Autor Tema: Presretač. Iskustva, tablice, auto?  (Pročitano 46784 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Presretač. Iskustva, tablice, auto?
« Odgovor #15 poslato: 16. Jan, 2016. 13:17 »
Kod mene je razlika 5-6 km/h između onog što meri GPS-om na navigaciji i onog što pokazuje digitalni brzinomer na kolima. Naravno brzinomer pokazuje više. Dakle u pravu si brele može oko 125 km/h i da budeš bezbedan odnosno uokviru zakona.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Na mreži Markkoni

« Odgovor #16 poslato: 16. Jan, 2016. 15:20 »
@voyager

Hvala za ovaj info. :)

Sent from my iPhone  

Van mreže brele

« Odgovor #17 poslato: 16. Jan, 2016. 17:06 »
Dakle u pravu si brele može oko 125 km/h i da budeš bezbedan odnosno uokviru zakona.
Da, ali je to skroz zanemarljivo, nažalost.

Po meni je mnogo lepša vožnja 130-140km/h, nekako mi je tada buka u autu najmanja, nije "kilavljenje" sa 120km/h, samim tim imam i punu pažnju, ali šta da se radi kad nas stisli sa svih strana i stežu obruč na svakom ćosku.

Da nije korupcije, bili bismo uskoro najuređenija zemlja :)
Ali da ne skrećemo sa teme :)
  • Vozi: Škoda Fabia mk2 1.2 htp

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #18 poslato: 16. Jan, 2016. 17:10 »
Ja sam čuo neko mi pricao kao da su presretači aktivniji noću nego danju  je l to tačno ?
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže brele

« Odgovor #19 poslato: 16. Jan, 2016. 17:56 »
Nema pravila i ne oslanjaj se na to.

TT

Van mreže frodo

« Odgovor #20 poslato: 16. Jan, 2016. 18:11 »
Mene su hapsili dva puta u Hrvatskoj.
Prvi put 2013. godine kod Rijeke, na obilaznici.
Pretekao sam Mercedes C klase, neki napucani na ulasku u tunel sa 120 km/h, a ograničenje je bilo 70 km/h.
Zaustavili su me na izlasku iz tunela, za dogovor ni da čuju, kazna 140 evra, platio sam karticom jer evre ne primaju, a kune nisam imao.
Sreća pa imaju POS terminal u kolima i primaju Mastercard.
Drugi put me uhvatio 2014. godine kod Kutine, proleteo sam sa 230 km/h pored njih dok su stajali na pumpi.
Vozili su Audi A4 B8 2.0 TDI i jurili su me preko 20 km dok me nisu stigli, a stigli su me jer sam usporio na 130 km/h kada sam video svetlost farova u retrovizoru, bilo mi sumnjivo.
Stigli me, izveli sa autoputa, ali su bili fer, uzeli su mi neku srednju brzinu za kaznu i isto je bilo 140 evra, ali su te godine za strance uveli 50% popusta ako platiš odmah u kešu.
Promenio sam 70 evra na naplatnoj rampi i platio kaznu.
Imaju mogućnost da snimaju danju i noću u svim vremenskim uslovima i mogu da te snimaju čak i kada stoje ili te prate, a ti ih ni ne vidiš u retrovizoru.
Pošto su me pustili u auto da vidim opremu, sve je Kenwood i moćno izgleda, video sam i snimak mog auta, nema zezanja...

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #21 poslato: 16. Jan, 2016. 19:31 »
Odgovor na tvoje prvo pitanje ja : DA ,moraju biti domace tablice, u gepeku ih imaju 10ak razlicitih i po potrebi menjaju nekada i vise puta na dan,ali ne smeju da stavljaju strane.

Послато са HTC Desire 820  

Van mreže brele

« Odgovor #22 poslato: 16. Jan, 2016. 20:24 »
Negde sam čuo/pročitao da su batalili taj posao sa stalnim menjanjem tablica, ali ne znam koliko je taj info tačan.

TT

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #23 poslato: 16. Jan, 2016. 21:03 »
Mr. Frodo, ti si mogao da ideš 230km/h samo sa dobrano istrošenim gumama, gledajući cajger. Za tu brzinu po GPS-u treba ozbiljnija mašina :-P

Dakle, ako vidim stranca, onda sam bezbedan?
A da li postoji negde član zakona koji dozvoljava da auto nosi tablice na koje nije registrovan, pa makar bio i pandurski?

