da ga skinem pa ponesem u radnju da bih nasao isti ili neki koji moze da se ubudzi..
Znam samo da treba da bude 4bara

Mada, ako se smorim oko toga, kupicu celu novu pumpu VDO i dovidjenja

« Odgovor #5 poslato: 04. Jan, 2016. 14:34 »
zare kako se skidaju ona dva creva sa pumpe? ima neka fora ili samo uvis

Van mreže zare

« Odgovor #6 poslato: 04. Jan, 2016. 17:24 »
Skidas samo jedno crevo ono sa motorica. To je na slici desni kraj creva. Skines selnu i neka ti je Bog u pomoci  ;). Cupas, vuces, guras, psujes... Na kraju je moralo da se greje jer je bilo toliko zapeklo da nije htelo ni da mrdne. 

Sad gledam sliku te pumpe i vracam film... na Fabiji se pumpa preko velikog navoja i velike plasticne navrtke pricvrscuje za rezervoar. Ovde je izgleda to neki drugi nacin.

« Odgovor #7 poslato: 05. Jan, 2016. 02:48 »
Ne stigoh pre sa odg..
Mislio sam na dva creva na pumpi, sto vodi ka motoru i prelivno..
Mada sam ukapirao kako se skidaju, pritegnes nekim spicastim klestima tamo gde pokazuje strelica i povuces na gore, bas prosto, ali ko ne zna moze samo da otkine.

Cela pumpa se pricvrscuje za rezervoar bas kako si napisao, srafciger i cekic da se popusi onaj prsten veliki. Nije tesko zameniti

Inace, kupio sam celu novu VDO Simens pumpu (originalna koja je skinuta je takodje iste marke)

Kataloski broj pumpe koja mi je bila je: 1K0 919 051 BG
Ja sam kupio u Wint-u skoro pa istu po izgledu, ali sa kat.br. 1K0 919 051 AP , malo se razlikuje od one sto sam skinuo, ali odgovara.
Vidi se da je izguljeno mesto gde treba da stoji kat.br., ali to je ta sa tim br. U prevodu originalna pumpa, samo sa obrusenim brojem, jer da ima kat.br. na sebi kostala bi u ovlascenom oko 200e :)
Puna cena u Wint-u 16000, ja uzeo sa popustom za 12700din

Sam sam zamenio, nije neka nauka

Da rezimiramo, pumpe sa sledecim kataloskim brojevima odgovaraju:
1K0 919 051 AP
1K0 919 051 DA
1K0 919 051 BG
1K0 919 051 CK
« Poslednja izmena: 05. Jan, 2016. 02:50 AcoSk »

Van mreže Nibus

« Odgovor #8 poslato: 05. Jan, 2016. 09:29 »
Nije mi jasno zašto si uzeo ceo modul kada si mogao da zameniš samo pumpu koja košta 4000? ???
  • Vozi: Golf 2 1.6l diesel

« Odgovor #9 poslato: 05. Jan, 2016. 15:02 »
A gde si bio kada pitah gde i moze li da se nadje samo motorcic koji odgovara.. Sad je gotovo..
Fabricki nije predvidjeno da se menja samo motorcic, ali naravno moze da se ubudzi nesto, kao sto rece i @zare

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #10 poslato: 05. Jan, 2016. 15:25 »
Fabrički jeste predviđeno da se menja samo motorčić tj pumpa i može da se kupi original, a to što oni neće da prodaju u ovlašćenom raspareno to je druga priča :)
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

« Odgovor #11 poslato: 05. Jan, 2016. 16:03 »
Mozda za neku pumpu jeste, ali za ovu moju mislim da nije predvidjeno..
Kad stignem postavicu slike da vidis kako izgleda, ne moguce izvaditi motorcic a da se nesto ne slomi, jednostavno nigde ni sraf, ni zabica niti ista..

Van mreže Nibus

« Odgovor #12 poslato: 06. Jan, 2016. 10:07 »
Predviđeno je za svaku i skoro uvek se menja samo pumpa a ne ceo modul sa plovkom, a i nije neka tehnologija zameniti ga, ovako jeste lakše ali skuplje, a i ko još ide u ovlašćeni  :B=)
  • Vozi: Golf 2 1.6l diesel

Van mreže Beli82

« Odgovor #13 poslato: 06. Jan, 2016. 13:13 »
Ma za sve je predviđeno da se menjaju ulošci. Eno ti žabice ispod broja napisanog flomasterom. Mislim da se sa takvim obostranim žabicama otvara kužište, zaboravio sam. Ja sam na Puntu menjao i izgleda skoro isto jer je sve to isti patent samo izmenjen radi zaštićenih prava. Pokušaću da ti nađem tutorijal...
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #14 poslato: 06. Jan, 2016. 14:50 »
Za ovu iz prvog posta mozda i jeste predvidjeno samo motorcic da se menja, ali moja koju sam skinuo je bila malo drugacija..
Moja je bila sa kat.br. 1K0 919 051 BG, kucajte na google da vidite kako izgleda.. nema sanse da na njoj moze to

A ova nova sto sam uzeo jeste bas kao iz prvog posta i ima te zabice da se rastavi i zameni samo mototcic

A i cisto sumnjam da moze u ovlascenom samo motorcic da se kupi. Ako neko tvrdi da ima neka da kat.br. da vidimo..