I treće, kupuju kola od 50.000€ da bi onda na kaznama punili šupalj budžet? Samo u Srbiji....

Pozdrav

Sent from my LG-D722  

Van mreže frodo

« Odgovor #24 poslato: 16. Jan, 2016. 21:11 »
Da, mnogi nisu verovali pa sam morao da kačim slike i izjave svedoka na drugom forumu, inače imam prave dimenzije guma pa mi cajger ne laže mnogo u odnosu na gps, odnosno pravu brzinu kretanja, oko 5 km/h, a ovih 230 km/h je izmerio presretač na snimku ;)

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže batke

« Odgovor #25 poslato: 16. Jan, 2016. 21:19 »
Išli smo skoro u Kragujevac na skup i dogovor je bio da idemo laganim tempom. Na stranu to što nisam imao pojma da kolega mirkuk38 ima karticu za elektronsku naplatu putarine i da nisam video kada je prošao rampu, već sam gnjavio 70-80 na sat dok nisam shvatio da nešto nije u redu. Pozovem ga, a oni već odmakli. Krećem u poteru sa 180-200 na sat i napokon ih stižem (srećom bez posledica). Podešavamo tempomate na 130 km/h i lagano prema Batočini. Nakon 45 minuta vožnje sam se skroz smorio, morao sam da podignem brzinu na 140 km/h. U povratku smo išli preko Topole, jes da je bila magla u početku, ali smo se bar ljudski provozali...
Ja ne mogu da vozim tempomatom ispod 150. To je brzina kojom moraš nešto i da radiš, da malo smanjiš gas pa da povećaš... da bude zanimljivo. Ovako se ucrvljaš držeći volan, ne znam samo kako se ljudi ne uspavaju od jednoličnosti.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #26 poslato: 17. Jan, 2016. 00:12 »
Blagi nagib, koji ne osećaš, može da utiče na max brzinu. I ne, nisam probao koliko Superbica može da razvije? Samo sam jednom stis'o u šestoj, došla je do 200 bez problema...

Bilo bi dobro da ovde članovi ovde postuju iskustva koja su imali sa presretačima do sada.. čisto da vidimo kako se sve može nagrebusiti :(

Van mreže nebojsar

« Odgovor #27 poslato: 17. Jan, 2016. 15:42 »
U Srbiji na autoputevima u vojvodini ka HR I HU nema svrhe ici preko 140. Deonice jako kratke , put los do umereno dobar i sve sto se dobije vecom brzinom moze da se izgubi ocas posla cekanjem u pogresnom redu na granici.

Elem tema presretaca, ka NS pre dve nedelje beli BMW sa NP tablicama, vozio sam 135 na tempomat, obisao ga i rekao kolegi da je 100% presretac. Kolega kaze nema teorije, vozimo jos 15 ak minuta i par km pre stajalista minut levo ispred Novog Sada proleti pored nas Passat sa NS tablicama, BMW za njim, upali blinkere i cao zdravo.

Zanimljiva situacija na putu ka Pozarevcu. Audi A6 vozi za presretacem (crni BMW bg table) , pretice ih obojicu Q7 sa kosovskim  tablicama, presretac instant pali rotaciju i stize ga za vrlo brzo, A6 takodje staje za njima. Obojica prate presretac do pumpe pred izlaz za Smederevo i parkiraju, zanimljivo da je uspeo dvojicu da odvoji.

Dakle  crni i beli BMW, i na Zrenjaninskom putu beli audi A6, 2010-to ili slicno godiste .
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže voyager

« Odgovor #28 poslato: 17. Jan, 2016. 15:53 »
Neki moj utisak je da su u poslednje vreme aktivniji. Vidim više njihove akcije na autoputu nego ranije.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže voyager

« Odgovor #29 poslato: 17. Jan, 2016. 18:03 »
Po meni, ko ne želi da rizikuje ne treba da prelazi 135km/h po cajgeru.

Kome pundravci ne daju mira može da ide do 160km/h i da i dalje bude prilično siguran da neće biti zanimljiv drugovima organima u besnim automobilima.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M